torsdag 2 oktober 2014

Dagens underbara Metro
Metro försöker ständigt överträffa sina storasystrar Expressen och Aftonbladet i infantilitet och politisk korrekthet. Denna strävan har framför allt visat sig genom valet av krönikörer, där personer som Fridah Jönsson, Lisa Magnusson, Alexandra Pascalidou, och några till, fyller kolumnerna med nonsens om SD och rasism. Idag lyckas man nå nya höjder även utanför krönikornas fantastiska värld.

Den första artikeln är den typiska snyfthistorien om en utvisning, i detta fall av en homosexuell libanes. Vår uppmärksamhet ska fästas på de risker han löper med sin läggning i Libanon och för att stödja argumentationen intervjuar man RFSL. Även denna artikel visar dock att han som vanligt borde ha avvisats för länge sedan, men på det där märkliga sättet ändå lyckats bita sig fast i landet:

"2007 fick familjen avslag på sin asylansökan, och även överklagan avslogs.
Efter fyra år i Sverige sökte mannen uppehållstillstånd på nytt." 

Som vanligt måste jag fråga hur det ens är möjligt att han fyra år efter två avslag kan söka uppehållstillstånd på nytt. Hur kan man uppehålla sig i landet i fyra år, trots att man inte har rätt till det? I sedvanlig ordning framför tidningen denna period som ett asylskäl i sig:

"Han hittar också kärleken – i en annan man – och blir sambo. Trots det får han inte stanna i Sverige, något han ifrågasätter starkt."

Återigen, han skulle inte ens ha varit här då han träffade denne sambo. Att han uppehöll sig här illegalt är sannerligen inte vårt fel, men själv har han starka argument:

"Det handlar om människor. Det handlar om liv. Verkligheten ser inte ut som deras paragrafer."

Avvisningsbeslutet har helt ofattbart överklagats igen, och 21-åringen utvecklar hur han tycker att Migrationsdomstolen ska se på saken:

"Jag vill bara att de ska fatta att jag hör hemma här och att familjen hör hemma här."

Nej, det gör ni inte och ni skulle enligt lag ha lämnat oss 2007.

Ett par sidor senare får vi i pappersversionen möta 18-åriga Fanus från Eritrea. Enligt artikeln var hon en av få överlevande från en av båtarna över medelhavet och historien om dessa umbäranden kan mycket väl vara sann. Även denna berättelse rymmer dock en del intressanta avsnitt. Eftersom hon lämnade landet för att slippa värnplikt, saknar också hon egentliga asylskäl, men vi har som bekant fri invandring från detta land. Fanus uppger att hon varken hade tänkt att ta sig till Libyen, Europa eller Sverige, men betalar så småningom, av någon anledning, 11 000 kronor för den sista biten till Sverige.

Metro berättar vidare:

"Det bor tiotusentals eritreaner i Sverige. Många svensk eritreaner kände någon, eller kände någon som kände någon, som dog vid Lampedusa i fjol. Eritreaner är också den flyktinggrupp som ökar snabbast till Sverige. Alla från den stränga diktaturen vid Afrikas horn får uppehållstillstånd här. Bland dem som flytt hit finns nästan alla de 155 personer som överlevde Lampedusa-katastrofen."

Bland dagens insändare bjuder en Stefan på ett kort budskap, så viktigt att det måste skickas till Metro:

"Vi är alla människor. Alla har vi släktingar som har invandrat till Sverige. Invandringen behövs för att Sverige ska förbli Sverige."

8 kommentarer:

 1. Ja hur det är möjligt att samhället gör allt de kan för att gömma illegala invandrare att stanna i Sverige. Jag fattar det inte.. De ska inte gömmas, ha gratis sjukvård, tandvård, skola.. De ska inte vara här...

  SvaraRadera
 2. "Alla från den stränga diktaturen vid Afrikas horn får uppehållstillstånd här."

  Inte vilken sorts diktatur som helst..

  Det är en journalist.. förlåt.. socialistdiktatur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är säkert inget vidare där, men det intressanta är att även för denna grupp är det just Sverige som är den stora destinationen...

   Radera
  2. Det är väl ingen snack om saken. Det där landet suger stenhårt.

   Jag stör mig på att journalisterna ALDRIG glömmer att nämna vilken ideologi det handlar om när det gäller högerdiktaturer. Men när det gäller vänsterditon så tycks journalisterna ALLTID glömma att det handlar om deras egen ideologi.

   Bashar Al Assad är socialist. Hosni Mubarak är socialdemokrat. Osv.

   -

   Det är väl inte så konstigt att folk söker sig hit. Vi strör omkring oss PUT och medborgarskap. Sen är Sverige ett rikt land med extremt generösa transfereringssystem. Och det finns redan massor med landsmän här.

   Radera
 3. När ska argumenten ta sin utgångspunkt i vad som är bra för oss svenskar? När vi är 40% av befolkningen, 30%, 20%, 10% eller kanske aldrig?

  Nej, misstänkte det. Aldrig. Bara andra etniciteter får hylla och omhulda sitt ursprung och gemenskap. Vi svenskar får inte göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra bra poäng! Eftersom det bara är - enligt praxis av våra lagar - minoriteter som kan diskrimineras, så borde vi få lite rättigheter snart.

   Affes statestikblogg har visat att 33% av invånarna i åldern 0-44 år är invandrare eller födda av utländska föräldrar. Under perioden 2006-2013 har antalet personer med svenska föräldrar samt de med minst en svensk förälder - d.v.s. personer med åtminstone lite kulturell anknytning till Sverige - minskat med 120 000.

   Drar man ut detta i tangentens riktning, så kommer vi att vara i minoritet innom tämligen snabbt. Dels genom invandringen, dels genom att invandrarna dominerar de yngre befolkningsskikten och dels genom att föder fler barn i Sverige än svenskar.

   Radera
 4. Den är skön den där antika facepalm'en. Den fångar känslan bra.

  SvaraRadera
 5. Vad jag ALLTID saknar i sådana snyfthistorier är att journalisten till berättaren ställer frågan, (i det här fallet): "På vilket sätt menar du att bedömningen i beslutet och i domen från 2007 varit felaktiga?" och att jornalisten sedan delger oss sin egen bedömning av saken.

  @Amnexis: håller med. Riktigt bra är den.

  SvaraRadera