fredag 3 oktober 2014

Sanna Lundell med fler idiotier om SD
Sanna Lundell är ett av dessa utmärkta exempel på att de som bekänner sig till den goda sidan aldrig avkrävs logik eller ens en grundläggande skrivförmåga. Hennes status som halvkändis har gett henne en plats på Aftonbladet, där hon nu kan sitta och kasta ur sig lite vad som helst om hatobjektet Sverigedemokraterna, vilket vi tidigare har tittat på här. Idag ska det återigen handla om partiet och då i förhållande till "kvinnorna", under den finstämda rubriken "SDs kvinnosyn får mig att vilja kräkas".

Så här låter oftast argumenten från den andra sidan. Det är mycket känslor, och behovet av att just "kräkas" är inte alldeles ovanligt. Även när valresultatet presenterades drabbades Sanna Lundell rent fysiskt:

"Jag stirrar hålögt, känner hopplös­heten rulla in, har diffusa smärtor i kroppen och vill helst bara sova."

Dagens inlägg, som vanligt uselt skrivet, inleds med:

"Jag måste bara få prata av mig lite om Sverigedemokraternas kvinnosyn. Jag vet inte om de 13 procent av Sveriges befolkning som glada i hågen valde en SD-valsedel när de tågade in i vallokalerna den 14 september var medvetna om att de har röstat för ett parti med en så pass förlegad kvinnosyn och familje­politik att man vill spy. Eller tycker verkligen var tionde svensk att vi ska inskränka aborträtten, att vi ska sluta ge jämställdhetsanslag till skolorna, sluta öronmärka pappamånader i föräldraförsäkringen, förbjuda insemination och homosexuellas rätt att adoptera?"

Jodå, vi känner till partiets politik, även om man i Sannas kretsar inte kan föreställa sig att någon avviker från deras egna uppfattningar. Personligen är jag inte särskilt engagerad i just abortfrågan, men skillnaderna i partiernas syn handlar om veckor, inte någon avgrund mellan stora principer. Alla partier vill begränsa aborträtten, eftersom inget förordar fri abort fram till förlossningen.

När det gäller de övriga frågorna som Sanna ondgör sig över, är det sannolikt mer än var tionde svensk som inte delar hennes hållning från Södermalm (ja, hon bor där). Det är inte alls självklart att skolan ska präglas av genusideologi, att föräldrar inte själva ska få välja sin ledighet, eller att homosexuella har rätt att adoptera. Att staten inte ska bestämma hur två föräldrar lägger upp sin barnledighet handlar om valfrihet, inte kvinnosyn.

Sedan blir Sanna lite personlig och vi får ta del av hennes bild av sig själv:

"Jag är enligt SD ett biologiskt undantag. En avart. En ickekvinna. Ett hot mot nationalismens idé om den svenska homogena kärnfamiljen som samhället viktigaste byggsten. Jag ­yrkesarbetar, ej inom vårdyrke utan i ett traditionellt mansyrke, har starka åsikter, lite makt och älskar rationell argumentation. Hatar att städa, tvätta och har aldrig kunnat vara mamma­ledig. Jag har jobbat samtidigt som jag har haft bebis. Jag är skild, särbo, ­älskar att bestämma och vet att jag skulle bli djupt deprimerad och vilja dö om jag tvingades in i den oerhört snäva livsram som Jimmie Åkesson hävdar är kvinnans medfödda plats."

