torsdag 2 oktober 2014

Våldet på asylboenden


Något förvånande berättar idag TV4 om de incidenter som rapporteras från landets allt fler asylboenden:
Det korta inslagets roligaste uttalande torde vara Per Sjövalls:

"Det är väldigt många som är boende nu i asylboenden, men som ska placeras ut sedan också i samhället, komma ut på arbetsplatser och i boenden och så vidare, och då är det väldigt viktigt att man har hanterat de här problemen, så att de inte kommer med ut, så att säga, för då blir det bekymmersamt."

Ja, man kan säga att det är "bekymmersamt" när en mängd våldsbenägna individer skickas ut i samhället, men jag undrar vad Migrationsverket ska göra åt det. Prata med de berörda? Jag betvivlar också att detta skulle stävjas om så Migrationsverket byggde ut sin egen verksamhet till en kapacitet för 100 000 per år.

Vad som menas med Migrationsverkets egna boenden är något oklart i reportaget. Om det handlar om de som normalt brukar kallas för deras "egna", så är de så vitt jag vet sedan länge fulla och ökningen av incidenter skulle i så fall inte handla om ökningen av antalet asylanter, men det framgår som sagt ingenstans. Våldsbenägenheten borde ligga på minst samma nivå hos privata aktörer.

Att hitta vederhäftig information på Migrationsverkets egen sida är alltid svårt, då de flesta relevanta siffror medvetet har dolts och vinklats på olika sätt, men på Regeringens sida framgår att i maj i år var 53 000 personer registrerade i verkets mottagande, varav 67% bodde någonstans i deras regi, men denna siffra omfattar också upphandlingar hos privata aktörer. För närvarande väntar 70 000 personer på asylprövning, och prognosen för antalet asylsökande i år har skrivits upp från 53 000, till 80 000, och nu 92 000. 

Migrationsverkets chef Anders Danielsson, mannen som alltid saknar ansvar och ständigt kan begära mer pengar, kommenterade på sedvanligt sorglöst manér boendeproblematiken i juli:

"Vi löser nog uppgiften, men det sker på bekostnad av att det blir längre handläggningstider. Vi kommer inte att klara de tre månader vi har i dag, det kommer att ta betydligt längre tid. Det handlar så klart om resurser, men man utbildar inte nya utredare i en handvändning."

"Vi kommer att lösa boendefrågan också, men det blir ingen klang- och jubelföreställning. Det blir fortsatta tillfälliga boenden och direktupphandlingar."

"Boendefrågan är ett samhällsansvar, inte bara Migrationsverkets ansvar. Utifrån den politik och lagstiftning som Sverige har i dag kräver det också att nationen säger 'okej, nu gör vi detta så bra vi kan'."

Visst, det blir säkert bra det här. Om nu alla öppnar sina hjärtan, inser alla människors lika värde och tänker på sin människosyn, kan nog folkutbytet ske rappt och smärtfritt.


10 kommentarer:

 1. Sverige löser problemet, genom att tillsätta ännu fler 'dialogpoliser', som får vräka ut halalkorv till de stackars våldsamma invandrarna. Plus samtala fram fred på vår jord, eller - som Schyman alltid säger... "vi måste diskuteeeeeeera frågan". Allahs 'lika värde', dock icke omfattande svenskar.

  SvaraRadera
 2. Att TV4 tar upp detta kan nog bero på att det ökande antalet våldsincidenter kan användas för att ytterligare skuldbelägga svenskarna. Våldet beror ju, enligt en politiskt korrekt analys, inte på att enskilda individer är våldsbenägna eller på att asylsökande tar med sig sina hemländers etniska/religiösa konflikter och våldskultur till Sverige. Nej, det beror givetvis på de hemska förhållanden de asylsökande lever under när de kommit till Sverige.

  På asylboendena är de trångbodda och sysslolösa. Maten är dålig, de asylsökandes ekonomiska ersättning är för låg och Migrationsverkets handläggningstider är för långa. Dessa faktorer - menar PK-Sverige - är orsaken till våldsdåd och kriminalitet på asylboenden.

