torsdag 28 januari 2016

Fullständigt absurd attack mot SD
Henry Ascher är aktivisten som envist propagerat för fenomenet "apatiska flyktingbarn", trots att många andra röster och ren logik visar att fenomenet är ett falsarium. När han idag får skriva på SVT Opinion presenteras han som "professor och barnläkare", medan hans medlemskap i Kommunistiska partiet, tidigare KPML(r), och stöd till den palestinska terrororganisationen PFLP, förtigs.

Ascher utgår från en text på samma forum från Paula Bieler (SD) och inleder med en bild han minns från det röda 1970-talet, för att direkt koppla ihop SD med den tyska nationalsocialismen:

"Det var ett omslag till en bok utgiven i Tyskland under Weimarrepubliken före nazisternas valseger och maktövertagande. Till vänster en teckning med en man i en talarstol inför en publik av män i höga hattar. 'National…' står det under bilden. Talaren sträcker ut högerhanden i en hitlerhälsning.
Bilden till höger visar samma man i samma talarstol. Men publiken har arbetarkepsar. Under bilden:
'…socialism'. Talaren knyter näven."

Bilden syftade sannolikt till att åskådliggöra att Hitler fick stöd från både företagare och arbetare, men Ascher tolkar den på sitt eget förvirrade vis:

"De ville återvinna det forna Tysklands glans ur förnedringen efter första världskrigets förlust. Och de ville framstå som socialister vilket för stora delar av Tysklands arbetarbefolkning framstod som möjligheten till ett demokratiskt samhälle."

Detta är nonsens, eftersom få lär ha valt NSDAP just för att främja demokrati och mat på bordet sannolikt var viktigare för arbetare under depressionens dagar, men Henry Ascher skriver så för att komma till den bisarra poängen:

"Det finns paralleller som är alltför påträngande. 'National' - 'Sverige'. 'Socialism' - 'demokrati'. Nej, Sverigedemokraterna förespråkar inte världskrig och utrotningsläger. Men det gjorde ju inte Nationalsocialisterna heller, inte till att börja med."

Genom denna märkliga översättning ska vi alltså sätta likhetstecken mellan nationalsocialister och sverigedemokrater, men socialism är sannerligen inte samma sak som demokrati. Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, om än något toppstyrt, parti, medan NSDAP var ett synnerligen odemokratiskt parti där all intern debatt var förbjuden och partiledaren given. Redan resonemanget att SD på något sätt skulle sträva efter utrotningsläger är ett groteskt påstående, men hur skulle SD överhuvudtaget kunna få till ett världskrig? Hela texten handlar om att dra dessa paralleller och fortsätter:

"Syndabockstänkandet där viktiga orättvisor skylls på utsatta grupper och inte på de ansvariga. Tron på en gemensam kollektiv skuld. De förenklade svaren. Den nedvärderande människosynen och de kränkande stereotyperna. Romantiseringen av nationens enhet, historia och kultur. Fantasierna om blodets, landets, kulturens renhet. För att nämna några exempel. SD:s ursprung i den nazistiska rörelsen är inte en slump."

Även dessa påståenden är helt osanna. Både SD och jag själv riktar all kritik mot just de ansvariga och knappast mot enskilda invandrare, vilket är vad som åsyftas med "utsatta grupper". Jag betonar gärna ännu en gång att "invandrare", om vi nu ska använda det begreppet, inte har "en gemensam kollektiv skuld", vilket däremot moderater och socialdemokrater har.
Som vanligt är Henry Ascher slarvig, för att uttrycka det snällt, med fakta:

"Mellan 55 och 60 miljoner människor dödades som en följd av nazismens härjningar. Tio gånger Sveriges nuvarande befolkning!"

Även om vi ser exempelvis de kanske fem miljoner tyskar som dog i kriget som "en följd av nazismens härjningar", ska vi komma ihåg att de minst 15 miljoner kineser som beräknas ha dött under kriget, snarare gjorde det som en följd av Japans "härjningar". Det spelar förstås ingen roll för bedömningen av den nationalsocialistiska ideologin, men det visar vilken obekymrad inställning Ascher alltid har till verkligheten. Vad jämförelsen med Sveriges befolkning har med saken att göra förstår nog bara han själv. Ännu ett föga underbyggt påstående slängs fram:

"Det är inte en slump att de få överlevare som ännu finns kvar i Sverige skräms av SD."