Om nu hon nu "älskar rationell argumentation", är det ju tråkigt för oss läsare att hon aldrig själv förmår bjuda på det. Det absolut mest komiska med Sanna Lundells syn på sig själv som en stark och självständig kvinna, är att hon tagit sig fram enbart genom kopplingar till män. Som dotter till Ulf Lundell garanterades hon ett visst kändisskap, som sedan cementerades genom ett förhållande med Mikael Persbrandt. Männen Robert Aschberg och Hasse Aaro har sedan plockat in henne som bisittare och rent kuttersmycke i sina program. Det finns mängder av starka, självständiga och intelligenta kvinnor, men Sanna Lundell är knappast en av dem.Slutligen blir det dags att bjuda på nonsens värdigt självaste Henrik Arnstad:

"Det här är ett Sverige som SD vill rasera. Ett Sverige som SD vill stoppa in i en tidsmaskin och skicka tillbaka till 1940-talet. SD:s familjepolitik är inget unikum och framför allt inget svenskt påhitt om Jimmie Åkesson trodde det, utan snarare en kopia av random ­fascisters uppfattning om kvinnor. Den genomsnittlige mannen är starkare och besitter en högre intelligens än kvinnan. Han ska därför arbeta och leda samhället. Kvinnor bör hålla sig hemma, ta hand om männen och producera fler fascister."

Källa på det? Själv kan jag inte hitta någonting i partiprogrammet som resonerar kring könens olika styrka och intelligens. Om vi ska raljera lite kring dessa idiotier, är det också lite intressant att Sanna Lundell tror att politiska uppfattningar är biologiska och alltså kan ärvas. En sådan syn på ärftlighet har inte hörts sedan Trofim Lysenkos dagar i Stalins Sovjetunionen.


16 kommentarer:

 1. "Den genomsnittlige mannen är starkare och besitter en högre intelligens än kvinnan. Han ska därför arbeta och leda samhället. Kvinnor bör hålla sig hemma, ta hand om männen och producera fler fascister."

  Muslimer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du läser hennes alster så kommer den kopplingen på slutet - höhö, SD som vill motverka islamisering har samma kvinnosyn. Suck.

   Radera
  2. Haha muslimer den var bra,annars känns hennes argumentation som hämtad från 70 talet och vänstervågen,revolutionen stod för dörren!Sekteristiskt synsätt har hon det finns en värld utanför Sverige där det hon anklgar Sd för är normal politik.Men som vanligt vet Lundell och vänstern bäst!

   Radera
 2. GLOBAL ÖVERSIKT:

  Alla som vill göra god karriär inom artisteri och media måste offentligt propagera för NWO-diktaturen eftersom denna maktgrupp kontrollerar branschen till 99%

  Propagerandet följer enkla riktlinjer som upprepas ständigt. Allmänheten dresseras som Pavlovs hundar; dvs alla människor ska förknippa sin inställning som bra eller dålig till ovanifrån bestämda företeelser.

  Exempel:
  Invandring = mycket bra
  Kritik av stora volymer invandring = mycket dåligt
  Rätt till sena aborter = mycket bra
  Kritik av sena aborter = mycket dåligt
  Antinationell = mycket bra
  Nationell = mycket dålig
  Avvikande sexualitet = mycket bra
  Ifrågasättanden av avvikande sexualitet = mycket dåligt
  Judendom = mycket bra
  Islam = mycket bra
  Kristendom = mycket dåligt

  Hollywood;
  varför tar framgångsrika artister droger
  varför dör så många i förtid under mystiska omständigheter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1
   För att alla känner till de kända artisterna, ingen vet vem dom okända är.

   2
   för att det säljer bättre.

   Radera
 3. Finns bara en kommentar, Suuuck...

  SvaraRadera
 4. Tack för din kulturgärning Tobbe som orkar..
  Själv skulle jag få dagen förstörd av att bli tvingad att läsa en sådan krönika. Men när du nu kommenterar med det självklara så blir det riktigt underhållande.

  Kollar varje dag om du skrivit något kul.
  Hälsningar Pelle

  SvaraRadera
 5. Nu har vi ett komplement till 'herr' Kräkman, FK:s Dan Eliasson. Sanna 'Kräkfru' Lundell. Båda bra på att vräka ur sig mediala spyor.

  SvaraRadera
 6. Feltänket är att alla kan inte vara med. Visst är det en skön tanke men även om du har månggifte så väljer man ofta 3-4 fruar. har du inte månggifte väljer du EN fru/man resten får inte vara med.

