torsdag 26 februari 2015

Alexandra Pascalidou lämnar P1


Den eviga posören Alexandra Pascalidou har idag valt att skapa uppmärksamhet genom att utmåla sig som offer, vilket villigt tas upp av den samlade mediekåren. Likt många andra mediefigurer lyfter hon fram de mest idiotiska mejl som ska ha kommit till henne:

" 'Sparka svartskallen!'. 'Du är smuts'. 'Stäng igen kakhålet innan vi gör det'.
Så lyder en liten del av den större mängd mail jag får. Bara för att jag gör mitt jobb. Ställer frågor och motfrågor i Ring P1 och P1 Debatt. Skriver artiklar och krönikor. Undersöker sanningar och myter. Ifrågasätter föreställningar som framställs som fakta."

Det kan mycket väl stämma att människor har skrivit liknande saker till Pascalidou, vilket både är förkastligt och meningslöst. Vad som däremot inte stämmer är att hon har gjort sig känd för att "undersöka sanningar och myter", eller "ifrågasätta föreställningar som framställs som fakta". Pascalidous specialitet är att skriva förklenande om de usla och rasistiska svenskarna, oftast kombinerat med ett par rader om det mer föredömliga Grekland.

Hon förstår inte alls varför hon väcker motvilja:

"Jag har tvingats förhålla mig till detta dagligen. Jag har knockats, duckat, rest mig, svarat med vänlighet och respekt, försökt undvika att bli bitter, hatisk, pessimistisk eller deprimerad genom en rad olika hemmasnickrade överlevnadsstrategier och pepptekniker. Oftast har jag torkat tårarna och hämtat mod och kraft hos de goda människor jag möter runtom i landet."

Personligen tror jag aldrig att jag har hört Alexandra Pascalidou bemöta någon med respekt, men desto oftare med en gapig aggressivitet. Hon förefaller helt enkelt inte vara en särskilt sympatisk person, vilket varken har med hennes bakgrund eller kön att göra. Hennes egen självbild är dock en annan:

"Jag har försökt uppmuntra och stödja andra som ständigt står i skottgluggen för liknande attacker. Namnkunniga och namnlösa måltavlor som med livet som insats kämpar för allas mänskliga rättigheter. Att hjälpa andra som har det svårt är ett sätt att slippa se sig själv som svag och utsatt och att inte falla offer för navelskådning och självömkan. Så jag har gjort mitt bästa. Men jag orkar inte längre."

Halvvägs genom det självömkande och egenkära alstret, kommer då det sedvanliga:

"Jag grät när yogaläraren som inte visste något om vad jag bar med mig inledde passet med att berätta att hon trots att hon är född i det här landet ändå kallas blatte. Jag grät i en hjärtöppnande brygga. Jag grät när jag efter passet träffade en högutbildad ung kvinna från San Francisco som flyttade till Sverige för att hon blev kär i en svensk. Nu har de en bebis och hon känner sig så ensam här. Jag grät när jag såg min kompis Nisha på gatan och jag ropade hennes namn när två 13-åriga killar på Södermalm hyssjade mig: 'Skrik inte. Man får inte skrika i det här landet om man har svart hår för då är man terrorist', sa de."

Herregud, "en hjärtöppnande brygga"? Det finns sannerligen ingen gräns för Pascalidous godhet mot sina medmänniskor. Den sannolikt uppdiktade incidenten om skrikandet är så patetisk att vi kan lämna den därhän.

Vi vet inte varför Alexandra Pascalidou i verkligheten lämnar P1, men det lär inte vara sista gången vi får se henne i media. Jag håller det inte för otroligt att hon dyker upp redan i morgondagens morgonsoffor, för att tala ut om hur en så fantastisk människa kan bli så avskydd av ondsinta svenskar. Festligt nog dök hon ett par timmar efter Metros artikel upp i SVT Forum, där hon medverkade eftersom hennes ursprung inte bara gör henne till en bättre människa, utan dessutom till expert på Greklands ekonomi.

