fredag 12 december 2014

Marine Le Pens kongresstal
Helgen den 29e och 30e november höll Front National sin partikongress, vilket sker vart tredje år. Jag har skrivit om denna i Nya Tider, men jag tänkte här visa några sekvenser från Marine Le Pens avslutande tal:10 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för översättningen! Marine Le Pen är helt fantastisk att lyssna på, vilken svada, vilken glöd! Kan någon "återställa" Frankrike så är det hon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just svadan kommer fram ännu mer under intervjuer (som jag också har lagt upp en hel del av)...

   Radera
 2. Tack, får tårar i ögonen. Så man har förstört våra länder i Europa och i USA. Tänker inte skriva något på din sida men ber alla att sätta sig in lite mer dessa sällskap som drivit denna agenda i mer än 50 år med epicentrum i New York och Hollywood. Här i Sverige är desinformationscentralen belägen på Rålambsvägen 17, Marieberg. En stor del av förfallet vi ser idag kan härledas till detta hus. Så här skriver Mark Weber i sitt senaste nyhetsbrev, som är mycket tänkvärt i relation till Marine Le Pens tal:

  “För 100 år sedan hade människor med europeiskt ursprung och kultur kontroll över en hel värld. Idag är väst oförmögna eller ovilliga att ens försvara den kulturella och etniska identiteten i sina egna länder. Västvärlden står nu inför det största hotet i dess historia - ett utplånande av det europeiska kulturetniska arvet.” Mark Weber, www.ihr.org, Institute for Historical Review

  Det är underbart, Tobbe, att du kan förmedla dessa event och den kraft som uppenbarligen finns i Frankrike. Det är nästan så att man börjar se ett ljus i tunneln. Många gånger har vi sett det förut för att varje gång sedan inse att fienden kommit med ett motdrag som gjort att allt sedan fortgått som tidigare.

  Vi får leva på hoppet att det denna gång är annorlunda men vi får aldrig glömma bort att fienden finns där och är bara på reträtt. Den dagen vi inte längre kämpar för vårt europeiska arv, kultur och etnicitet då kommer de destruktiva krafterna igen att söka dominera våra liv.

  .

  SvaraRadera
 3. Tack, vilken show. Helgen är räddad.

  Vill bara upplysa om att det är inte bara media som helt motarbetar Le Pen. I Frankrike är makten så enig mot FN att man har inte fått låna pengar av en enda fransk bank, jag upprepar, inte en enda fransk bank har varit villig att låna ut pengar till FN, trots fullgoda säkerheter. Istället har man fått använda sig av en rysk bank, i Tjeckien.

  Det är konstigt att makten kan vara så enig mot något så självklart att ett folk vill råda om sin egen framtid. Något att fundera på.

  SvaraRadera
 4. Une femme entreprenante !

  merci Tobias MB Svensson

  SvaraRadera
 5. Torbjörn Lasson12 december 2014 16:48

  "I have a dream"! Tänk om man kunde smussla in detta i SVT:s program, så att hela svenska folket fick en chans att se verkligheten och människor, som vill värna sitt land. Tack Tobias!

  SvaraRadera
 6. Har läst din blogg en längre tid nu. men aldrig kommenterat här. Måste bara få tacka dig för en fantastisk blogg. Du förgyller verkligen min vardag.
  Har heller aldrig lyssnat på Marine Le Pen tidigare, men hennes tal i kombination med din fina översättning gör det till en högtidsstund. Vilken talare och vilken utstrålning!
  Tack Tobbe!

  SvaraRadera
 7. Hon är en fantastisk politiker och en lysande talare. Där ligger Jimmie Åkeson i lä. För att inte tala om Lövén som framstår som direkt korkad.

  SvaraRadera
 8. Helt fantastisk talare! Jag ryser varje gång när jag hör henne tala. Hon är ett föredöme.

  SvaraRadera
 9. Hon är en riktig patriot som vi skulle behöva i Sverige men här har dom i minst 30 år hjärntvättat oss till att skämmas för vad vi är och vad vi byggt upp.
  år 2015 och 2017 kommer att skrivas in i historieböckerna

  SvaraRadera