tisdag 8 mars 2016

Årets kvinnor 2016


Idag är det som bekant internationella kvinnodagen och Expressen har skapat en lista av de hundra kvinnor som de anser vara "årets kvinnor". Tidningen ska ha en eloge för att de på första plats har satt en äldre och intelligent kvinna, Agnes Wold, men föga förvånande finns rena posörer som Gina Dirawi, Malena Ernman, Zara Larsson och Alexandra Pascalidou på listan. Jag är själv motståndare till denna fixering vid kön, men som motvikt kommer här min egen lista, med motiveringar:

1. Marine Le Pen, Front National"En given förstaplats. För att hon på ett kraftfullt och oförtröttligt sätt driver sitt parti till ständigt nya framgångar och utmanar eliter i såväl hemlandet som på europeisk nivå, samt i debatter och framträdanden alltid dominerar och aldrig låter sig tryckas ned."

2. Jayda Fransen, Britain First"För att hon med imponerande oräddhet och styrka kämpar för sitt lands identitet och aldrig tvekar att konfrontera islams mörkermän och anhängare."

3. Ingrid Carlqvist, Dispatch International"För att hon i motvind kämpar för alternativ media och i olika sammanhang står upp för västerländska värderingar."

4. Siri Bernhardsson, Tafsvakten


"För att genom bildandet av Tafsvakten ha tagit ett initiativ till att bekämpa den mångkulturella problematik som numera är vardagsmat på många badhus. Vidare förtjänar hon ett erkännande för att stå upp mot hotfulla vänsterelement och utan beröringsskräck tala med alternativa medier."

5. Nina Drakfors, Granskning Sverige"För att genom partipolitik, bloggande och arbete för Granskning Sverige ställa makthavare till svars och avslöja deras hyckleri."

6. Jessica Ohlson, SDU"För att inom SDU ha stått upp för en nationalistisk linje och numera leda den självständiga organisationen."

7. Alice Teodorescu, Göteborgs-Posten"För att, trots sin liberala hemvist, ha omvandlat en patetiskt politiskt korrekt ledarsida till ett forum där även ämnen som anses kontroversiella i dagens Sverige avhandlas och hanteras ur nya infallsvinklar. En särskild stjärna tilldelas för att hon ständigt krossar intellektuellt underlägsna vänsterdebattörer där hon drar fram."

8. Anna Svensson, Youtube-profil


"För att i en strid ström av videomeddelanden hårt kritisera mångkulturalismen, etablerad media och Sveriges förfall."

9. Sara Skyttedal, KDU


"För att hon vågar sticka ut inom sitt parti, bjuda på i sammanhanget frispråkiga uttalanden samt ha varit en motståndare till Decemberöverenskommelsen."


10. Annelie Sjöberg, Centerpartiet"För att hon utmanat sitt eget parti genom att kritisera både asylinvandringen och den urspårade extremfeminismen, samt ha talat på Folkets demonstration, vilket ledde till att hennes framtid i partiet diskuterades."Listan är förstås inte komplett och många har säkert åsikter om vem som platsar och vem inte. Det finns många starka kvinnor i Sverige och Europa!
19 kommentarer:

 1. Det var kvinnor, det!

  Eller man kunde kanske säga om dem samma som Richard Sorge sade om Aino Kuusinen: Hennes värde som kvinna var lika med noll.

  Hon var helt enkelt karl!

  SvaraRadera
 2. Mona Walter och Kaziva

  SvaraRadera
 3. Hylles. En inspirerende liste over flotte og usedvanlig sterke kvinner.

  I Norge fikk Norske menn en hyggelig hilsen fra kvinnene bak www.rights.no - en usedvanlig kunnskapsrik kvinner om innvandringens konsekvenser - og som av den grunn er innvandringskritiske og arbeider politisk - med stor gjennomslagskraft til tross for beskjedne budsjetter og massiv hat og propaganda fra medier så vel som statsfinansierte NGO'er som hyller innvandringen:

  "I anledning dagen bør det rettes en stor takk til verdens mest kvinnevennlige og -oppmuntrende menn."

  http://www.rights.no/2016/03/pa-kvinnedagen/

  SvaraRadera
 4. En fin lista. Är själv en stor beundrare av Marine Le Pen. Vilken kvinna!

