måndag 1 december 2014

Dagens citat: Anders Lindberg


"På onsdag kan de fälla Sveriges regering.
Inte för att de själva har särskilt många röster, bara var sjunde riksdagsledamot är Sverigedemokrat."
AftonbladetAsylfanatikern och SD-hataren Anders Lindberg ägnar en krönika åt de där berömda "nazistiska rötterna" som vi alltid ska påminnas om. Källa är som vanligt Per Svenssons "Vasakärven och järnröret - om den långa bruna skuggan från Lund", en bok som har blivit något av en bibel bland etablissemangets skribenter.

I verkligheten innebär vart sjunde mandat ganska många röster och SD är idag Sveriges tredje största parti. Varför kan då detta parti fälla regeringen? Lindberg ger oss svaret:

"Utan för att de demokratiska partierna låst varandra med retorik och tjurskallighet."

Jag vet inte hur många gånger jag ska kommentera det där med "demokratiska partier", men jag får väl ännu en gång påpeka att demokrati handlar om fria val, yttrandefrihet och så vidare, men inte om inställning i invandringsfrågan. Även analysen är något tveksam, då jag snarare skulle säga att SDs avgörande ställning kommer ur, naturligtvis, vågmästarrollen, men även ur de övriga partiernas besatthet av att isolera SD och utesluta varje förhandling.

Som avslutning får Anders Lindberg med lite poserande och ett tillfälle att använda "anständig", modeordet bland dagens politiskt korrekta krönikörer:

"Den 30 november 2014 borde det anständiga Sverige ta ett kliv tillbaka och ställa sig frågan: kan vi inte bättre än så här?"

"Kan ni inte bättre än så?", är frågan jag ställer mig varje gång jag läser en krönika i Expressen eller Aftonbladet, särskilt när den ska svartmåla SD. Dessutom stavas "sverigedemokrat" med inledande liten bokstav.
6 kommentarer:

 1. klockrent Tobbe,,,,

  SvaraRadera
 2. Svd idag.
  Löfvens morfar övertygad nazist

  Stefan Löfvens morfar var nazist. Det berättar S-ledarens morbror i SvD-journalisterna Lena Hennels och Lova Olssons bok "Humlan som flyger". Ludvig Löfven var i många år tryckare på tre nazistiska tidningar.

  SvaraRadera
 3. Detta är ju trams. Löfvén växte upp i fosterhem och var 22 år när han för första gången träffade sin mor. Om han någonsin träffat sin "nazistiska" morfar framgår inte.
  Morfar var alltså typograf och arbetade på ett tryckeri, som bl a framställde en nazitidning. Det var inte tre nazitidningar samtidigt, utan en som böt namn. Han påstås ha tryckt nazitidningar till 1953, men jag vill minnas att Svensksocialistisk Samling (SSS), som var en rest av nazistpartiet upplöstes 1950.
  Frågorna som kräver svar är: Var Löfvens morfar partimedlem? Var han partifunktionär? Eller var han endast en typograf som ville behålla jobbet?
  Men främst: Vad har detta för relevans idag?

  Stellan Bojerud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det räcker ju gott och väl med att en socialdemokrat motionerade om att bilda Rasbiologiska institutet som inte upphörde förrän 1958. Tvångssteriliseringar pågick långt senare under socialdemokratiska regeringar. Aftonbladet är en gammal nazisttidning. Att påtala detta för rabiat vänsterfolk är föralldel som att hälla vatten på en gås men tänkande unga människor kan behöva upplysas om sakförhållanden. Detta är ingenting man får lära sig i skolan. Och vad mer är: denna övermänniskosyn med tillhörande övergrepp utövades av människor som hade makten. Det är långt allvarligare än förmenta åsikter bland sverigedemokrater på 90-talet.

   Radera
 4. Du har rätt Stellan Bojerud. I vår argumentation får vi inte förfalla till motståndarens nivå - personlig smutskastning - ty då hamnar vi också i rännstenen. Och där vill vi inte vara.
  Således: bort med all personlig smutskastning av våra motståndare och fram med fakta i sakfrågorna.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 5. "Inte för att de själva har särskilt många röster, bara var sjunde riksdagsledamot är Sverigedemokrat."

  Inte för att de själva har så stort förtroende bland allmänheten, endast var tionde (13%) har stort eller ganska stort förtroende för tidningen.
  Eller mer rätt är att säga att 87% av svenskarna anser att Aftonbladet är en skitblaska.

  http://www.resume.se/nyheter/media/2014/03/06/trots-minskat-fortroende-toppar-sr-och-svt/

  SvaraRadera