onsdag 10 juni 2015

Dagens citat: Cecilia Wikström (FP)


"Det var fasansfullt, mycket otäckt. Kristina Winberg stod och skränade i en mobb av högerextrema."
AftonbladetDen mindre skarpa av Sveriges två galna liberala cecilior i EU beskriver sina känslor då patriotiska partier i protest ställde sig upp i Europaparlamentet. Bakgrunden var församlingens tal om att skapa "öppenhet" gällande ryska pengar till partier i Europa, en markering som rimligen riktades mot franska Front National, som tagit ett ryskt lån då ingen fransk bank ville låna ut pengar till partiet.

Moderaten Christofer Fjellner twittrade om händelsen:

"När Le Pen vill skydda sina ryska finansiärer ställer SD villigt upp."

Själv tycker jag alltid att det är trevligt att se Kristina Winberg och Peter Lundgren agera som en del av den patriotiska gemenskapen, vilket även skedde när EUs "nationalsång" spelades i församlingen.

Marine Le Pen har många gånger förklarat det ryska lånet. Nedan ser vi hur hon, efter ett anförande, besvarar en fråga från tyska De Grönas Rebecca Harms:


8 kommentarer:

 1. Hej Tobbe! En fråga: Jag klickade vidare på de inbäddade videorna, och kom till en där Marie Le Pen försvarar Putin, och säger att han har gjort många bra saker för Ryssland. Men, jag har läst att han har snott (tillsammans med sina kompisar) ca 250 miljarder dollar av rysslands statliga tillgångar.

  Vad anser du? Att hon ställer sig på Rysslands sida i fråga om Krim är också mycket tveksamt. Tyvärr börjar mina alarmklockor ringa när någon börjar hylla Putin och annekteringen av Krim...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Statsminister Persson snodde 250 miljarder från AP fonderna,att betalas tillbaka.......en klocka börjar ringa?

   Radera
  2. Krim är historiskt en del av Ryssland. Det var ryskt fram till 1954 då Chrustjev fick ett ryck och "gav" Krim till Ukraina. Allt var ju inlemmat i Sovjetunionen så det var en symbolhandling. Om Putin har stulit pengar vet jag inte men en sak är säker: Sverige och Europa lider mycket mer av amerikanska s.k. investmentbankers härjningar än av Putin och Ryssland.

   Radera
  3. Hej Jan! Du får gärna lägga upp länken. Det stämmer att Front National har en vänligare inställning till Ryssland än vad som är gängse i västerländsk media, men jag har aldrig sett Le Pen hylla Putins auktoritära drag, vilket är det som oftast kritiseras.

   Radera
  4. Här en intressant och relativt balanserad betraktelse över Krim-problematiken, skriven FÖRE annekteringen!

   http://www.svd.se/krimhalvon-ett-ryskt-stridsapple-i-ukraina

   Radera
  5. Här en intressant och relativt balanserad betraktelse över Krim-problematiken, skriven FÖRE annekteringen!

   http://www.svd.se/krimhalvon-ett-ryskt-stridsapple-i-ukraina

   Radera
  6. Hej igen Tobias!

   Här är länken till videon med Marie Le Pen : https://youtu.be/aOB6LS8-GfM. Här är en länk till hur Putin beskrivs stjäla ryska statens tillgångar.

   Missförstå mig inte, det är helt OK och rimligt att Marie Le Pen är emot EU och banker. Det är realpolitiskt förståeligt att hon inte biter den hand som föder henne. MEN, jag kan inte annat än vara emot en man som stjäl sina undersåtars pengar, fängslar journalister och annekterar delar av andra länder.

   Radera
  7. Glömde skicka med länken till Putin-delen:
   http://www.nybooks.com/articles/archives/2014/dec/18/how-he-and-his-cronies-stole-russia/

   Radera