torsdag 28 januari 2016

Dagens citat: Karin Berg


"Beslutet är ett beslut så cyniskt vidrigt att det kunde ha tagits av Hitler själv."
ExpressenGymnasieläraren Karin Berg analyserar de danska åtgärderna där asylsökande som har tillgångar över ett visst belopp ska vara med och bidra till det egna uppehället. Hon går direkt från Danmarks lag till Godwins. Lite efterforskning visar att hon undervisar i svenska och religion och lyckligtvis inte i historia. En viss kunskap har jag om den historiske personen Adolf Hitler och jag har mycket svårt att se honom välkomna en omfattande asylinvandring, men insistera på en lag som säger att asylsökande får behålla alla tillgångar under 10 000 kronor, samt föremål av affektionsvärde.

Om nu Karin oroade sig för att den avslutande raden ovan var alltför välavvägd och akademisk, tillförs mer pekoral genom en bild av ett av hennes smycken, samt en lång beskrivning av detta.

Godwins lag brukar ungefär definieras som:

"Allteftersom en diskussion på nätet blir längre, ökar sannolikheten för att en jämförelse med nazister eller Hitler närmar sig. Det vill säga att om en diskussion på nätet, oavsett ämne, fortsätter tillräckligt länge, så kommer förr eller senare någon jämföra någon eller något med Hitler eller nazism".

Den som först spelar det kortet anses ha förlorat debatten. Det visar sig att Karin nästan uteslutande använder detta debattknep:3 kommentarer:

 1. Jag tror att det är dags att formulera en ny lag som vi, i brist på annat, kan kalla Argus lag :-); När någon med vänstersympatier misstycker mot något gränsar sannolikheten att denne ska stämpla detta som högerextremt till ett.

  Molotov–Ribbentrop-pakten var en förutsättning för att Nazityskland skulle invadera Polen och därmed starta andra världskriget. Vad alla vänstingar glömmer bort är att Sovjetunionen invaderade resterade delar av Polen bara någon vecka senare. Fram till Operation Barbarossa var också förbindelserna hyggliga mellan Berlin och Moskva.

  Förutom det uppenbara i nationalSOCIALISM visar också gemenskapen med kommunisterna i Sovjet och fascisterna i Italien, där Mussolini hade varit framträdande medlem i SOCIALISTPARTIET innan han blev utsparkad och grundade fascistpartiet, på att herrarna var samma andas barn, det vill säga klart vänster.

  När det gäller den judiska kopplingen, det vill säga motsatsen till vad Hitler strävade efter, så är SD det mest Israelvänliga partiet med större andel representanter ur den folkgruppen eller trosuppfattningen än vad demografin motsvarar.

  Sedan är det så att judarna som grupp har bidragit till den svenska utvecklingen även om det, som vanligt, finns svarta får i skocken. Det går trots allt minst hundra Albert Einstein på varje Hjalmar Mehr, David Schwarz, Peter Wolodarski, Jerzy Sarnecki, Barbara Spectre och George Soros.

  SvaraRadera
 2. Under 30-talets Moskvarättegångar anklagades Stalins åtalade motståndare (många av dem judar) för att vara tyska spioner.

  Chefsåklagare Andrej Vysjinskijs dundrande i rättssalen faller mig direkt i tanken, när jag läser Karin Bergs och hennes likars utgjutelser.
  Det är bara hans slutkläm "Skjut de galna hundarna!", som saknas.

  SvaraRadera
 3. En "god" människa som å det grövsta förminskar förintelsen och hånar dess offer. I TV och tidningar får dessa aktivister häva ur sig den ena dumheten efter den andra.

  SvaraRadera