fredag 13 november 2015

Brittiska The Telegraph om svenskt asylhaveri


Svensk etablerad media är ju som bekant en politiskt korrekt, likformig och delvis totalitär, ankdamm. Det är därför intressant att lyfta blicken för att se hur utländsk media ser på "den humanitära stormakten".
Brittiska The Telegraph bjuder i dessa dagar på två av de intressantaste artiklarna och förkunnar i en rubrik:

"Om till och med Sverige stänger sina gränser för flyktingar, kan det verkligen innebära slutet för massinvandring. Genom att stänga sina dörrar för strömmen av migranter som nu drar över Europa, visar Sverige att det går att vara för snäll."

Julia Hartley-Brewer, som skrivit artikeln, beskriver först svenskarna och deras samhälle och inleder med:

"Jag vet att vi inte ska generalisera om hela nationer och deras befolkningar, men om jag var tvungen skulle jag säga att svenskarna verkar vara en ganska trevlig skara."

Vi påminns också om en del av den statistik vi här nästan enbart kan läsa om i alternativ media:

"Det är fler invandrare per capita i detta lilla land med under 10 miljoner invånare än i någon annan europeisk nation, med förväntat upp till ytterligare 100 000 nyanlända före årets slut - enbart förra veckan uppgick asylansökningarna till över 10 000.
Men det verkar som att det nu är nog, även för de mysiga svenskarna."

Beskrivningen fortsätter oförblommerat:

...det verkar som att deras entusiasm börjar ta slut när de nu börjar se följderna av detta massiva inflöde av människor som inte delar deras språk, kultur, religion eller värderingar. Deras generösa välfärdssystem börjar svikta under trycket från nyanlända, om det så gäller socialtjänst, skolor eller sjukhus..."

"För bara några årtionden sedan var Sverige ett av de mest homogena länderna i världen, med en huvudsakligen vit, kristen befolkning, som delade samma värderingar, normer, kulturarv och tro. Idag har nästan 30 procent minst en utlandsfödd förälder. Många av dessa är andra skandinaver eller européer, men det gäller inte mer sentida invandrare. Det behöver inte i sig självt vara någonting dåligt. Men det är få länder i världen som har klarat av att hantera en så snabb demografisk förändring på ett framgångsrikt sätt, att integrera och assimilera nyanlända i den inhemska kulturen - särskilt när invandrarna kommer från så främmande kulturer, inte talar språket eller delar landets liberala värderingar."

I samma tidning kan vi också läsa en annan artikel, där bland annat skrivs:

"Det här har varit smärtsamt för alla, men förödande för Sverige, eftersom dess etablerade partier knappt vet hur de ska reagera. Öppenhet är det närmaste svenskarna kommer en nationell religion. Denna politik håller uppenbarligen på att misslyckas - och det finns ingen plan B."

Hur etablissemanget själva bäddat för utvecklingen beskrivs också:

"Först, bedriv en öppna dörrens invandringspolitik som gör ditt land till en favoritdestination mitt i en global migrationskris. Kalla sedan alla som har invändningar "nyfascister". Detta har gett hela delar av väljarkåren till Sverigedemokraterna på ett silverfat. Partiledaren Jimmie Åkesson var sjukskriven i fem månader. Han hade inte behövt komma tillbaka, eftersom hans motståndare har gjort allt arbete för honom."

2 kommentarer:

 1. "By shutting its doors to the tide of migrants now sweeping across Europe, Sweden proves that there is such a thing as being too nice"

  Jaså, har Sverige stängt sina dörrar?
  The Telegraph har visst ingen korrespondent i Malmö..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ett stort och förvånande fel, men i övrigt är beskrivningarna talande.

   Radera