måndag 16 februari 2015

Förljugenheten fortsätter...

Trenden går igen i alla medier. Efter dåden i Danmark är det inte bara viktigt att som vanligt förklara att islamiska dåd inte har med islam att göra, och att det viktigaste är att muslimer inte drabbas, utan också att istället rikta fokus mot "nazister" och "högerextremister". Dagens DN bjuder på en kavalkad av sådana inlägg. Först ut är Michael Winiarski som naturligtvis skriver om den där "kristne terroristen":

"Det var något som även den anti-islamistiske terroristen Anders Behring Breivik demonstrerade med mordet på 77 människor i Oslo och Utöya i juli 2011."

Detta skedde alltså för fyra år sedan och är helt unikt, men det utgör fortfarande ett tacksamt fall för etablissemangets skribenter, trots att vi sedan dess har sett närmast dagliga islamiska terrordåd. Framför allt har det ingen som helst relevans när man ska kommentera vad som nyligen har skett i Frankrike och Danmark. Det blir sedan dags för Winiarski att tala om de riktiga offren:

"Men hatet och hoten riktar sig inte bara åt ett håll. Angrepp på muslimer och mordbränder mot moskéer är också en del av verkligheten i Sverige och Europa. I det sammanhanget finns anledning att påminna om att Lars Vilks – utöver sina omstridda konstverk – även står nära muslim­hatande kretsar som rörelsen 'Stop Islamization of Nations' (Sion) som från USA leds av Pamela Geller och Robert Spencer."

Helt fantastiskt. Man kan tycka vad man vill om kontrajihadister som Pamela Geller, men de går inte in i moskéer och skjuter människor. Det här är den västerländska sjukan; Att ständigt försöka förstå och sympatisera med gärningsmannen. Ställd mot en fiende som inte alls delar detta samförstånd, och vill döda den förstående västerlänningen, är det solklart vem som kommer att förlora.

Titta gärna på gårdagens Agenda. Först ut är Margot Wallström (s), som talar om att "begränsa tillgången på vapen", medan tillgången på jihadister förstås ska maximeras. Vid 11:50 dyker sedan en Salahuddin Barakat upp, som presenteras som "teolog", men i själva verket är imam. Det tar mindre än en minut innan han med mjuk röst använder ordet "islamofobi". Programledaren Camilla Kvartoft spelar glatt med och ställer på fullt allvar frågan:

"Även muslimer drabbas ju av det som händer nu. Hur ser deras situation ut?"
Efter 50 sekunder har alltså samtalet helt skiftat fokus och nästa fråga blir:

"Skulle du säga att det finns en skillnad på hur muslimer utsätts och drabbas i Danmark och i Sverige?"

Om vi återvänder till dagens DN, så får även ökända Lena Sundström bjuda på sin sedvanliga danmarkofobi. Vi får inte ett ord om terrorns faktiska två dödsoffer, men däremot:

"Ett Danmark som i EU-valet röstade fram Dansk folkeparti som det största partiet. Och ett Danmark där en färsk undersökning i landets största tidning nyligen meddelade att 13 procent av danskarna vill ha ett parti till höger om Dansk folkeparti."

I det märkliga samhälle vi lever i är muslimerna de verkliga offren och Dansk Folkeparti den verkliga förövaren. Slutligen bjuder kultursidan på nedanstående inlägg:


Aftonbladets Wolfgang Hansson vill inte vara sämre, utan följer exakt samma mall som ovan nämnda aktörer:

"Europa har än så länge kommit lindring undan. Men det är på väg att ändras.
Huvudskälen är två parallella fenomen; Islamiska statens framfart och den ökande nationalismen med en stark polarisering som följd. Vi ser hur extrempartier på båda sidor vinner mark runtom i Europa i den ekonomiska krisens spår. För rörelser som nynazistiska Gyllene gryning i Grekland är våld en naturlig arbetsmetod. Just nu sitter hälften av deras parlamentariker häktade."

Vad har Gyllene Gryning med terrordåden i Danmark att göra? Observera att Hansson anger "den ökande nationalismen" som en orsak, medan en ökande muslimsk befolkning inte alls påverkar hotbilden. Även ungerska Jobbik ska av någon anledning lyftas fram:

"Se hur partiet Jobbik i Ungern agerat. De fick 20 procent av rösterna i senaste valet.
Dessa rörelser har inte mycket gemensamt men bildar ändå en slags ohelig allians med Islamiska staten, al-Qaida och andra islamistiska terrorgrupper där antisemitismen är det mest framträdande draget vid sidan av ett allmänt hat mot yttrandefrihet och västerländska värderingar."

