onsdag 1 oktober 2014

Marine Le Pen i 4 vérités
I förrgår gästade Marine Le Pen intervjuprogrammet "4 vérités", där man bland annat tog upp Front Nationals erövrande av två mandat i Senaten, vilket jag skrev mer om här.

RBM - Rassemblement Bleu Marine ("Marin/e/blå samling") är en koalition av FN och andra patriotiska partier, skapad 2012.

President Hollandes förslag om en territoriell reform ska slå ihop de nuvarande 22 regionerna till 13 territorier, med syftet att förenkla administrationen. I denna intervju framhåller Marine Le Pen frånvaron av effektivisering och minskad byråkrati, men ett annat skäl till partiets motstånd, som hon ofta har framfört, är att denna strävan är ett steg mot ett regionernas Europa, och alltså ett slag mot nationalstaten, med Tysklands delstater som förebild.
Nicolas Sarkozy (UMP) var president 2007-2012, innan han förlorade mot socialisten François Hollande. Sedan denna förlust har han successivt tagit sig tillbaka till rampljuset och meddelade för två veckor sedan sin avsikt att kandidera till partiledarposten i UMP och därmed också bli partiets presidentkandidat 2017.

(Större och bättre bild uppnås genom ett klick på Youtube-knappen)4 kommentarer:

 1. En modig och skärpt kvinna.

  SvaraRadera
 2. Journalisten märker och vet att han inte har mycket att komma med och går därför inte in i en strid med denna kvinna. Hon kör över honom.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har ju gästat detta program tidigare och jag fick redan då intrycket att han snarare är lite förtjust i henne...

   Radera
  2. Pah, inte svårt att förstå!!

   Radera