onsdag 29 juli 2015

"Regnbågsflagga på brunskjortan"
Ovanstående är rubriken till ett inlägg som naturligtvis handlar om det berömda pride-initiativet i Järva. Alstret är författat av Linnea Swedenmark, ännu en i raden av Aftonbladet-krönikörer som är för allt som är fint här i världen, från islam till romska tiggare och just pride-evenemang. Till att börja med är den ständiga referensen till "brunt" enormt tröttsam, då det är mycket svårt att se hur exempelvis kritik mot invandringspolitiken har något med nationalsocialism att göra. Evenemangets huvudansvarige Jan Sjunnesson har så vitt jag förstår varit både vänster och borgerlig, men aldrig nationalsocialist. För att visa upp sin djupa förståelse av hbtq-världen, inleds krönikan med ett modeuttryck:

"Det kallas för pinkwashing.
Att symboliskt stödja HBTQ-rättig­heter för att framstå som tolerant, men att göra detta som en strategi för att rättfärdiga andra saker."

Vilka "andra saker" vill Jan Sjunnesson rättfärdiga? Det absolut roligaste i vänsterns förfäran är att initiativtagarna aldrig talat om muslimer, vilket gör att vänstern tvingas peka ut denna grupp som oförmögen att hantera homosexuella yttringar. Lika festligt är att samma vänster rentav arrangerar en motdemonstration mot detta pride-evenemang, enbart för att det hålls på fel plats av fel personer. Tanken är att de boende kring Järva ska besparas den öppenhet vänstern annars brinner för, eftersom dessa invånare som vanligt ses som barn som bör skyddas. Swedenmark drar sig inte ens för att använda ett tämligen uselt exempel:

"Israeliska aktivister har protesterat mot att Israel använder HBTQ-rättig­heter som ett argument för att fram­ställa landet som öppet. Demonstranterna har påpekat att så länge HBTQ-personer i Palestina tvingas bo i världens största fängelse finns ingen öppenhet att tala om."

Just Israel är som en ö av tolerans för hbtq-personer i ett hav av förföljelse. Det skulle knappast bli lättare för homosexuella i Gaza om områdets gränser öppnades på vid gavel. De har sannolikt mer att frukta från Hamas än från Israel. Även i Storbritannien har tydligen fel personer engagerat sig i frågan:

"English defence league sägs till och med ha försökt starta en ­avdelning för just HBTQ-personer. ­Genom att ställa grupper mot varandra vill högerextrema och andra intoleranta grupper få till en konflikt."

Startades inte pride-evenemang just för att utmana samhället och i viss mån provocera? Det är uppenbart att en sådan manifestation i så fall är mer behövd i Järva, vilket vänsterns oro visar, än den är på Söder där ingen människa bryr sig. Ännu en gång understryks varför fel personer har tagit initiativet:

"Initiativtagarna beskriver i en artikel hur hatiska värderingar mot olika ­sexuella minoriteter kom till Sverige med invandringen. Öppenhet framställs som något svenskt som invandrare kan hota."

Jag tror knappast att initiativtagarna har talat om "invandrare", men en hbtq-person som inte känner till hur islam ser på saken är mer än lovligt naiv.

Jag ska erkänna att jag själv inte är särskilt engagerad i frågan, men när mer eller mindre nationalistiska grupper tar ställning för hbtq-personer behöver det inte handla om "pinkwashing". I Nederländerna var just den homosexuelle Pim Fortuyns huvudargument mot muslimsk invandring att den hotade det traditionellt toleranta landet, särskilt ifråga om homosexuellas rättigheter. När homosexuella utsätts för hat och våld i landet är förövarna i princip alltid marockaner. Geert Wilders PVV försvarar idag homosexuellas rättigheter, inte för att hetsa mot någon annan grupp, utan helt enkelt för att det är ett liberalt parti. Franska Front National har en mer "heteronormativ" syn, vilket är en av skillnaderna mellan de två partierna, och har alltså inte använt frågan för att "hetsa mot muslimer".

I vanlig ordning blir Linnea Swedenmarks inlägg en rundgång i allt som anses politiskt korrekt och utgör ett utmärkt exempel på det som kallas "pk syntax error". Det är oerhört enkelt och fegt att posera med varje fin ståndpunkt och aldrig fundera på samband eller konsekvenser.
7 kommentarer:

 1. och så har vi det här
  https://polimasaren.wordpress.com/2014/08/01/sverigedemokraterna-det-hbtq-vanliga-partiet/

  SvaraRadera
 2. Hon är en de yngre kvinnor som fått jobbat pga sin pappa, en tidningsman med S-förankring. Hon skulle inte fått skriva en lapp i tvättstugan om jag fick bestämma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för infon, slutklämmen passande.

   Radera
 3. "Det är oerhört enkelt och fegt att posera att posera med varje fin stånd-
  punkt och aldrig fundera på samband eller konsekvenser", skriver Tobbe
  om Linnea Swedenmark.

  Tja, Tobbe, är du helt säker på att lilla Linnea har den intellektuella strin-
  gens, eller det sunda förnuft, som behövs för att dra logiska slutsatser?

  SvaraRadera
 4. Det märks att hon är sommarvikarie‏. Om man ska tolka hennes ledare rätt så försvarar hon muslimers rätt att hata HBTQ-personer.

  SvaraRadera
 5. Hjalmar Söderberg menade att kvinnor inte borde ha rösträtt. Jag är benägen att ge honom rätt,

  SvaraRadera
 6. Det lär ju vara fler homosexuella muslimer i Pride park nu än det har varit homosexuella öht i Sjunnessons pridetåg.

  Och häromåret så skulle ju fotbollshuliganerna i EDF leka försvara prideparade mot muslimer här i Stockholm.

  SvaraRadera