  Slutsatsen av en sådan analys blir förstås att vi måste öppna våra hjärtan ännu mer. Migrationsverket måste få kraftigt ökade anslag, så att handläggningstiderna kan påskyndas och villkoren på asylboendena förbättras. För vi ska inte glömma att om syriske Ahmed misshandlar irakiske Amir, så ligger ju den egentliga skulden i det svenska majoritetssamhällets rasism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hot och våld på asylboenden". Inget specifikt om brotten. Eventuella förövare togs inte ens upp! Istället pratade man om "incidenter".

   Det är bara vår sida som har en klar bild av vad för sorts "incidenter" samt vad för sorts folk som det handlar om.

   Om du ser inslaget med någon oupplyst - förklara för dem att det är de nysvenska berikarna själva som begår de här brotten! Och fler brott därtill! Skadegörelse är en favoritsyssla.

   Det krävs kunskap som motsvarar en magisterexamen för att kunna kryptera svensk massmedia så att den blir begriplig.

   Det är inte bara de mest naiva som går på de här propaganda-finesserna, utan den stora massan.

   Så ja, du har rätt, syftet är som alltid att skuldbelägga svenskarna.

   Anledningen till att vi över huvud taget får höra dessa "nyheter" nu är för att SD gjorde ett så bra val. Situationen var likadan för 3 månader sedan, då hördes inget.

   Usch för kulturmarxistiska journalist-kräk!

   Radera
 3. När hjärtats dörr står på vid gavel så går den inte att öppna ytterligare. En dörr saknar mening om den alltid ska vara öppen. Bättre då att haka av den från gångjärnen och ställa den på vinden. Men då blir det förstås kallt i hjärtat av det ständiga korsdraget.

  SvaraRadera
 4. Och på SvD Opinion är Sanna Rayman mäkta förvånad över att symbol-
  handlingar som Roseanna Dinamarcas tröja med texten SD=rasister inte
  förmår att påverka de mer begåvade väljarna. Den tiden är nog förbi, då
  lättlurade väljare köpte sådana argument. Sanna Rayman &Co tycks
  inte förstå, att deras tid är förbi, och att allt fler väljare hämtar sina infor-
  mation från de alternativa medierna. Jag ser det dagligen, både på mitt
  arbete och i min bekantskapskrets. Kommentarer som denna blir allt
  vanligare; "Få se nu, Oisin Cantwell skriver nu en ny drapa om den hems-
  ke Åkesson, hm, undras vad Tobbe, Avpixlat eller Thoralf har för reala
  åsikter om Cantwells dumheter. Tro mig, Tobbe, det finns massor med
  människor som läser dina texter, men inte har mod eller kunnighet att
  kommentera, dock börjar de inse, att det är livsfarligt att tro på allt som
  PK-media matar dem med...och då börjar till och med gråsossen att
  fundera över verkligheten, vilket är en fasa för Helin, Mattsson och
  alla andra propaganda-politruker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har följt Sanna Rayman under lång tid. Du missuppfattar henne. Hon är ironisk. Hon gör sig löjlig över alla "symbolhandlingar" i vilka många människor gör allt de kan för att se så "goda" ut som möjligt. Och så skrattar hon faktiskt åt att folk inte går på godhetsapostlarnas alla posteringar.
   Sanna Rayman är intelligentare än de flesta skribenter, fast hon tvingas balansera på slak lina och har säkert inte mod att uttrycka allt hon egentligen tycker, skulle jag tro.
   Men du har rätt i att journalisternas tid är förbi.
   /Gunnar B.

   Radera
  2. "poseringar" skall det vara - datorn gjorde en egenjustering till "postering" utan att jag hann upptäcka det.
   /Gunnar B.

   Radera
 5. Det viktiga är att vi fortsätter trycka in utomeuropeiska invandrare så att vi inte längre känner gemenskap och tillhörighet. Inget är så farligt för dem som ett homogent folk.

  SvaraRadera
 6. "Det hade varit bättre om Migrationsverket hade drivit det här i egen regi. Då hade de haft insyn och kontroll över verksamheten."

  Går alldeles utmärkt att reglera i avtal, med höga viten.

  SvaraRadera
 7. Ansvariga måste ställas inför rätta.

  SvaraRadera