tisdag 28 juli 2015

...och den förväntade mediedramaturgin tar över.


I det förra inlägget tittade vi på en föga trovärdig text från SD-avhopparen Jesper Nilsson. Alstret var så mättat av vänsterns vanliga nidbilder av sverigedemokrater och identitetspolitiska floskler att få förvånades över att en FI-aktivist hjälpt till att utforma det. Förutom de förväntade lyriska och falska ryggdunkningarna från vänstermobben, hörde omgående ett antal mediefigurer av sig. Redan timmar senare börjar resultaten synas:

Vestmanlands Läns Tidning:Metro:


Nyheter 24:
Ett inlägg, det enda inlägget på Jespers nystartade blogg, från en enda avhoppare, kommer nu att generera liknande artiklar i de flesta tidningar. Gustav Kasselstrand bjuder på en analys som sannolikt är helt korrekt:

"Jesper lämnade förbundet redan i mars, utan buller och bång. Förbundet och Jesper hade inget otalt med varandra. Men först nu går han alltså ut och förfasar sig över hur fruktansvärda vi är. Känns som att det, som så många andra avhoppare, handlar om att rentvå sig i ett desperat försök att bli accepterad av SD-hatare ute i samhället: 'Okej då, jag var med i SD, men det var ett misstag, jag lovar, jag är ju inte som dem, titta jag har till och med offentligt gått ut och varnat för partiet när jag insåg att de inte drev mina hjärtefrågor om mer tolerans, mer HBTQ och fler hjälplösa tiggare på gatan.' "

En sverigedemokrat som har arbetat med honom i samma region, berättar för mig att Jesper med all sannolikhet inte kommit in i partiet som infiltratör, men att han är en person som lätt låter sig påverkas och ändrar uppfattning efter varje samtal med någon annan. Den överdrivna känsligheten inför jargong och skämt kan dels vara ett sätt att ställa sig in hos de feministiska kretsar vars uppskattning han nu söker, dels ett resultat av den sociala ovana han själv har vittnat om.

Vi kan redan nu räkna ut vad nästa steg i den mediala dramaturgin blir: Jesper talar ut om allt hat han fått från otäcka sverigedemokrater efter sitt fantastiska inlägg.10 kommentarer:

 1. Vad EXAKT är det han skrivit som inte stämmer menar du? De vittnes uppgifter han lämnat i texten om vad folk har sagt vid olika tillfällen stämmer inte alltså menar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De detaljerna vet jag förstås ingenting om. Det som gör honom mindre trovärdig som helhet är att han alltså var aktiv i SD och nu uttrycker varenda FI-åsikt och vänsterfras som finns. Varför gick han med? Hur kunde han hålla bokmöten och liknande för ett parti som han inte verkar ha det minsta gemensamt med? Varför går han nu ut, med en FI-aktivists hjälp, för att förtala ett parti han lämnat för månader sedan?

   Dessutom passar beskrivningarna lite väl bra in i vänsterns bild av SD. Han ser rasism, homofobi, sexism förstås, och hittade till och med någon som berömde Hitler. Varför han inte flikade in något om islamofobi också kanske berodde på trötthet.

   Radera
 2. "..ha tidelag med djur." Vilka andra kan man ha tidelag med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just, språkhanteringen är lika tafflig som resten av upplägget.

   Radera
 3. Lättlurad, naiv fjortisfjant. Att skapa 'mediadrev' på sån skrattretande bräcklig grund är ett typiskt signum för vänsterpatraskets journalistiska avgrundsnivå. Pinsamt.

  SvaraRadera
 4. Har de inga mediastrateger inom sjuenigheten? Detta kommer naturligtvis inte att försvaga SD som avsikten är utan tvärtom stärka dem. Genom civilisation och upplysning hanterar vi det för oss avvikande men under den tunna fernissan som lätt kan krackelera finns tankar och instinkter som inte gör det. Balkankrigen och ISIS är goda exempel på det även om jag tvivlar på att ISIS nånsin har varit civiliserade.

  Sedan kan man undra hur denna gosse resonerar. SD är det enda riksdagsparti som vill bedriva en politik som säkerställer ett fritt, tolerant och säkert samhälle även för dem som har en annan sexuell läggning än den stora massan. De andra sjunger andra sexuella läggningars lovsång samtidigt som de importerar horder av homofober.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sjuenigheten" haha me like.

   Radera
 5. Vi får inte glömma bloggen Machovänstern, som en vänstertjej startade 2013 och där unga kvinnor inom vänstern anonymt fick berätta om hur de utsatts för övergrepp av vänsterkillar.

  Efter bara fyra inlägg började det bränna lite väl mycket under fötterna och då gick Researchgruppen in och "övertalade" tjejen att lägga ner. Diverse vänstersidor smutskastade bloggen och påstod bland annat att det var en skapelse av Timbro.

  Bloggen är borta men finns på Internet Archive:
  https://web.archive.org/web/20140513111521/http://machovanstern.se/arkiv/

  Varg i Veum skriver om detta:
  https://vargiveum.wordpress.com/2013/06/28/extremvansterns-trovardighet-ifragasatt/

  Vänstertjejens andra blogg:
  http://vanstertjej.blogspot.se/2013/05/vanstersnubbar_2.html


  Hon skrämdes till tystnad av den svenska vänsterns Gestapo: Researchgruppen...

  SvaraRadera
 6. Tycker nästan synd om hur feg och känslig den där dåren, Jesper Nilsson, är.

  SvaraRadera