lördag 14 november 2015

Först ut blev Expressens Karin Olsson
Vi kommer redan idag att få läsa många texter och höra många ord från det liberala och socialistiska etablissemanget som vill relativisera den senaste islamiska mordorgien på europeisk mark. Någon gång under dagen kommer vi med all sannolikhet också att få höra en muslimsk företrädare som direkt vill tala om stigmatisering och hur muslimer är de verkliga offren.

Bland de svenska liberalerna hör Karin Olsson till de första på banan, då hon 05.14 i morse lite skämtsamt skriver "Vi kommer alltid ha Paris", en referens till vad amerikanska kärlekspar säger när de avslutar sitt förhållande. Större delen av texten handlar om själva staden:

"Oavsett vem som är hjärnan bakom, är det sannolikt ingen slump att det är samma stad som terrorister så snart igen försöker att kuva. Frankrike är något av en europeisk vagga, där idéerna om upplysning, frihet och jämlikhet en gång slog rot. Det var i Paris som Bastiljen stormades 1789 i den franska revolutionen, ett startskott för sekularisering och liberal demokrati. Det var i Paris som initiativet togs till den europeiska kol- och stålgemenskapen 1951, som stabiliserade Europa och så småningom utvecklades till EU med dess tankar om fred, handel och fri rörlighet. Det var i Paris som studenterna protesterade 1968, en symbol för den radikala efterkrigsgenerationen."

Ovanstående aspekter är närmast helt irrelevanta för islamiska terrorister. Paris blir ett mål därför att det är en europeisk huvudstad och möjligen för att gärningsmännen själva har kopplingar dit. Vad Karin Olsson på ett lömskt sätt försöker göra, är att säga att det är hennes egen liberala ideologi som är målet och att själva motpolen till terror är liberalismen. Till slut kommer det då:

"I de starka känslor som väcks av ett så fasaväckande terrordåd som det den 13 november 2015 är det lätt att hatets krafter får fritt spelrum. Men låt oss hoppas att fransmännen, och vi andra européer, inte går i den försåtliga fällan och sluter oss i en utveckling mot dogmatism och förkrympta ideal."

Vi förstår vad som åsyftas med "hatets krafter". Det är var och en som ifrågasätter klokheten i en omfattande muslimsk invandring till Europa, vilket för liberaler av Olssons snitt är själva sinnebilden för "öppenhet". På samma sätt skulle frånvaron av omfattande invandring från muslimska länder vara utvecklingen "mot dogmatism och förkrympta ideal". För dessa liberaler är ideal alltid överordnade verkligheten, vilket i högsta grad är dogmatism.
7 kommentarer:

 1. Det är den "den radikala efterkrigsgenerationen" och dess påskyndare som är ansvariga för den utsatthet som Europa och västvärlden lider av. Dessvärre verkar naiviteten och lättkränktheten fördubblas för varje generation, åtminstone i vissa familjer. Tyvärr har Frankrike liksom Sverige själv orsakat problemen precis som Arpi säger. I Frankrikes fall genom kolonialism, för Sveriges del genom naiva och felfokuserade politiker.

  Äktenskapet mellan troende muslimer och kulturella kristna håller inte och likt alla andra äktenskap med lång och varaktig söndring är det dags för upplösning av äktenskapet. Eftersom vi har besittningsrätten för Europa blir det den andra partnern som får flytta ut.

  SvaraRadera
 2. Liberalerna kacklar alltid om sitt "öppna samhälle" men ju fler muslimer som invaderar Europa ju fler terrorattentat får vi och dess mer måste man bygga ut säkerheten, kontroller och bevakning och vi får ett storebrorssamhälle. Öppenheten för denna arabiska och afrikanska version av fascism som islam står för leder också till fler muslimska enklaver, no go-areas, vita reservat och gated communities. Tilliten mellan människor försvinner och folk beväpnar sig med överfallsdpray och stilettbatonger och så småningom revolvrar och skottsäkra västar. Man går inte ut efter mörkrets inbrott (fr.a. inte obeväpnad) och man åker inte hem från krogen med kommunala fortskaffningsmedel och inte ens taxi är helt riskritt att åka längre. "Det öppna sammhället" dvs öppenheten mot folk från underutvecklade kulturer leder till en inre tillslutenhet, rädsla, misstänksamhet och förlorad tillit medborgare emellan.
  Liberalism är i grund och botten det största hotet mot öppenheten inom landet.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Nejdå - vi skall sitta stilla i båten, och tillsammans sjunga kumbajaa

  SvaraRadera
 4. Låt oss tänka ett ögonblick på Ungern. Man har inte - mig veterligen - tagit några invandrare till Ungern, och de har heller inget motiv till att resa dit. Landet är ännu inte rikt nog att agera migrantmagnet.

  Jag förutspår att Ungern kommer att bli helt befriat från terrorism, och att de kommer att bevara sin kulturella särart. Det kommer att vara ett av få länder i Europa som man kan känna igen om några decenier...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Ungern har enormt många asylsökande registrerade, demoniseringen av Ungern i pk-media gör att detta faktum hamnar i skymundan. Hur många som får uppehållstillstånd vet jag inte men hursomhelst är nog Polen och Tjeckien säkrare kort.

   Radera
 5. Det skall verkligen blir roligt att se hur journalisterna kommer att vilja "spinna" denna hemska händelse. Kanske att terrorismen är vårt eget fel eftersom vi är så rasistiska, d.v.s. att förövarna egentligen var offer..? Man kan ju också skylla det hela på Frankrikes inblanding i någon politisk aktion..? Skall vi satsa en slant på att "Frankrike har aldrig varit säkrare"?

  SvaraRadera
 6. Wikipedia: "En individ som är dogmatisk i sin världsåskådning kan inte tänka sig något annat än att dennes egen uppfattning är den korrekta."

  Tänk på PK-elitens brunmålning av andras alternativa åsikter.

  SvaraRadera