18 kommentarer:

 1. Jag såg hennes program "Vad är det för fel med grekerna?" som statstelevisionen köpt in för en säkerligen nätt summa. Den mest tendentiösa smörja jag någonsin sett. Pascalidou på turné i Grekland. Olika snyfthistorier men priset togs ändå av en "intervju" med en minister. Ministern fick frågan om vad slöseriet (minns inte exakt formulering, troligen betydligt mer inlindat) med statliga medel berodde på. Ministern slår ut med armarna och svarar: "Det beror på solen och värmen, gästfriheten". Inga följdfrågor. Tack och lov att statstelevisionen köper in sådana kvalitetsprogram.

  SvaraRadera
 2. Ja,jojo man ska inte låta vanliga svenskar komma i kontakt med det "fina" etablissemanget. Har dom inte lärt sig något. Varför stänger man kommentarsfält, filtrerar e-post, nekar repliker hänger ut svenskar.

  Att tro att en sån som hon kan ta hand om ett program där man får kontakt (trots sluss) med vanliga människor är ju etab vanliga inavlade omdöme.
  Pelle

  SvaraRadera
 3. Jag råkade ut för denna kvinna när jag satt på en förortsrestaurang i Stockholm med min fru. Hon var, precis som Tobbe säger, "gapigt aggressiv". Hon argumenterade med en annan kund som verkade onykter och jag tror inte ens de kände varandra. De stod helt ogenerat och skrek till varandra mitt i restaurangen. Efter att detta gapande pågått alltför länge fick vi nog och gick därifrån fast vi inte ätit klart.
  /Rapport från verkligheten.

  SvaraRadera
 4. Man kan åtminstone inte misstänka henne för att bete sig så här NU för att eventuellt boosta en falnande karriär och få PK-poäng som många andra posörer. Hon har ju alltid varit så här...
  //Andreas

  SvaraRadera
 5. Här är det relevant att ställa sig frågan, vilket ansvar har PK-media för att hon är så hatad. Om hon inte hade fått bre ut sig så hatiskt genom PK-medias försorg hade hon dels kunnat få näpsats så att hon taggat ner alternativt inte fått så mycket utrymme med sin enkla och fördomsfulla världsbild.

  SvaraRadera
 6. "Du är smuts." Jag ifrågasätter starkt att någon med ärans och hjältarnas språk som modersmål skulle uttrycka sig på det viset, det ligger helt enkelt inte rätt i munnen. Snarare är det en invandrare av första generationen eller en ointegrerad invandrare av andra eller tredje generationen. Mest troligt något som Pascalidou hittat på själv för att få uppmärksamhet och sympati.

  SvaraRadera
 7. Bra att hon är borta. Ju mindre vi får höra denna tant tala, desto bättre medieklimat. Hon är inte enbart PK, utan dessutom ytterst korkad. Hon kan inte ens bli en så kallad omvänd antirasist (Marteus, A. Dahlberg m.fl., eftersom det enbart skulle skada den sunda antietablissemangetrörelsen.

  Jag fruktar dock för att hon i morgon dyker upp som programledare för Debatt, Vetenskapens värld eller får göra en egen TV-serie om rasismens utbredning i Europa och i synnerhet Sverige. Detta är inte humor, det skulle sannerligen inte förvåna mig. Vilket är Bedrövligt, med STORT B.

  / Magne

  SvaraRadera
 8. Det var alltid lika roligt när någon invandrare blev framsläppt i hennes radioprogram och han/hon inte hade samma åsikter som det förväntades att en invandrare skulle ha. Då blev "pappscallidou" alltid otrevlig och nedsättande mot den icke politiskt korrekta personer. ALLA invandrare borde hålla med henne tyckte hon! Förstår inte att hon fått hålla på och tala till folk som hon gör så länge. Men nu har väl till och med Sveriges radio tröttnat.

