fredag 11 juli 2014

Mångkulturens Nederländerna


En man arresteras under händelserna i Amsterdam Noord.

Ännu en dag i Europa, ännu en dag av nyheter för den som har öppna ögon. Nedanstående inslag kommer från tidningen De Telegraafs webb-tv och är alltså inte någon alternativ källa.

Schilderswijk är en mångkulturell stadsdel i Haag, där över 90% av invånarna är utomeuropeiska invandrare. Det var för övrigt också här som den senaste demonstrationen till stöd för ISIS hölls. Händelsen i Amsterdam utspelade sig i en mångkulturell bosättning i stadsdelen Amsterdam Noord.

Jag lägger upp detta inslag för att understryka att dessa fenomen inte har någonting med Sverige eller bristande integrationspolitik att göra. Oavsett politik, oavsett regeringar, sker exakt samma saker i de länder som har haft stor invandring från Afrika och Mellanöstern. Nästa svenska regering kan lägga hur mycket resurser den vill på våra "utanförskapsområden", men det kommer inte att spela någon som helst roll, då de samtidigt ser till att fylla på med tiotusentals nya individer varje år.

10 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Ok JB, den kommentaren var lite på gränsen, så jag väljer att plocka bort den....uttryck det gärna på något annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag skrev att det snart är olagligt att uttrycka den politiska åsikten att en del av invandringen bör skickas hem, men den gränsen kan passeras nu idag och här på din blogg. Man kan inte tro att det är sant det som händer. Dan Park i fängelse igen. /J_B

   Radera
  2. Japp, ledsen för det. Själv blir jag förstås inte det minsta förfärad, men vill ändå ta hänsyn till lagstiftning och hålla en någorlunda nivå...med viss språklig finess kan ju samma saker ändå uttryckas.

   Radera
  3. HMF-lagen är en sådan gummiparagraf att den kan användas för ett uttalande som denna: Denna ras/folk/nationalitet/religiös grupp skadar Sverige på detta sätt.
   Även om det är sant är det ett lagbrott att nämna det för att det kan sprida ringaktning för gruppen. Det är så absurt att om ett land anfaller Sverige kan det vara olagligt att peka ut gruppen som angripare för att det kan sprida ringaktning för det anfallande landets folk.
   Jag har fört ett samtal med Amnesty om Dan Park men de tar inte upp hans fall med motiveringen att han sprider Hate-speach. Väntat i och för sig men nu har jag det på pränt. /J_B

   Radera
  4. Ja, det är verkligen en märklig lag, även om jag kan förstå dess ursprungliga syfte. Det finns för övrigt en hel klase människor som borde anmälas för hets mot "vita män" i dessa dagar...

   Radera
 3. Tack Tobbe för ditt arbete med att översätta olika inslag. Min skolengelska från 50-talet håller liksom inte för att förstå allt. /Fiona1177

  SvaraRadera
 4. Svensk lösen12 juli 2014 12:03

  Om man väljer profilen namn så går det utmärkt att skriva en signatur. Det blir liksom lite trevligare att läsa kommentarerna då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, Svensk Lösen, helt riktigt, vilket jag påminner om då och då. Dels blir det lättare att hålla koll på vem som svarar vem, dels så känner man igen återkommande kommentatorer.

   Tack Fiona - det har blivit lite av en hobby...

   Radera
  2. Tack Svensk lösen och Tobbe, kanske man kan lära gamla hundar sitta!

   Radera