onsdag 3 september 2014

Marine Le Pen i höstens första TV-intervju
I lördags såg vi hur Marine Le Pen inledde den politiska säsongen med att traditionsenligt tala i den lilla byn Brachay. I måndags var det dags för höstens första besök i intervjuprogrammen, vilket vi ska titta på här.

De socialistiska ministrar i premiärminister Manuel Valls nya regering som nämns är:

Najat Vallaud-Belkacem, utbildningsminister
Christiane Taubira, justitieminister
Emmanuel Macron, ekonomi- och industriminister

Emmanuel Macron

De två första är etablerade namn, men den 36-årige Macron, som ersatte upprorsmakaren Arnaud Montebourg, är helt ny i regeringssammanhang. Front National har ett antal skäl att avsky Vallaud-Belkacem och inte minst Taubira, men man misstror även Macron, då hans bakgrund närmast är en parodi på den typ av produkt av systemet som Marine Le Pen ofta kritiserar. Han har inte bara gått på elitskolorna Sciences-Po och ENA, varifrån i stort sett hela det franska politiska etablissemanget kommer, utan har därefter dessutom under period arbetat som kapitalförvaltare.

MEDEF är en företagarorganisation.

CAC 40 är ett index av den franska börsen och används alltså här som en beteckning för de stora börsbolagen.


6 kommentarer:

 1. Va fan ? Filmen borttagen ! TOBBE !

  SvaraRadera
 2. Jag har sagt det förut här i kommentarsfältet på bloggen att Marine Le Pen är precis vad som behövs för att bryta vänsters monopol i värdefrågor, men hon kommer vara en katastrof för Frankrikes ekonomi i längden med sitt semi-socialistiska protektionism. Hade jag dock varit fransk medborgare hade jag sett risken med den pågående islamiseringen och EU:s totalitära drag som de viktigare frågorna.
  Go Marine!
  /Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den protektionistiska biten är även jag skeptisk till, men vi får väl hoppas att den tonas ner i praktiken om partiet skulle komma till makten. På Jean-Maries tid var partiet mer ekonomiskt liberalt...

   Radera
 3. Hallå där och tack för arbetet du gör med översättning och intressanta urval!
  Alltid lika uppfriskande att höra denna Lady dundra på.
  /T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra politiker som moderaternas dildo F.R :! Sosanas S.L:!kan inte sätta sina näsor där denna kvinna sätter sin RÖV!

   Radera