onsdag 4 mars 2015

Okunnigt och förljuget av Lars Lindström
Det finns i etablissemanget en uppfattning, som säkert är alldeles uppriktig, om att all kritik mot invandringspolitiken beror på okunskap och att alla argument är "myter", varför deras uppgift blir att upplysa pöbeln. I denna anda skriver idag Expressens Lars Lindström under rubriken "Så avslöjas lögnerna om invandringen":

"Nej, ökad invandring ger inte högre arbetslöshet, begränsar inte tillväxt, ger inte en sämre skola, ökar inte otryggheten och försämrar inte jämställdheten.
Här är facit till alla er som behöver argument när rasister och vilseledda människor sprider lögner om invandringen."

Hur skulle det vara möjligt att arbetslösheten inte ökar, om ett land fyller på med 100 000 nya invånare varje år, där det tar flera år innan dessa kommer i arbete och där förvärvsfrekvensen fortsätter att vara lägre än befolkningen i stort därefter? Själva verkligheten visar också, nu senast i Värner Rydénskolan i Rosengård, att skolan drabbas hårt av mångkulturen. När det gäller otryggheten, hur den nu ska definieras, kan man anta att exempelvis en skottlossning i veckan, vilket numera är fallet bara i Göteborg, ökar just otryggheten. Det finns en anledning till att journalister bor på Södermalm, istället för i Husby eller Rinkeby.

Lars Lindström har fortfarande inte glömt den där gången SVT ställde en otillåten fråga:

"Hur mycket invandring tål Sverige? Den formuleringen, använd vid såväl fikabord som i SVT:s 'Agenda', är fel ställd. Frågan borde vändas. Hur lite invandring tål Sverige?"

Skulle Sverige tåla att ha en invandring som är lägre än 100 000 personer årligen? Ja, det är rimligt att anta, särskilt eftersom inget annat västerländskt land ligger på samma antal per capita.

Sedan blir det dags för ett mycket vanligt knep bland etablissemangets godhetsapostlar, nämligen att hänvisa till en OECD-rapport, som de inte förstår, och att blanda äpplen och päron i svepande jämförelser:

"Andelen utlandsfödda i Sverige är inte mer än 15 procent, ungefär som Österrike och Belgien, något mer än Tyskland och USA, och mindre än Kanada och Schweiz. De flesta länderna i OECD-undersökningen har mer än 10 procent födda i ett annat land."

"Födda i ett annat land" säger naturligtvis inte särskilt mycket. Till USA kommer människor för att arbeta, medan Sverige bedriver en asyl- och anhöriginvandring från Afrika och Mellanöstern. Volymerna som kommer till Sverige saknar motstycke i övriga EU-länder. Lars Lindström fortsätter att tala om "invandringen" som om det är ett och samma fenomen i alla länder:

"OECD-rapporterna visar inte att invandring automatiskt ger stora ekonomiska fördelar. Men de visar att länder som gör rätt och investerar i, utbildar och anställer de som kommer från andra länder tjänar på invandringen. För de allra flesta av industriländerna i OECD, inklusive Sverige, ger invandringen ett plus."

Ett sådant resonemang är helt meningslöst om man inte särskiljer olika grupper, antingen geografiskt eller genom att dela upp invandringen i arbetskrafts- och asylinvandring. Siffror från Norge, där sådant kan diskuteras något friare, visar att den mest lönsamma invandringen kommer från andra EU-länder, den något mindre lönsamma från OECD utanför EU, medan invandringen från Afrika och Mellanöstern utgör en kostnad.

"Invandring är alltså, för länder som gör rätt, inte bara nödvändig utan också positiv. Den främlingsfientlighet som utestänger och förhindrar människor från andra länder att ta sig in i samhället och på arbetsmarknaden gör däremot stor skada. Det är med andra ord rasismen som måste bekämpas. Hur mycket rasism tål Sverige?"

Det förekommer säkert diskriminering här och där, men det är knappast avgörande för att ett land inte kan sysselsätta 100 000 nya medborgare varje år. Få arbetsgivare skulle avstå från att fylla en tjänst därför att man inte vill ha någon av annan etnicitet i företaget.

