tisdag 8 juli 2014

SD stoppar ökat flyktingmottagande


Jessica Ohlson (sd)

Medierna försöker ständigt framställa SD som ett helt maktlöst parti, vilket inte är sant i varken kommuner eller riksdag. Nu har partiet påverkat utvecklingen i Uppsala, till invånarnas fördel. Kommunens utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd tog i januari beslutet att öka flyktingmottagningen från 350 till 500 personer. Detta överklagades av vakna Jessica Ohlson, förbundssekreterare i Sverigedemokraternas ungdomsförbund och kandidat till en plats i kommunfullmäktige i Uppsala i höst, som säger:

 "En nämnd får inte ensamt fatta beslut i en sådan principiellt viktig fråga för kommunens ekonomi och bostadssituation. Det finns också flera politiska åsikter om invandringen. Vi vill ha en diskussion om det i fullmäktige."

Jessica Ohlson hade naturligtvis helt rätt och Förvaltningsrätten slår fast att utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens beslut strider mot kommunallagen. Man skriver i utslaget vidare att beslutet är principiellt viktigt, har ett ”tydligt" politiskt inslag, därför ska fattas av fullmäktige, och att nämnden har överskridit sina befogenheter.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande tillhör Folkpartiet och heter inget mindre än Mohamed Hasan. Han säger:

"Jag trodde vi skulle vinna det här ändå. Men vi kommer inte att gå vidare och överklaga till Kammarrätten. I stället tar vi tar debatten med Sverigedemokraterna i fullmäktige. De har gjort exakt samma sak i Trelleborgs kommun. Det är ju uppmärksamhet kring deras egen flyktingpolitik de vill ha med sitt överklagande."

Han tänker ta upp frågan om fler utomeuropéer till Uppsala senare och tillägger någonting intressant:

"Men det blir först efter valet."

Uppsala Nya Tidning

Det är underbart att se att det fortfarande kan ske små segrar för en patriotisk Jessica Ohlson mot en sverigefientlig Mohamed Hasan från Folkpartiet, även om den totala utvecklingen naturligtvis går mot avgrunden. Jessica var för övrigt kvinnan i SDUs film "Salute to the European Youth".


3 kommentarer:

 1. ...men det är fritt fram för en tjänsteman på Migrationsverket att ge fri lejd för varje person som uppger sig komma från Syrien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hade hänt med den tjänstemannen om denne fattat ett beslut stick i stäv mot GD:s vilja. Måste inte en GD hela tiden ha ett finger i luften och känna efter vartåt det blåser? Om inte så blir det tack och hej. Regeringen kan på så sätt styra en "oberoende" myndighet utan att behöva ta ansvar för dess beslut.

   kung_och_fosterland

   Radera