Nej, det finns ingen "allians" mellan partierna som nämns och Islamiska Staten, inte ens en "ohelig" sådan. Varken Ungern eller Grekland har drabbats av islamiska terrordåd, just därför att de inte har samma islamiska närvaro som Frankrike eller Danmark. Hansson får också med en strof om de verkliga offren:

"Samtidigt hatar de högerextrema islam och vi har redan sett attacker mot muslimer i bland annat Frankrike."

Nej, det har vi inte sett mycket av, men låt mig påminna om saker som har skett i Frankrike den senaste tiden som knappt har berörts av svenska medier. Förutom attentatet mot Charlie Hebdo och den judiska butiken samma dag skedde:

- 20 december 2014: Joué-lès-Tours. En man som skrek "Allahu Akbar" attackerade poliser med kniv.

- 21 december 2014: Dijon. En man som skrek "Allahu Akbar" körde över 11 fotgängare.

- 3 februari 2015: Nice. Tre militärer som bevakar en judisk institution attackeras med kniv av maliern Moussa Coulibaly.

Men fortsätt ni att tala om "öppenhet" och "islamofobi", så kommer nog allt att sluta väl.
8 kommentarer:

 1. Har under natten/morgonen till slut hittat en insändare som faktiskt använder sig av ordet islamister, vilket i sig är ett mirakel, men att skribenten faktiskt resonerar kring att ansvaret för att stoppa dessa islamister faktiskt ligger på muslimernas och imamernas bord är ett ännu större wow! Går att läsa i skånskan av Lars J Eriksson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mera läsvärt av samma skribent. Gårdagens krönika "Vi får det sämsta av två världar".
   /Gunnar Edlund

   Radera
 2. Wolfgang Hansson, mannen som hittar på "nyheter" från Ukraina som gång på gång bevisats vara lögner ska man inte bry sig ett skit om!

  SvaraRadera
 3. Dick Erixon: Det är helt uppenbart att den psykologiska krigföring som islamistiska extremister riktar mot väst fungerar mycket väl mot Sverige och svenska medier.

  http://erixon.com/blogg/2015/02/tv4-inte-radikaliserad-hatar-bara-judar/

  SvaraRadera
 4. PK-media förnekar sig inte som vanligt. Inte ens en gång SÄPO håller med om att våld från högerextrema är ett stort hot.
  /Gunnar Edlund

  SvaraRadera
 5. Svenska och europeiska journalister och politiker som ska "föröka förstå", "se på problemen ur musimernas synvikel" men nästan aldrig ur sin egen och de europeiska folkens synvinkel föraktas djupt av alla troende muslimer. För en muslim är det naturligt att reagera med ursinne på alla förolämpningar mot deras religionsideologi, det är så de vinner respekt inom gruppen.
  Flamsandet och jamsandet med "sakliga resonemang" och dåraktig diplomati som PK-mupparna håller på med tolkar muslimerna som svaghet och förräderi mot sina egna folk och länder.
  Muslimerna har helt rätt när de föraktar de ideologiskt fisljumma "liberalerna" , "humanisterna" och värderelativisterna som inte ens skulle mer än grymta lite om deras egna barn blev terrorns offer.

  Stig

  SvaraRadera
 6. THREE IMPORTANT RIGHTS


  Three Rights which, in my opinion, should be preserved:
  .
  1 - The right to Mono-parenthood in Traditionally Monogamous Societies: see the blog "The Origin Of Sex-Taboo". [in English]
  .
  2 - The right to veto who pays (the taxpayer) - Semi-Direct Democracy: see the blog "Fim-da-Cidadania-Infantil". [in Portuguese]
  .
  3 - The right to survival of indigenous identities: see the blog "50-SEPARATISM-50." [in English]
  .
  .
  .
  P.S.
  The separatists-50-50 doesn't seek pretexts to deny the Right to survival of others one... the separatists-50-50 only claim the Right to survival of Indigenous Identities (read: the 'globalization-lovers' must respect the rights of others one... and vice versa!)  F.R.A.R.

  SvaraRadera
 7. Så med detta evinnerligt usla resonemang från SVT så är alltså Sverigedemokraterna orsaken till att IS i Libyen skar halsen av 21 egyptiska kopter...?

  Sluta förolämpa min intelligens SVT.

  SvaraRadera