måndag 7 mars 2016

Jayda Fransen konfronterar islamistpredikant
Britain Firsts orädda vice partiledare Jayda Fransen har ännu en gång sökt upp den muslimske hatpredikanten Anjem Choudary för att konfrontera honom i hans hem.

Anjem Choudary har paktistansk bakgrund, men är född i Storbritannien. Han har startat ett par salafistiska organisationer, som Al-Muhajiroun, och gör ständigt utfall mot västvärlden, samtidigt som han kräver att Storbritannien ska införa sharia i dess helhet:

"Som muslimer förkastar vi demokrati, vi förkastar sekularism, frihet och mänskliga rättigheter. Vi förkastar allt som ni ser som ideal. Det finns ingenting i islam som kallas för republik. När vi talar om sharia, talar vi om endast sharia."

Varför han trots allt väljer att bo i Storbritannien, har han besvarat med:

"Vi kommer hit för att civilisera människor, få dem att lämna mörkret och orättvisan för islams skönhet."

Efter terrorattackerna den 11 september 2001 kallade han gärningsmännen för "magnifika martyrer" och han vägrade naturligtvis sedan att fördöma bombdåden i Londons tunnelbana 2005. Han menar att sharia kommer att införas i Storbritannien antingen genom att landet erövras av ett muslimskt land eller genom det ökade antalet inhemska muslimer, något han exemplifierade genom att påpeka att vissa muslimska familjer får mellan 10 och 12 barn.

Föga förvånande stöder han också Islamiska staten och har kallat dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi "alla muslimers kalif och de troendes prins".2 kommentarer:

  1. Det är dags att bredda terroristbegreppet så att det även innefattar muslimska hatpredikanter som hotar det demokratiska samhället. Att som Anjem Choudary och andra salafister förakta och försöka störta och förinta demokrati, sekularism, frihet och mänskliga rättigheter ska inte falla inom ramen för religionsfrihet utan inom ramen för terrorism och kriminell politisk aktivism. Att det samtidigt är symptom på grav personlighetsstörning/psykopati är en annan femma men även Hitler, Mussolini, Stalin, Pol Pot, Saddam Hussein och Khadaffi led med stor sannolikhet av personlighetsstörningar vilket inte ursäktar någonting.
    Salafister och muslimska hatpredikanter ska antingen dömas till livstids fängelse i isoleringscell eller landsförvisas.

    Stig

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera