fredag 29 januari 2016

Avslag och miljöpartister


Av någon anledning presenterades uppgiften om att 80 000 av de som har sökt asyl i Sverige kan komma att utvisas som en stor nyhet, trots att siffran enbart verkar vara ett resultat av en snabb statistisk analys. Dessutom vet vi att Sverige inte är särskilt effektivt när det gäller att få asylsökande som har fått avslag att lämna landet. Gårdagens Rapport tog upp denna fråga och bjöd på ett möte med några unga miljöpartister, följt av själva verkligheten med våld på boenden för unga män från Afghanistan och Somalia:


Det är många siffror som är groteska i detta sammanhang. Sverige kan komma att avvisa 80 000 personer, men det innebär att minst lika många får stanna, medan siffran i Finland är 20 000 avvisade av totalt 32 000 asylsökande. Att endast 3 000 per år verkligen tvingas lämna Sverige är inte heller en särskilt uppmuntrande siffra. Vi ska också komma ihåg att asylsökande medför stora kostnader under processen, även om deras ansökan i slutändan får avslag.

Därefter kom vi till Miljöpartiet. Inslagets Stellan Lindell kände alltså att det var dags att agera och göra någonting, mot hans eget partis åtgärder, och valde därför att tramsa lite vid Kastrup. Vad kände han att han då uppnådde, förutom att göda sitt ego? Följaktligen säger han också att syftet var att "visa solidaritet". Rolig är också Petra Elfs kommentar om att "rätt åsikter finns kvar", trots att de inte upprätthålls i praktiken när det väl gäller. Om hennes vision skulle förverkligas, skulle strömmen av 160 000 asylsökande per år inte bara permanentas, utan med all säkerhet också öka. Det viktigaste verkar dock vara, för att låna Petras ord, att ha "rätt åsikter".

Även Anders Wallner levererar ett lite märkligt resonemang, då han hävdar att Miljöpartiet inte gör vad det gör "för att man tycker att det är bra politik". Det minsta man borde kunna begära av ett parti är just att det arbetar för den politik det själv tror på, vilket ännu en gång visar att Miljöpartiet får det svårt när verkligheten knackar på och när man måste ta någon form av ansvar. Wallner fick för övrigt lite uppmärksamhet när han knivrånades den gång han vågade sig ut till "förorten", varpå hans första reaktion var att bedyra att han naturligtvis behöll sin fina syn på invandring och mångkultur. Stort hyckleri uppvisar den intervjuade Niclas Persson, som använder kostnader som argument mot utvisningar, trots att de är en spottstyver jämfört med vad asyl- och anhöriginvandringen kostar. Stora besparingar skulle kunna göras om Sverige såg till att direktavvisa många fler, inte hade handläggningstider på flera månader eller år, samt om man verkligen såg till att avlägsna personer som uppehåller sig illegalt i landet.
2 kommentarer:

  1. Ärthjärna passar som epitet på dessa gröna ungdomar,men de kanske kommer till sans när de når medelåldern,men då är det försent.ingen ångerrätt,deras barn är en minoritet i Absurdistan.

    SvaraRadera
  2. Summan av detta blir att asylrätten går före ett lands sociala trygghet för sin befolkning. Vart ska vi utsatta svenskar fly? Vi får inte heller våra behov uppfyllda, inte får vi tandlagning gratis, utan det krävs lån för att laga tänder och kunna åka på julledighet till släkten inom Sverige, med många fler exempel.

    Det är inte en humanitär stormakt som offrar sin befolkning för andra länders befolkning. Men är man globalist, där inga nationsgränser ska finnas, då har alla rätt till Sverige. Tyvärr råder inte det omvända för oss svenskar någonstans, inte ens i EUs fria rörlighet.

    Så svenska skattepengar ska gå åt till en folkvandring från menaländerna, runt ett varv. De som påstår sig söka asyl blir fattiga på kuppen, svenska skattkistan plundras. Allt för att våra politiker ska få må gott i sin fantasivärld av godhet som når ut till hela världen. Dvs säga, den muslimska världen. /V

    SvaraRadera