tisdag 16 september 2014

Vlaams Belang: "Svenskarna vaknar"
På Vlaams Belangs hemsida uppmärksammar våra flamländska vänner söndagens valframgångar. Liksom tidigare kallar man SD "höger-nationalistiskt", vilket sannolikt beror på att Vlaams Belang betecknar sig själva så. Nyhetsmeddelandet i sin helhet:


Svenskarna vaknar

Vid helgens parlamentsval samlade Sverigedemokraterna nästan 13% av rösterna. En fördubbling jämfört med 2010! 

I åratal sågs Sverige som det politiskt korrekta "föregångslandet" framför andra, men det har nu fått ett slut. Vid parlamentsvalet som hölls igår i det skandinaviska landet, samlade det höger-nationalistiska partiet "Sverigedemokraterna" (SD) nämligen 12,9% av rösterna. Det är en fördubbling jämfört med fyra år tidigare, då partiet med ett resultat på 5,7% för första gången gjorde sitt inträde i den svenska Riksdagen. Detta resultat är under alla omständigheter en ny milstolpe i partiets valframgångar, som tog fart när Jimmie Åkesson vid 25 års ålder tog över ordförandeskapet och arbetade fram en ny linje, stil och strategi.

Skrattande trea

Med sin senaste valframgång växer SD inte bara till landets tredje största politiska formering, utan blir också vågmästare mellan det socialistiska och det liberalkonservativa blocket, som båda erhåller alltför få röster för att skapa majoritet i parlamentet. De kommande månaderna kan bli spännande i svensk politik.

Gratulationer

SDs valframgångar visar i varje fall att Europas höger-nationalistiska partiers idéer - för identitet, trygghet och social rättvisa, och mot massinvandring och en europeisk superstat - finner genklang hos breda lager av befolkningen.

Vlaams Belangs partistyrelse har skickat sina gratulationer till SDs partiordförande Jimmie Åkesson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar