söndag 15 februari 2015

Enormt hyckleri efter dåden i DanmarkI Köpenhamn har en person dödats och tre poliser skottskadats efter ett möte där bland annat Lars Vilks talade. Senare kom en person att skjutas till döds vid en synagoga, där också ett par poliser skadades. Vi har ännu inte hela bilden klar för oss, men det är ingen vågad gissning att attentaten kommer ur den islamistiska miljön, särskilt som vittnen berättar om en man med "arabiskt utseende".

Trots att Europa ser allt fler och tätare islamiska attacker, är reaktionerna precis de vi sedan länge är vana vid. En av journalisternas första frågor till Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt blev som vanligt huruvida hon var rädd att muslimer skulle drabbas av detta. Samtidigt bjuder exakt samma journalister och krönikörer, som alltid står upp för islam och pläderar för maximal muslimsk tillströmning till våra länder, på långa utläggningar om yttrandefrihet.Låt oss inleda med att titta på hur Anders Lindberg, mannen som aldrig har sett ett problem i världen som inte bäst löses genom att det tas till Sverige, hycklar om dådet mot Lars Vilks under rubriken "Vår frihet är under attack". Efter att ha beskrivit vad som då var känt om händelsen, går Lindberg direkt över till att tala om "nazister":

"I går greps flera nazister utanför Dagens Nyheters och Expressens redaktion. Personerna kommer från samma grupp som låg bakom det våldsamma överfallet på den fredliga demonstrationen i Kärrtorp i fjol. Expressen har under flera dagar publicerat en serie med granskande artiklar om naziströrelsen vilket verkar ha varit orsaken till besöket."

Och detta hade vilken relevans i sammanhanget? Jag förstår att han vill måla upp en bild av den utsatte journalisten, och att "nazism" är ett lika stort hot som islamism idag, men det är ju helt enkelt inte sant. Sedan blir det än mer förljuget:

"Lika lite som nazisterna utanför DN kan sägas 'representera' alla svenskar kan de islamistiska terroristerna tala för alla muslimer."

Det var en märklig parallell, även om den inte förvånar. Den logiska jämförelsen skulle vara huruvida "nazisterna utanför DN" representerar alla nazister. Det är också något av ett självmål, då gärningsmannen sannolikt är dansk eller svensk medborgare. Alla nationalsocialister, kommunister eller moderater bör ta ställning till sin ideologi och vilka konsekvenser den får i praktiken, men just muslimer är helt befriade från det. Ingen ställer heller frågan huruvida "nazisterna utanför DN" riskerar att stigmatisera övriga nazister.
Hyckleriets store mästare, Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, har förstås också någonting att säga om saken. På sin ledarblogg blandar även han in nazister, men den i sammanhanget mest förljugna meningen torde vara:

"Jag är ingen konstkritiker, men det har heller ingen betydelse vilken verkshöjd Vilks skapelser har. Han äger faktiskt rätt att rita dem och sprida dem."

Jaså? Då kan man undra varför en enda anonym kommentar på Avpixlat räcker för att en person ska hängas ut med namn och bild, hotas, förlora arbetet eller drivas till självmord.

Att en stor invandring till Europa från Afrika och Mellanöstern leder till att våra länder förvandlas till just samma typ av samhällen är helt oundvikligt. Man kan inte stå på alla "goda" sidor samtidigt. Pläderar man för massinvandring, bör man också ta ansvar för dess konsekvenser. Under de följande dagarna kommer vi att få se mycket mer hyckleri av denna sort, innan händelserna glöms bort likt självmordsbombaren i Stockholm. Tills nästa islamiska terrorattack.

12 kommentarer:

 1. Hej Tobbe!

  Jag brukar inte kommentera här
  men läser alltid dina inlägg.
  Jag tycker dina analyser i olika ämnen
  är helt fantastiskt bra.

  mvh Lennart.S

  SvaraRadera
 2. Just detta att jämföra blodiga attentat i stil med det i Köpenhamn med några nazister som står utanför Expressens lokaler har blivit standard i nästana alla hycklande artiklar på sistone. Likaså att jämföra Charlie Hebdo-dåden med hatbrev som vissa journalister får av arga läsare. Värt att notera dock att "allas-lika-värde" inte längre är lika vanligt förekommande i den politiska debatten och att antalet artiklar som är starkt kritiska till invandringspolitiken har ökat framförallt i SvD men också i DN. Alltid något!

  SvaraRadera
 3. Thomas Mattsson associerar i sin blogg också på ett vidrigt sätt nazister med Vilks

  "alla vi som fördömer nazister på svenska gator – vi måste också stå upp för Lars Vilks"

  SvaraRadera
 4. Mattsson-Helin, Batra-Löfven. På samma sida, utan skillnad.

  SvaraRadera
 5. Kanske dags att vi blåögda svenskar vaknar upp i realiteten och inser vidden av att så många muslimska invandare finns i landet. Precis som händelserna i Frankrike kan vi nog inte nu heller räkna med mer än ett tamt avståndtagande från landets muslimska församlingar, samtidigt som många fler ohejdat sprider muslimsk propaganda via social medier och hyllar dåden. Det finns en kollektiv agenda bland muslimer, vilket gör att detta hot är att räkna med. Ord som Islamfobi är rent löjeväckande. De som inte tar detta hot på allvar är mycket, mycket blåögda.

  SvaraRadera
 6. Bra skrivet! Sverige ruttnar, sedan länge, inifrån p.g.a. Anders Lindberg, Helin, Mattsson m.fl. Är fruktansvärt trött på PK-packet och beklagar ett svenskt folk i politisk koma!

  SvaraRadera
 7. Fiskens föruttnelse börjar från huvudet så även med Landet Sverige. Sverige ruttnar från toppen alltså från politiker, finans och mediaelit som under årtionden varit i en föruttnelseprocess som bara går snabbare för varje dag som går.

  SvaraRadera
 8. Bra moteld. Politiker vill inte alls ha yttrandefrihet. De har, tvärtemot vad de själva nu säger, under många år infört lagar som kraftigt beskär yttrandefriheten. Inte nog med det man står bakom eller stödjer passivt när de som yttrar sig utanför åsiktskorridoren förlorar arbete, inkomst och blir en social paria. 99% hålls inom hägn av ren självkontroll och självbevarelsedrift. De stackare som inte klarar det fångas direkt upp med olika lagstiftning.

  Hycklare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När dessutom Säpo säger sig inte ha resurser till att övervaka potentiella islamister,blir det nervöst på gator och torg,prisgivna utan möjlighet att försvara sig är vi,inte ens en skruvmejsel får du ha i fickan.

   Radera
 9. Nu glömde den största hycklaren av dem alla - Henrik Arnstad. I går på Twitter skrev han att "demokratin är under attack" och att det måste bemötas med mer öppenhet. Tidigare har han dock skrivit:

  "Om någon dansk rasisttecknare mördas ligger ansvaret främst hos den danska statsledningen, Jyllandsposten och rasisttecknarna själva."

  Länk: http://web.archive.org/web/20150108003710/http:/www.webbsidor.com/?p=356

  SvaraRadera
 10. Provocerar man och kastar skit på människor får man stå för följderna ! Det borde även de som ritar rondellhundar eller skriver satansverser göra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ju inte Vilks som fick ta de konsekvenser du önskar, utan två helt andra personer som fick sätta livet till...

   Radera