  Pernilla

  SvaraRadera
 5. Marine Le Pen, jaaa för fan !

  SvaraRadera
 6. Inte fel tvärtom.......

  SvaraRadera
 7. Första till tredje plats : superba ! Men Mona Walter kunde få dela andra platsen med Jayda med motiveringen : med stor risk för sitt eget liv försöker hon varna för islams faror i sitt nya hemland Sverige.

  SvaraRadera
 8. Barbro J. alias Julia Ceasar vill jag lägga till listan.
  Hon har valt förnuftets sida och har för det fått utstå häftiga personangrepp.
  Hennes krönikor är mycket viktiga i debatten. Och för Sveriges framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer! Caesar och Carlqvist störst av "våra"
   Samt wager.
   Svårt att blanda utländska och svenska så klart.

   Radera
 9. Marine Le Pen är konTrollerad opposition, och som sedan "hidden in plain sight" på fotot ovan gör det satanistiska handtecknet 666 med båda händerna.
  Folk är lättlurade, de vill tro på en frälsare, och hoppar från den ena galna tunnan till den andra.
  http://redefininggod.com/2015/01/throwing-the-game-why-the-globalists-are-exposing-their-own-false-flags-and-the-real-agenda-behind-the-paris-attacks/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt en gammal man, men vad är "konTrollerad opposition" ???

   Radera
  2. Det lär ha varit Stalin som sa: "Bästa sättet att kontrollera oppositionen är att vara oppositionen själv".

   Metoden har använts och används ännu i mängder av diktaturer och auktoritära stater. De ledande "oppositionspartiet/partierna" är egentligen grundat och styrt av makten, så att kritiska medborgare ska välja dessa istället för verkliga oppositionspartier som på detta sätt hindras från att växa till sig.

   I Sverige har vi länge haft en egen variant där Sossarna varje år på 1:a maj demonstrerar mot orättvisor de själva skapar, samt numera också en "opposition" som bara opponerar med ord (och "tillkännagivanden"), men som sörjer för att regeringen sitter säkert och får igenom sin politik.

   "Maverick" tror uppenbarligen att Front Nationals oppositionsroll bara är på låtsas.

   //Andreas

   Radera
  3. Förlåt, skrev jag "Stalin". Jag menar naturligtvis Lenin!

   //Andreas

   Radera
 10. Starka tjejer! Sverige behöver er, demokratin behöver er. Ni är bra förebilder.

  SvaraRadera
 11. Intressant lista du fått ihop, Tobbe. Flera namn är för mig okända som t.ex. Siri Bernhardsson, Nina Drakfors, Jessica Ohlson och Annelie Sjöberg. Jag tycker dock att Mona Walter ska ha en självklar placering bland de fem främsta damerna. Hon är visserligen ingen talare av rang men en modigare (och charmigare) kvinna får man leta efter. Marine Le Pen som etta är helt självklar men även hennes systerdotter Marion har en placering högt upp på listan inne i mitt eget huvud.

  Stig

  SvaraRadera
 12. Intressanta namn. Här kommer några till (utan rangordning):

  Marika Formgren
  Inga-Britt Ahlenius
  Sanna Rayman
  Malala Yousafzai
  skribenten och signaturen Julia Caesar
  Merit Wager

  SvaraRadera
 13. Ingen vänsterfeminist på listan :)

  Skulle själv kunna lägga till ett antal namn och märkligt nog tillhör inget av dem vänstern.

  SvaraRadera
 14. Mycket fin lista på ett gäng med mycket starka och modiga kvinnor, men när det gäller just styrka och mod måste jag säga att de allesammans slås av Mona Walter.

  Så även om självklart en topp 10-lista innebär att man får sålla bort många värdiga namn kan inte listan få högsta möjliga betyg så länge Walters namn saknas.

  //Andreas

  SvaraRadera
 15. Helena Palena
  Cornelia Dahlberg...

  SvaraRadera