tisdag 3 mars 2015

Känns situationen bekant?


Den 22 mars sker första omgången i Frankrikes departementsval, och Front National har inför detta publicerat två bilder, vars paralleller med Sverige är uppenbara:

Front National föreslår:

- Försvarandet av departementet som en enhet av närhet, mot de nya storregionerna som är både kostsamma och avlägsna.

- Bevarandet av departementsbundna offentliga tjänster.

- En politik till förmån för de äldre: Uppgradering av APA [hjälp till äldre], lättnader för vårdgivande familjer, hemautomatik för äldre.

- Kamp mot kommunitarismen i departementets struktur för de yngre barnen: Förbud för slöjbärande i exempelvis daghem, bekämpande av islamisk mission, perfekt kunskap i franska hos personal.

- Säkerheten i högstadieskolor som styrs av departementen: Övervakningskameror, kamp mot langning, narkotika och utpressning.

- En sund användning av offentliga medel: Sänkning av kommunikationsbudgetar, stabilisering av personalstyrkor, sänkning av förtroendevaldas ersättningar, vägran att ta kostsamma lån.

- Stabilisering och sänkning av departementsskatterna, i enlighet med det som redan sker i de städer som styrs av Front National.
PS, UMP, UDI, Modem, De Gröna, Vänsterfronten...föreslår:

- Bekämpa Front National
- Bekämpa Front National
...
2 kommentarer:

  1. Bravo Tobbe, ton blogg est formidable!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att Sverige påminner om Frankrike på många sätt när det gäller det politiska landskapet, med den skillnaden att Frankrike ligger före oss tidsmässigt. Än finns det hopp......!?

    SvaraRadera