torsdag 15 januari 2015

Rossana Dinamarca rasar mot SDUs stödJodå, i svensk media (i detta fall Aftonbladet) ser en rubrik ut som ovan, även om man inte fick plats att lägga till "främlingsfientliga SDU". I själva verket hänger de två sakerna som man anspelar på knappt ihop. Man försöker dock motivera rubriken:

"Efter att SDU i flera år nekats pengar från Ungdomsstyrelsen, har handläggare och medlemmar i myndighetens insynsråd hängts ut och hotats.
Nu beviljas SDU 1,3 miljoner kronor i statligt stöd."

I verkligheten har SDU nekats bidrag av endast politiska skäl, trots att Ungdomsstyrelsen har försökt att peka på ett antal formella felaktigheter, som uppenbarligen inte har varit något hinder för andra organisationer. Kommunisten och posören Rossana Dinamarca tar som vanligt tillfället i akt att skapa lite uppmärksamhet kring sig själv:

"Deras beteende med alla hot och uthängningar borde tala för sig självt. I stället lönar det sig, säger Rossana Dinamarca (V) som sitter i insynsrådet."

Till att börja med är det svårt att föreställa sig en mer olämplig person att sitta i något "insynsråd" än den eviga posören och antidemokraten Dinamarca, men det säger förstås också någonting om situationen i landet. Det är också så att eventuella hot, hur olämpliga de än är, faktiskt inte kommer från SDU. Slutligen har SDU alltid haft rätt till stödet ifråga och har alltså inte hotat sig till det, vilket Dinamarca antyder.

Aftonbladets lögner fortsätter oförtrutet:

"Avslagen har inneburit överklaganden och protester från SDU, men också att handläggare och ledamöter i myndighetens insynsråd hängts ut på SD-riksdagsledamoten Thoralf Alfssons blogg. Där har han även uppmanat "fotsoldaterna" att agera mot myndigheten."

Tyvärr måste jag alltså ännu en gång påpeka att dessa "fotsoldater", som Alfsson skulle ha, är ett påhitt och ett ord från Aftonbladet själva, närmare bestämt från kommunisten Åsa Linderborg. Självklart ska man agera mot en myndighet som sköts som Ungdomsstyrelsen, men lika självklart är att det inte ska inbegripa hot mot personer. Det har Thoralf Alfsson naturligtvis inte heller uppmanat till. Jag känner faktiskt inte till huruvida beslutsfattarna inom myndigheten officiellt är offentliga, men det är solklart att de ska vara det. Ett av Ungdomsstyrelsens svepskäl var att SDU skulle vara odemokratiska, vilket (som vi vet) i Sverige inte handlar så mycket om allmänna val och yttrandefrihet:

"På sin hemsida skriver SDU om bland annat "islamisering" och att 'mångkulturella fenomen så som stenkastning mot myndighetspersonal, bilbränder och gruppvåldtäkter' har brett ut sig i Sverige som en 'ofrånkomlig effekt av massinvandringen'."

Nu råkar ju ovanstående beskrivningar vara alldeles korrekta, men med tanke på vilka andra organisationer som uppbär stödet, ska myndigheten knappast sitta och värdera åsikter. Jag är fortfarande lite fascinerad av hur ordet "demokrati" i Sverige helt har kommit att handla om inställning i invandringsfrågan. Stödet till SDU är för Rossana Dinamarca så fruktansvärt att hon säger sig "sakna ord", trots att sådana följer i en strid ström:

"Jag finner inte ord. Det är ingen självklar rättighet för alla organisationer att beviljas stöd."

Nej, att en person som tycker att "det är fel att skuldbelägga kommunismen" inte gärna vill ge alla åsiktsriktningar samma rättigheter förvånar inte. Jag är alldeles övertygad om att hon både vill misshandla och fängsla varenda medlem i SDU. Låt oss avsluta på ett lite gladare sätt, genom att höra vad SDUs ordförande Gustav Kasselstrand själv säger i ett pressmeddelande:

"Vi har haft rätt till bidraget hela tiden och har genom åren gått miste om miljontals kronor. Det är uppenbart att Ungdomsstyrelsen tidigare har särbehandlat oss på politisk grund. När vi nu beviljas bidraget innebär det att vi kan spela på samma villkor som de andra ungdomsförbunden. Bidraget ger oss ekonomiska muskler som vi aldrig tidigare haft och kommer därför göra SDU till ett väsentligt starkare förbund."

8 kommentarer:

 1. Stödet till SDU är för Rossana Dinamarca så fruktansvärt att hon säger sig "sakna ord", trots att sådana följer i en strid ström

  Klockren formulering! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Det vore förvisso gudomligt skönt om Dinamarca saknade ord. Helst i några år. Alternativt kan hon dra sina litanior på spanska i Chile där hon hör hemma.

   Radera
 2. Dinamarca hör till den typen av människor som hela samhället vorde bättre om hon inte kom till tals så ofta, eller i vart fall folk slutade ta på allvar.

  Hon beter ju sig som en grinig bäbis, och är till råga på allt kommunist. Vad är meningen med att lyfta fram en sådan nolla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagligt att få in en sådan person till Sverige. Ett levande bevis på att invandringspolitiken är ett dyrbart fiasko. Dinamarca, Sjöstedt................,. Det måste vara mentala störningar som medför röstande på sådana personer. Dessa väljare dras väl till sina själsfränder.

   Radera
 3. Ungdomsstyrelsen har sina lokaler på Medborgarplatsen på Södermalm. Varför ligger en sån statlig organisation på dyrast möjliga plats ?

  SvaraRadera
 4. Gelotte får Alice Teodorescu som chef på GP- haha
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3876129.ece

  SvaraRadera
 5. Kanske Sdu skulle eska om att retroaktivt stöd även betalas ut för tidigare års ansökningar.

  SvaraRadera
 6. Har inte stödet något att göra med antalet medlemmar i organisationen som ansöker? SDU har ju ökat medlemsantalet ganska rejält det senaste året. Är det inte orsaken till att man nu får stöd?

  Eller är medlemsantalet ointressant för själva principen att kunna beviljas stöd? (Fast det kanske man kan se om man jämför de olika förbunden förstås. Finns förmodligen flera med ganska lite medlemmar.)

  SvaraRadera