torsdag 10 juli 2014

Ny politisk kommissarie blir - Mona Sahlin!


De fina vännerna, här på Pride.

Birgitta Ohlsson, med den direkt parodiska titeln "demokratiminister", utsåg idag ingen mindre än Mona Sahlin till "nationell samordnare mot våldsbejakande extremism". Man kan misstänka att Sahlin själv har verkat länge i kulisserna för en sådan position, då de stora internationella erbjudandena naturligtvis uteblev och ett liv på Expo kanske inte är så roligt i längden. Med en person som Sahlin på denna post kan vi nog också gissa att det inte är kampen mot vänsterextremism och islamism som kommer att prioriteras.

Regeringen skriver bland annat:

"Demokratiminister Birgitta Ohlsson har utsett Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna, till nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Den nationella samordnaren ska förbättra samverkan mellan myndigheter, kommuner och organisationer på nationell, regional och lokal nivå när det gäller insatser mot våldsbejakande extremism. Det är första gången en nationell samordnare tillsätts på det här området i Sverige.

- Våldsbejakande extremism utgör ett allvarlig hot mot det öppna samhället. I hela sitt politiska liv har Mona Sahlin bedrivit en enträgen kamp för tolerans och demokratiska värderingar. Jag är övertygad om att hon med sitt engagemang och politiska erfarenhet kommer att stärka Sverige mot antidemokratiska krafter, säger demokratiminister Birgitta Ohlsson."

Roligast är dock Birgitta Ohlssons eget meddelande på Twitter:Det säger ju onekligen en del om hennes egna insatser på denna post.

Det blev också en liten presskonferens, om allt från Expo till Utöya och Jens Stoltenbergs utseende i yngre dagar. Känsliga tittare varnas för obehagliga bilder:3 kommentarer:

 1. Ska de nu ge sig på alla lokala SD:are? Med koordinerade maktmedel där förut bara enstaka fackförbund och andra gjort sitt.

  Hoppas verkligen SD jobbar hårt med att stödja och utbilda alla lokalföreträdare.

  Med (blommigt, ursäkta) bildspråk: Där lien förr svingats ska nu med gräsklippare alla små patriotblommor slås. Choken i, startsnöret sträckt. Här ska bli en jämn green.

  SvaraRadera
 2. Givetvis är det ett smutsigt försök att dra ned SD. SÄPO säger det gång på gång. Extremistiska hot kommer från vänster och Islamister. Så Självklart är det där ett försök att lura í väljarna om færan för den "nazistiska vågen". Sen klumpa man ihop SD i den soppan av lögner. Jag hävdar att det där är ett extremt odemokratiskt betende. Man ljuger folk rakt i ansiktet om något som inte existerar. Ingen ska ju inbilla sig att Mona kommer sýna våldsvänstern eller Islamister. Utan det är ren proppaganda i sann Goebbelsanda. Undra vad det kommer stå i våra historieböcker om 30-40 år om den här tiden...... // mr

  SvaraRadera
 3. Men herre gud Mona måste ju få en titel och bra betalt-man måste ju hålla kamraterna på ryggen--låtsasjobb för verkliga pengar,det är så etablissemanget fungerar--

  SvaraRadera