  I ditt hem får inte din släkt vara med, bara din familj och husdjuren.

  På jobbet väljs bara de ut som kan bidra.

  I idrotten väljs 99% bort.

  I din bostadsrättsförening för inte alla bo.

  Alla kan inte få en tidningen hem, bara de som betalar.

  Bara de som har råd får ett hus, bil och kan resa.

  Bara de med bäst betyg kan komma in på de mest eftertaktade utbildningarna.

  Alla som vill kan inte bli svenskar eftersom vi är et litet (ännu) rikt land i ett hav av fattigdom och elände.

  SvaraRadera
 7. Mulla Kräkar?

  Enligt all tillgänglig forskning är den genomsnittliga kvinnan marginellt, men ändå, mindre intelligent än den genomsnittlige mannen.

  SvaraRadera
 8. Om Sanna Lundell har behov av att spy, varför då inte göra det istället för att skriva om det?
  Själv betraktar jag dessutom kroppstömningar som en privatsak, inte något som bör intressera vilt främmande människor.
  Samtidigt är det bra att Lundellskan så ogenerat flashar sin debattnivå.
  Har man varken argument eller koll så får man ta till rena barnsligheterna, och utgå från att läsarnas begreppsvärld och tankeförmåga om möjligt är ännu mer begränsad än den egna.

  SvaraRadera
 9. Ja, Sanna Lundell har verkligen skämt ut sig. Jag trodde faktiskt att hon kunde hålla en högre nivå. Men, nej. I krönika efter krönika låter det så här. Tyvärr måste jag nog revidera mina tidigare höga åsikter om fru Persbrandt.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 10. Lilla fröken Lundell är vad amerikanarna kallar en "Attension Whore". Troligen beroende på för lite uppmärksamhet i späd ålder på pappa tyckte bättre om uteliv och flaskan och mamma tyckte om piller och slutenvård.

  Fakta (enligt SvD):

  Sanna Cecilia Lundell
  Ålder: 31 år (2009).
  30-årskris: Ja, existentiella grubblerier om att tiden går så fort.
  Familj: Skådespelaren Mikael Persbrandt, Olga, 8, Igor, 3 och Lo, 3 månader.
  Bor: Stockholm och Ingarö. Sommarhus på Gotland.
  Aktuell: Vann Guldpennan på Blog awards och Årets mama.
  Yrke: Frilansande skribent (Mama, M-Magasin, Hennes, Aftonbladet).
  Studier: Religionsvetenskap och islamologi, Poppius journalistskola.
  På lediga tisdagar: Rider, thaimassage, ACOA-möte (adult children of alcoholics).
  Blir arg: Ganska ofta. Jag är rätt ilsk.
  Värsta ovanan: Svär för mycket.
  Rädd för: Mörker, skräckfilmer och havsdjup.
  Politisk färg: Röd.
  Feminist: Så in i helvete!
  Avundsjuk på: Åsne Seierstad. Drömmer att bli utrikeskorrespondent i Mellanöstern.
  Bästa sidorna: Kärleksfull, förlåtande och glad.
  Sämsta: Konfrontativ.
  Fåfäng: För lite, jag strosar omkring i de mest märkliga kreationer.
  Första skivan: Främling med Carola.
  Bloggar du följer: Linna Johansson, Katrin Zytomierska. Bodil Malmsten.
  Om du träffade dig själv på en fest: Jag kan vara väldigt blyg så jag skulle kanske inte lägga märke till mig själv.
  Ser i spegeln: Ojojoj, jag ser trött ut.
  Bästa med att vara mamma: Att man brutalt tvingas vara i nuet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför har deras barn ryska förnamn?

   Radera
 11. Har svårt för folk som likt Sanna tvångsmässigt späckar sitt språk med "liksom" och "såhär".

  SvaraRadera