tisdag 16 februari 2016

Britain Firsts ledarduo arresteras
Britain First har just publicerat ett klipp där partiledare Paul Golding och vice partiledare Jayda Fransen söker upp en polisstation efter att ha hotats med en gryningsräd mot deras bostäder. Brottet består i att de vid en manifestation i Luton anses ha burit "politisk uniform", vilket i Britain Firsts fall handlar om ungefär de kläder de bär även i detta klipp. Trots att partiets medlemmar blev både hotade och fysiskt attackerade i Luton, tillkännagav polisen efter händelserna alltså:

"Vi kommer att vidta tre åtgärder, där den första är att påbörja en utredning där vi vänder på alla stenar. Den andra är att vi söker ett föreläggande för att förhindra att Britain First återvänder till Luton, och den tredje är att inga medlemmar av det lokala samhället kommer att arresteras på grund av händelserna i lördags."

Bärandet av politisk uniform är i Storbritannien förbjudet och det finns därför inte så mycket att säga om den åtalspunkten, bortsett kanske från problemen med definitioner och gränsdragningar. Ska till exempel en vindjacka med en partilogga vara förbjuden? Det mest anmärkningsvärda i historien är naturligtvis hur myndigheterna som vanligt böjer sig för den muslimska gruppen. Varför ska deras beteende inte bestraffas? Hur kan man på detta sätt inskränka mötesfriheten genom att förbjuda ett politiskt parti tillträde till en hel stad? Slutligen kan man fråga sig om inte också bärandet av exempelvis hijab kan ses som en politisk uniform.

Härligt kämpat, Paul och Jayda!


5 kommentarer:

 1. AFA bär ju också politisk uniform i form av svarta kläder från topp till tå inklusive svart rånarluva och ofta med AFA-emblem, de är vår tids svartskjortor både till utseende och ideologi.
  Niqab, hijab och chador är religionsideologin islams politiska uniform. Om dessa kvinnor bara ville dölja sitt hår kunde de ta på sig en vanlig mössa eller sådan schalett som svenska kvinnor ofta hade fram till 50-talet men de envisas med att bära niqab, hijab och chador för att visa vilka som håller på att kolonisera Europa och vilka fascistoida värderingar de vill tvinga på oss.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Den svenska uniformslagen upphävdes formellt den 1 juli 2002.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag faktiskt missat. Jag minns att den blev aktualiserades på 1990-talet, när en del gick runt med hakkors och liknande, och att även några anmälningar om moderata jackor skedde.

   Radera
 3. De ser ut att vara välklädda, som stiliga mellanchefer på något större företag. Då måste jag nog också sluta ha kavaj och byxor eller kjol, något jag trivs i när jag ska vara mer formell./V

  SvaraRadera
 4. Bästa V: Det blir nog burka så småningom, även för dig. Tyvärr.

  Allvarligt talat, Sverige är på väg dit med stora steg.
  Å andra sidan är det ingen som på allvar gör något åt saken, heller, så då får det väl bli så då.

  SvaraRadera