Källa på det? Det har påpekats många gånger förr, men de flesta av Sveriges judar är sannolikt medvetna om att hotet mot dem främst kommer från muslimer, en tillströmning som SD alltså vill stoppa. Vi får sedan lite felaktig statistik:

"Låt oss denna dag minnas att 90 procent av Sveriges väljare inte röstade på Sverigedemokraterna."

Man kan ifrågasätta hur det i så fall står till med Henry Aschers eget minne, eftersom den berömda siffran vi alla har fått lära oss är 87 procent, en andel som idag snarare ligger under 80 procent. Som vanligt säger han helt enkelt vad som helst som kan användas för den egna saken, där fakta och verklighet är helt irrelevant.
Ascher drar sig förstås inte heller för att använda sin egen judiska tillhörighet i diskussionen, trots att man nog bör se inlägget som en kommunistisk attack. Kanske är det Paula Bielers beskrivning av antisemitism i det kommunistiska Polen som stör honom allra mest. Festligt nog avslutar han med den vanliga uppmaningen "Lär av historien!", trots att han själv inte verkar ha lärt sig ens de mest elementära historiska fakta. Dagens attack innebär, som vanligt från kommunistiskt håll, framför allt ett enormt hyckleri, då det knappast kommer att saknas fångläger av Auschwitz typ i det samhälle som Kommunistiska partiet vill skapa.
21 kommentarer:

 1. Han ser ju ut som en arab. Arafats brorsa?

  SvaraRadera
 2. Innehållet i Henry Aschers är smaklöst men knappast förvånande. Det som hela tiden slår mig är hur i hela friden denna klick människor tillåts vara så tongivande. Jag känner att förklaringen med mediernas sympatier till vänster inte riktigt räcker. Hela nationen (med ett växande undantag) verkar vara helt insomnad och nickar snällt och naivt varje gång som någon knasboll i uppfostringssyfte öser lögner och förtal över dem.

  Det känns som om en långsam revolution vilken pågått sedan slutet av 60-talet nu verkar få effekt. Det känns som om vänstern infiltrerat de högre nivåerna på vartenda samhällsfuntion i Sverige. Arma oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Egentligen är det socialdemokratins fel att det blivit som du skriver. Kollar man upp bakgrunden för många inom S har dom ofta börjat sin bana inom tokvänstern. Då karriärvägen funnits genom S har det hela tiden fyllts på av vänster stollar. S har varit alldeles för stora ser man på övriga Nordiska länder har S där varit mycket bättre att hålla rent mot vänstern.

   Radera
 3. "Det är inte en slump att de få överlevare som ännu finns kvar i Sverige skräms av SD."

  Hahaha! FÅ överlevare?
  Förintelsen är en historia som växer varje år, tydligt bevisat i gårdagens Metro bland annat. En judinna som orerade om högutbildad pöbel, judiskt mediamonopol, antisemitism och hur hon minsann var stolt över sin familjs hårda arbete (judiskt privilegium?) skrev att "förintelsen" innefattade 11 miljoner döda.
  Från Rudolf Höss erkända 6 miljoner till Auschwitz plakat på 4 miljoner och nu alltså 11 miljoner. 30 miljoner om 10 år?
  Förresten. Är det inte ett oerhört sammanträffande att även Paula Bieler är jude?
  Muslimer påstås vara på väg att ta över Sverige och Europa, ändå är det judar som innehar väldigt höga poster inom näringsliv, media och finanssektorn. Vän av ordning borde undra varför judar är så framträdande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, i Paula Bielers fall var det inte ett sammanträffande, eftersom det var just därför och om det hon skrev.

   Notera att inlägget handlar om Ascher och hans påståenden. Diskussioner om förintelsen eller "judefrågan" kan tas på exempelvis Flashback, där särskilda trådar finns.

   Radera
 4. En sjävhatande jude och kommunist - fy faan, värsta sorten. Undrar varför han inte bor i Israel.....