  SvaraRadera
 9. Ända sen tant Mazetti kom med sina falska anklagelser om näthat i den s.k "ICAkuriren-affären" har jag känt stor misstänksamhet mot personer som påstår sig vara utsatta.

  SvaraRadera
 10. Ah, jag minns mitt nittiotal där alexandra med sambon alonzo lyftes fram i aftonbladet som utsatta för naziterror där någon poserat framför deras portuppgång med pistol. Det hela visade sig senare vara en fejkad nyhet av AB, huruvida det presskåta paret själva var med på bluffen framkom mig veterligen aldrig.

  SvaraRadera
 11. Vad kallas sådana som hon som tycks sakna självkritik?

  Narcissist, tror jag bestämt.

  Många drar en suck av lättnad om hon lämnar Sverige och medierna.

  SvaraRadera
 12. En helt ointressant kvinna som jag inte begriper hur någon kan lägga kraft på att "hata", om nu inte hata i sammanhanget råkar betyda att man inte samtycker, en betydelse som har blivit allt vanligare.

  Pascalidou är ointressant därför att hon - precis som tusentals andra hel- och halvkända personer - är för allt gott och emot allt ont. Inte nog med att hon intagit denna tämligen ointressanta position, hon gör det dessutom med KRAFT!

  Gäsp.

  Har man hört en av dessa intill förväxling lika folkuppfostrare - Virtanen, Croneman, Ernman, Westerberg, Sveland, Helin, Pascalidou, Linderborg, Wallström, Baas, Ehrenberg, Schottenius, Romson, Strömstedt, Feiler, Gardellarna, Arnstad eller fan och hans moster - så har man hört dem alla.

  Aldrig ett argument, alltid ett tycka, känna och uppleva.

  Gäsp.

  SvaraRadera
 13. Hon kan onekligen reta gallfeber på en gråsten. Nu är hon kränkt, ledsen och förtvivlad.
  Obehagligt nog tas hennes "fall" på största allvar.
  I Expressen kan man läsa om "Pascalidous hatare kan inte få vinna ".
  I artikeln framgår att den nya rikspolischefen, Dan Eliasson, har aviserat att det ska bli ändring på detta med näthat.
  "Polisen ska koncentrera sig på att skydda det öppna demokratiska samhället" enligt Eliasson.
  "en riktig och viktig prioritering" anser Expressen.
  Med näthat menas sannolikt bl a kritik mot massinvandringen eller mot den desinformation som media och PK politiker dagligen överöser oss med.
  Vad Eliasson anser om om den alarmerande höga brottslighet som massinvandring skapat framgår inte.
  Alexandra kan gärna lämna landet om hon möter större förståelse för sina påhopp och okunninga inlägg i Grekland.
  Tyvärr finns obehaget med vad som håller på att hända Sverige kvar.
  Läs gärna Lars Berns artikel: "Blir den tysta statskuppen slutet för folkstyret? Finns på hans blogg Anthropocene.
  Alla måste reagera nu. Mot oss står media, politiker och nu även polisen.
  Någon säger: Det kan inte hända i Sverige.
  Jag svarar: Det händer redan!

  SvaraRadera
 14. Samtidigt går ett 30-tal misstänkta krigsförbrytare lösa pga bristande resurser hos polisen. Eliasson övertygar inte som polischef.

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/krigsforbrytare-kan-ga-fria-i-sverige

  SvaraRadera
 15. A.P. är obegåvad som få och polisen. Eliasson har
  för länge sedan avancerat till sin inkompetensnivå!

  SvaraRadera
 16. Jag tyckte hon var ganska ok tills jag hörde hennes helt sanslösa replik från sitt radioprogram där en invandrare ringde in och frågade var media var när invandrare skjuter invandrare och hon replikerar "vem har du skjutit idag". Sedan kör hon på i samma stil utan att egentligen försöka ha en dialog tills hon avslutar det hela med att sätta på musiken.

  SvaraRadera
 17. ...och denna person leder JUST NU Ring P1...

  SvaraRadera