söndag 3 januari 2016

Malena Ernman missar poängen


Malena Ernman är som bekant en hycklare av rang och framför allt en stor posör. För att ge ett exempel på denna beskaffenhet har de senaste dagarna ett par bilder med samma budskap spridits i sociala medier:
Idag lade Malena själv upp nedanstående version på sitt Instagram-konto:
Dessa bilder har fått en så pass stor spridning att hon kände sig föranledd att kommentera dem och skrev därför bland annat:

"Självklart är det alltid krav på ackreditering för att vistas bakom scen på Soliden. Och självklart krävs det alltid ackreditering - alltså id koll - för att vistas på/ bakom/ eller vid sidan av scen under en direktsändning på TV. Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara." 

Självklart är inte ID-kontroller vid ett visst arrangemang exakt samma sak som kontroller vid landets gränser, men det finns helt klart en poäng i dessa jämförelser och den går Malena Ernman helt förbi. Att kontrollera identiteten på personer som tar sig in i landet handlar nämligen också om trygghet; för våra medborgare och för vårt samhälle. Ernman vill gärna ha denna trygghet för sin egen person, men bryr sig mindre om hur landet i stort drabbas. Samma form av hyckleri uppvisar personer som motsätter sig utvisning av personer som vistas illegalt i landet eller avhysning av tiggaranhopningar, samtidigt som de direkt skulle ringa polisen om någon tog sig in i deras bostad. Vi kan jämföra med till exempel amerikanska kampanjer mot Hillary Clintons krav på hårdare vapenlagar, där man framhåller att hon minsann omger sig med beväpnade livvakter. Det är inte heller exakt samma sak, men även där finns en poäng. Vi kan också konstatera att ID-kontroller görs hela tiden, i butiker och krogentréer, utan att någon upprörs, medan kontroller av vilka som kommer in i landet av någon anledning ska vara någonting fruktansvärt.

Säga vad man vill om Malena Erman, men hon lyckas alltid lyftas fram av media, oavsett hur liten ansträngningen är. Uppdateringen på Instagram föranledde en hel artikel i Expressen, som kallar det "Malena Ernmans tuffa svar efter näthånet". Där får vi också veta att hon får "stöttning från följarna", vilket inte alls är särskilt märkligt, om man betänker vilken typ av människa man måste vara för att ha ett behov av att följa hennes bilduppdateringar. En kommentar är ganska typisk i sådana här sammanhang:

"Du är en sann förebild. .tänk om fler offentliga vågade som du.."

Återigen den där tanken att man är modig om man som etablerad och välbärgad artist uttrycker exakt det man förväntas göra om man vill få nya uppdrag. Det råder sannerligen ingen brist på offentliga personer som poserar med liknande plattityder. Låt oss avsluta med en något äldre bild:


5 kommentarer:

 1. Självklart är Sverige ingen plats där det är en mänsklig rättighet att närvara.

  Vi ska komma ihåg att de som idag gapar allra högst om att riva alla murar är de som kommer att vara först med att upprätta murar och inhängningar kring sina egna bostäder.

  SvaraRadera
 2. ID-kontroller vid ett visst arrangemang är visserligen inte exakt samma sak som kontroller vid landets gränser men när det gäller gränskontrollen är det ju "kränkningen" av invällarnas integritet hon vill sätta strålkastarljuset mot men integriteten blir ju lika kränkt oavsett det är vid landsgränsen eller vid scenområdet under en TV inspelning. Som den drama queen och mytoman hon är blandar hon också in taggtråd och murar så att folk ska associera till taggtrådsstängslet runt koncentrationslägren och Berinmuren.
  Malena Ernman avslöjar tydligt att det inte är verkliga flyktingar hon ömmar för utan alla invällare från icke-krigförande länder som Afghanistan och Somalia och att muslimska terrorister kommer in på köpet skiter hon högaktninsfullt i. Sannolikheten att dö i ett terrorattentat är väldigt liten, det är alltid någon annan som drabbas...Uppenbarligen anser hon att Sverige ska vara socialbyrå för hela världen och även det leder till att det är alltid några andra svenska medborgare (inkl. invandrare) långt utanför Ernmans bekantskapskrets som drabbas av sämre levnadsstandard och kraftigt sänkt livskvalitet.

  Stig

  SvaraRadera
 3. "I kommentarfältet möts Malena Ernman av stöttning från följarna".

  Expressen borde upplysa(s) om att Malena blockerar alla meningsmotståndare.

  Det är tydligen ingen mänsklig rättighet att tycka annat än Härskarinnan Malena.

  Att besöka Malenas FB är värre än att besöka Nordkorea.

  http://www.expressen.se/noje/malena-ernmans-tuffa-svar-efter-nathanet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bojkotta sionisten/"mångkulturalisten" Zuckerbergs skapelse!

   Radera
  2. "Expressen borde upplysa(s) om att Malena blockerar alla meningsmotståndare."

   Det gjorde jag i morse....

   Radera