  SvaraRadera
 5. Jag har försökt att ta del av vad de som kallas "förintelse-förnekare" vill säga. Och det har verkligen varit intressant. För det första så verkar de inte alls förneka att allt det som visats upp av utmärglade kroppar som skyfflas ihop och slängs i massgravar är sant. Alla verkar vara överens om att detta är sant - även "förintelse-förnekarna". Och detta är naturligtvis förskräckligt. Men judarna är inte ensamma om detta öde, inte ens i de tyska koncentrationslägren. Samma öde har drabbat många krigsfångar i olika länder. Men frågan gäller också vilken roll de allierades bombningar av hela det tyska transportnätet i krigets slutskede spelade för roll för mat- och medicintransporter och således för utvecklingen av svält och infektionssjukdomar.
  Däremot verkar siffran 6 miljoner vara gripen ur luften. På ett ställe, jag tror det var Auschwitz, hade man ändrat siffran döda från 4,1 miljoner till 1,1 miljoner. (och den nya skylten 1,1 miljoner på minnesplatsen kunde alla se). Således rörde det sig inte om 6 miljoner utan möjligtvis om 3 miljoner och detta skulle man i så fall gå ut och säga.
  Dessutom öppnade man liggarna för lägret efter murens fall (56 tjocka böcker). Alla människor på lägret var redovisade med tysk noggrannhet, vilka som var sjuka, vilka som fick medicinsk behandling, vilka som dukat under av tyfus etc., etc. Sammanlagt redovisade man c:a 30.000 döda (jag är osäker på siffran eftersom jag inte har materialet framför mig, men den låg i den storleksordningen).
  Sedan redovisades hur Intendenten Frantiscek Piper sagt att gaskamrarna skapades på den polska sidan först 1947 efter kriget och att gasen Zyklon B bara användes i desinfektionskamrarna (och inte i duschrummen) för att döda de löss som spred tyfus till koncentrationslägerfångarna. Den som vill kan gå in på YouTube och kolla vad den judiske David Cole har att säga i denna fråga eftersom han som judisk person har ägnat 10 år av sitt liv för att på plats ta reda på sanningen.
  Sammanfattningsvis kan jag som lekman inte uttala mig om vad som är sant eller osant. Men de s.k. Förintelseförnekarna verkar för mig vara personer som vill att historikerna skall få fria händer att utreda allt vad som hänt och att det inte skall finnas några tabun i den vetenskapliga undersökningen. Och det tycker naturligtvis jag också. Jag skulle vilja veta vad som är sant och osant. Uppenbarligen är i alla fall siffran 6 miljoner inte sann.
  Också vad gäller kommunismen i Sovjet råder det kopiös oklarhet, Solzhenitsyn senaste bok från 2001 "Two Hundred years Together", handlar just om att hela kommunismen skapades och underhölls av judar, där det totalt mördats över 66 miljoner människor. 90 % av bolsjevikpartiet bestod av judar, hela den centrala ledningen (men utgjorde bara 1,81 % av befolkningen). Denna bok är inte översatt till engelska av lätt förklarliga skäl men 17 av 27 kapitel finns nu översatta till engelska på nätet på denna sajt:
  http://www.biblebelievers.org.au/200%20YEARS.pdf
  Här står alltså kanske 3 miljoner mot 66 miljoner, men detta får absolut inte undersökas eller ens knystas om. Nu har jag gjort det. Var och en bör undersöka själva.
  /Gunnar B.
  P.S. Det finns både en fransk och tysk översättning av Solzhenitsyn dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lånar Tobias ord
   Notera att inlägget handlar om Ascher och hans påståenden. Diskussioner om förintelsen eller "judefrågan" kan tas på exempelvis Flashback, där särskilda trådar finns

   Radera
  2. I det inlägg som Tobias hänvisar till påstår Ascher följande saker:
   "För att nämna några exempel. SD:s ursprung i den nazistiska rörelsen är inte en slump." och "Mellan 55 och 60 miljoner människor dödades som en följd av nazismens härjningar. Tio gånger Sveriges nuvarande befolkning!"
   Jag känner faktiskt inte till någonting om den "nazism" som de påståtts ha omfattat, jag har inte läst någonting om detta och jag känner inga nazister eller SD-are. Men däremot har jag tagit del av uppgifter som s.k. historierevisionister (som förföljs för att vara "förintelse-förnekare och därför ibland av vänsterextremister skälls för att vara "nazister") givit på YouTube.
   Den amerikanske statsvetaren Rummel har sammanställt alla historikers beräkningar av olika regeringars våld och mord på civilbefolkningen och kommit fram till ett medeltal på 20 miljoner för nazister/fascister och 61 miljoner i Sovjet (och 212 miljoner för alla kommunistiska länder). Detta är väl ändå ett svar på de påståenden som Ascher kommer med. Eller menar du på fullt allvar att frågan om den tyska och den ryska Holocaust endast får nämnas på en enda tråd på Flashback och ingen annanstans?
   /Gunnar B.