Vem är egentligen den vilseledda människan som sprider lögner?
12 kommentarer:

 1. Vad gör denne Lars Lindström på en tidning ? Han är ju totalt uppslukad av sin egen godhet och borde istället jobba på nån välgörenhetsorganisation, gärna ute vid fronten i Syrien. Men det blir väl för obekvämt att lämna reservatet på Söder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Journalisterna måste anses Sveriges mest inskränkta yrkeskår. Inte konstigt att dessa lider av personlighetsstörningar.
   Nä, placera dessa i Fas 3 och vräk alla dessa från sina Södermalmsreservat.

   Radera
 2. Lindströms sagor motsägs omedelbart av en mer seriös kartläggning i DN idag som visar att bland flyktingar och anhöriginvandrare som varit 10 år i landet, har inte ens hälften en inkomst över 13 000:-/mån. Hur mycket de eventuellt tjänar svart kan man bara spekulera om.

  SvaraRadera
 3. Sedan när klassas invandrare som en "ras"? Expressens hyena-journalister är megafåner åt 7partiet och sin egen degenererade kollapsgrupp, gammelmedia. Går inte att ta på allvar, pinsamt låg nivå. Är det sån skräpjournalistik som lärs ut på journalisthögskolan, så vore det angeläget att lägga ned den kommunistinstitutionen snarast möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det är rasism , förbud mot tiggeri är också rasism samt kritik mot religion !
   I Sverige är det möjligt att kallas rasist om allt !

   Radera
 4. Nej visst, samma sak med folks felaktiga uppfattning om bilismen i vår innerstad. Ökad biltrafik ger inte upphov till ökad trängsel, mer avgaser, större parkeringsproblem, sämre framkomlighet och ökad irritation. Rapporter från Sveg och liknande orter visar på att ökad biltrafik i stället ger större valfrihet, större rörlighet, större transportmöjlighet och gör resorna både snabbare och behagligare. Eller hur..........

  SvaraRadera
 5. Ja, där rapade Lars Lindström upp lite floskler igen. Denna godhetshysteri slutar med att alla blir lidande, särskilt de som kommer hit och våra svaga grupper i samhället och så småningom allt fler! Hujedamig, när ska vi få journalister som är något så när neutrala eller är den tiden förbi?

  SvaraRadera
 6. Helt onödigt arbete att tillägna en artikel åt rikspuckot Lars Lindström. Det är inte många personer 40+ som köper och läser Sexpressen.
  Jag frågade i den affären jag dagligen handlar i (coop) hur många köper kvällstidningarna, svaret var att upplagan hade halverats de senaste åren.

  SvaraRadera
 7. Lars Lindström, vars artiklar jag inte längre orkar läsa, brukar framhålla alla kommentarer han får från illiterata rasister. I hans värld Sverigdemokrater.
  Jag tror honom. Vettiga människor lär inte kontakta honom.
  Tänker på ordspråket:
  Som man ropar får man svar.

  SvaraRadera
 8. Hej Tobbe!

  När du ändå är i farten och
  linslusar herr Lindström
  tycker du jag ska ta hans kompis
  Oisin Cantwell i samma veva,
  Han verkar ha trasslat in sig i slöjan
  i sin senaste artikel
  så jag tycker det är dags att Du
  av-slöjar honom en gång för alla

  mvh L.s

  SvaraRadera
 9. Johan Ehrenberg, ETC, var ju det verkliga sanningsvittnet; han är väl för fri invandring för att han skall få sälja så många solpaneler som möjligt

  SvaraRadera
 10. Jag ögnade i ETC:s "rapport" och jag tror jag vet vad de gör för fel - medvetet, för de är ju inte dumma. Om Tino Sanandaji orkade bry sig - en gång till - skulle han såga deras "rapport" jäms med fotsulorna. Förmodligen skulle han säga, att korrelation inte automatiskt innebär kausalitet - och tvärtom

  SvaraRadera