måndag 15 september 2014

Karin Olsson visar etablissemangets totala isolering


Chefen, Karin Olsson och lite blommor
Expressens viktiga kamp mot åsiktsfrihet fortsätter. Idag har tidningens Karin Olsson blivit en av de som ska skriva en hatkrönika mot Sverigedemokraterna, vilket hon på fullt allvar gör under rubriken "Järnrörens triumf". Redan denna rubrik avslöjar i vilken helt egen värld dessa mediemänniskor lever. Mer än fyra år efter att de själva publicerat en liten filmsekvens, där man alltså kan se några rör plockas upp, anses det i mediekretsar enormt relevant och ett tecken på stor fyndighet varje gång man nämner ordet "järnrör".

"Järnrören är valets enda riktiga vinnare. Det är en mening som känns lika absurd som motbjudande att formulera."

Om vi ska vara lite mer precisa, vilket jag gärna är här, så var det väl överhuvudtaget inga föremål från byggnadsställningar som gick framåt i valet, utan ett politiskt parti. Visst är Olssons mening absurd, men snarare sedvanligt idiotisk än motbjudande. Hela inlägget vittnar om hur förblindade medierna har blivit av sina egna verklighetsbeskrivningar:

"Partiet som hela veckan i Expressen har avslöjats som fullt av hetsande rasister mer än fördubblar sitt väljarstöd. De är nu Sveriges tredje största parti, ett konstaterande som de i förväg hade tryckt på en vepa som i triumf rullades ut på valvakan. I vissa distrikt röstade var tredje man på partiet.
Uppgången är anmärkningsvärd med tanke att Sverigedemokraterna inte har normaliserats, varken i den politiska debatten eller i det praktiska arbetet i riksdagen. Gång på gång har de blottat sitt antidemokratiska idéarv."

Jag måste alltså återigen påpeka att vad som skrivs och antagligen skriks på Expressens redaktion, inte utgör hela Sveriges verklighet. På samma sätt ligger det till med den där "normaliseringen". Bara för att partiet är "onormalt" i de politiska debatter som sker inom Olssons egna kretsar och på tidningsredaktioner, betyder det inte att det inte sedan länge accepterats av hundratusentals svenskar. Expressens krönikor, idoga letande i kommentarsfält och projiceringar på husfasader, kanske betyder mycket mindre än vad ni själva tror?

Det "antidemokratiska idéarvet" illustreras främst av att Expressen, till deras egen förvåning, inte fick vara med på SDs valvaka:

"Att Expressen portades från partiets valvaka och riksdagsledamoten Kent Ekeroth flinande på Twitter kungjorde att medierna på bred front skulle stoppas "i sinom tid" är bara ett av många bevis på partiets mörka reflexer. Den tidigare högt uppsatte Sverigedemokraten Erik Almqvist, som emigrerade till Ungern efter järnrörsskandalen, lät några dagar före valet meddela att fria val och pressfrihet var 'liberalmarxism'. På valdagen skrev han i sociala medier att han var 'imponerad av ungersk medias politiska bredd och tolerans'."

Vad vet Karin Olsson själv om situationen i Ungern? Troligen inte mer än "mörka krafter" och "fascism". Jag är själv ingen expert på bredden i ungersk media, men vi kan nog vara tämligen säkra på att den är större än i den svenska.

Sedan kommer den ultimata uppvisningen av idélöshet, oförståelse och tomt poserande:

"Ännu tyder inget på att Sverigedemokraterna kommer att få större politiskt inflytande än föregående mandatperiod. Hur tillströmningen av nya SD-väljare ska hejdas är däremot en ödesfråga, som ingen egentligen tycks veta svaret på. Vi ska fortsätta att vända Sverigedemokraterna ryggen och avslöja vad som finns bakom den nödtorftigt tillrättalagda fasaden. Men det kan för väljarna inte längre råda något tvivel kring vilket parti det är man har att göra med. Ändå rusar dess väljarsiffror.
Den statsminister som har liberaliserat migrationspolitiken och under stora flyktingströmmar talat om vikten för svenskarna att öppna sina hjärtan, förlorade makten delvis på grund av att en inte obetydlig andel av hans väljare föredrog Jimmie Åkesson. Fredrik Reinfeldt fick betala ett högt men hedervärt pris för sin idealism. Det är avgörande att kommande moderatledare väljer att ta samma ansvar som han har gjort."

Ja, fortsätt ni att följa varje SD-möte med vända ryggar och fylla era usla tidningar med dagliga "avslöjanden" om partiet. Använd exakt de metoder som hittills inte fungerat och sitt förfärat och högfärdigt och se oss växa. Må nästa moderatledare slå fast att välfärden ska stå tillbaka för fortsatt massinvandring och låt Miljöpartiet driva på utvecklingen ytterligare. Då, kära vänner, har vi patrioter regeringsmakten 2018.

6 kommentarer:

 1. Reinfeldt testade var gränsen går för hur mycket svenskarna tål av slöseri och förakt. Nu när han fått svaret och gjort sitt katastrofval så tar han konsekvenserna och avgår. Det borde fler göra istället för att sitta och blockera folkets vilja.

  SvaraRadera
 2. Precis
  Att Stefan L ex. inte förstår att han efter valet (Han hade ju vunnit) kunde ha slutat med de ideologiska flosklerna. Han kommer att få ett helvete att uträtta något ändå. Allt talar emot honom, ekonomi, konstellation, hans egna intelligens som inte känns på topp. När han nu kommer att stå för en övermäktig ansträngning, vad nytt kan han komma med , skattehöjningar? Dessa är ju redan intecknade till massinvandringen. Nu blir han ju ett skämt när han blir tvungen att direkt bryta sina ord.

  Beträffande Expressen så undrar man vad det är frågan om. Om man backar lite borde dom anställda där vara minst normalbegåvade och själva kunna reflektera över sitt mycket underliga beteende. Om man utgår från detta så måste det ju handla om en medveten affärsstrategi, Expressen går ganska snabbt mot stupet. I det läget är det väldigt konstigt att starta ett krig mot kunden. Jag tror att det är chansning, ett nytt grepp för att stoppa nedförsbacken. Dom tror att de kan bli kulturmarxisternas väggtidning och överleva på dessa.
  Pelle

  där han ju kunde låta bli att måla in sig i ett hörn direkt kunde ha öppnat för att få en liten chans

  SvaraRadera
 3. På tal om Järnrör så tycks medlemmar av den sk Resarchgruppen ha använt sådana på ett otillbörligt och brutalt sätt:https://www.flashback.org/t2276712.
  Ekeroth och Almqvist höll ju bara i sådana ifall de skulle bli anfallna vilket ju inte skedde när polisen kom till undsättning.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och de skadade ingen och hotade ingen eftersom de var totalt ensamma på en folktom gata!
   /Ina Höst

   Radera
 4. Inte underligt om det kommer att sluta illa för de illasinnade 7 klöver politikerna!Vilka medborgare tar i långa loppet så mycket stryk,världens högsta skatter betalar en ändlös asylinvandring,andra får smulorna som ramlar från bordet!

  SvaraRadera
 5. Ja då även FR jobbar på vänsterns vis att spendera andras pengar då blir det "idealism" dock föredrag jag den idealism där någon spenderar sin egen tid alt. sina egna pengar....

  SvaraRadera