   Radera
  3. Normalt sett så slåss bokförläggare om att få publicera Nobelpristagare men Solzhenitzyn gjorde sig nog obekväm med följande citat;
   "You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of the perpetrators." -Aleksandr Solzhenitsyn
   Nu återstår för läsaren att klura ut vilka bolsjevikerna var om dom nu inte var ryssar? Som ledtråd kan nämnas att Lenin talade Jiddisch och Trotsky egentligen hette Bronstein.

   Gunnar B; "förintelsen" skall bara få nämnas när diskussionen kan begränsas och censureras. Hur skulle det se ut om pöbeln släpps lös över revisionistiskt material?

   Radera
  4. Jag känner till det revisionistiska materialet, men detta är inte ett revisionistiskt forum och inlägget handlar inte heller om det.

   Radera
  5. Var och vartannat inlägg handlar om judar. Judar som vill se Sverige utplånas, rasera allt vad normer heter, förnekar svenskens rätt till sitt land och det mesta märkliga beteende man kan tänka sig.
   Ser man inga konstigheter med det på denna blogg?

   Radera
  6. Alla frågar sig VARFÖR men ingen vågar nämna juden.

   Radera
  7. Nej, här tar jag främst upp vad folk faktiskt skriver, snarare än deras etnicitet. Vi känner alla till vad olika figurer har för etnicitet och det behöver inte påpekas varje gång.

   Radera
  8. Visst gör ni det men borde man inte ana ett mönster när var och varannan skribent är jude själv eller är anställd av judiskt ägda medier?
   Nej, alla vet sannerligen inte om vilken etnicitet figurerna som det skrivs om har. I inlägget om Aschberg så tror sig en veta att Aschberg minsann identifierar sig som halvfinne, det är löjeväckande.
   Svensken är fullständigt bortgjord i denna fråga, det vet ni också.

   Radera
  9. Nu är detta inte denna bloggs inriktning. För den som vill diskutera "judefrågan" fram och tillbaka finns sidor som Nationell.nu och Flashback.

   Radera
  10. Jag förstår. Nästa gång inlägget rör exempelvis Helle Klein och hennes förehavanden så är hennes judiska rötter ett bra svar på agerandet.
   Väljer man att helt bortse från den aspekten så kan man troligtvis fortfarande skriva artiklar om varför medans inbördeskriget rasar i Sverige.

   Radera
 6. Ska den första bilden föreställa ett ensamkommande flyktingbarn? Skämt åsido, så slutar man aldrig förvånas över hur tunnsått det tycks vara bland vänsterintellektuella när "apatibarnens" Ascher, Tamas m fl ges chans på chans trots ständiga klavertramp. Knappast en laguppställning som inger fruktan, såvida inte studenten Arnstad får döma matchen.

  SvaraRadera
 7. Jag minns KPML(r) som ett starkt Palestinavänligt parti. De stödde PFLP och Svarta September, vilka ville förinta Israel och son genomförde ett stort antal blodiga aktioner i det syftet.
  Var dagens Kommunistiska parti exakt står i frågan vet jag inte, men någon helomvändning har de inte gjort.
  SD däremot, är liksom många andra europeiska, invandringskritiska partier, både Israelvänligt (kanske det mest Israelvänliga riksdagspartiet) och utan minsta tvivel antinazistiskt.

  SvaraRadera
 8. Vad Ascher inte verkar förstå att han med full fart driver samhället i en fascist riktning. När Weimar republiken kraschade var det det som gav Hitler chansen. I Weimar republiken hade ett omfattande socialt skydds nät ungefär som det Svenska. Om det blir en Systemkollaps kommer troligtvis lämna vägen öppet för ett parti som står betydligt till höger om nuvarande SD .

  SvaraRadera
 9. Bara för att Väst valde att agera mot Tyskland 39 och inte Sovjet som anföll Polen samtidigt (och Finland tidigare ) kan inte Hitler lastas för alla döda i hela kriget över hela världen.

  SvaraRadera