fredag 29 april 2016

Marine Le Pen i Télématin

Den franska TV-kanalen France 2:s morgonprogram "Télématin" har varje dag ett inslag kallat "Fyra sanningar", där man bjuder in någon från, oftast, den politiska världen. I måndags var gästen Marine Le Pen.

UMP hette det stora högerpartiet innan de bytte namn till "Republikanerna".
PS är det stora socialistiska partiet.
UMPS är det nedsättande uttrycket för den politiska eliten i UMP och PS och alltså en motsvarighet till vår "sjuklöver".

GMO står för Genetiskt modifierad organism och avser vanligen mat.

Apparu, Le Guen, Valls och Raffarin är personligheter från både PS och Republikanerna.

Statliga rådet är min översättning av "Conseil d'État", ett organ som fungerar som rådgivare till regeringen och som högsta domstol för administrativa ärenden.


4 kommentarer:

 1. Den som tittar på svensk t(v) och lyssnar på svensk radio vet ungefär följande om utländsk politik/utländska politiker: Trump är dålig för han är republikan och vill bygga en mur mot Mexiko. Clinton är bra för hon är demokrat och kvinna (har lyssnat noga, men aldrig hört beskrivet vad hon vill driva för politik). Danskarna är rasister. Ungrarna är rasister och fascister. Front National är populister, rasister och möjligen nazister. Ryssarna är fascister och homofober Kuba var bättre på den gamla goda supersocialistiska tiden. Tyskarna är okej (men ska inte kaxa sig). Israel är elakt mot de palestinska frihetskämparna.

  Övriga världen ligger låångt efter Den Moraliska Stormakten på de flesta vis.

  Om de hade visat lite mer intervjuer och tal textat och utan en massa nedsättande epitet, signalord (som "populist" och "främlingsfientlig") och tolkningar så hade folk själva fått möjlighet att bilda sig en uppfa... näe så kan vi ju inte ha det. ^_^

  SvaraRadera
 2. Tack Tobbe, för att du ger oss en inblick i vad som händer utanför den här ankdammen, något som MSM aldrig gör!

  SvaraRadera
 3. Tobbe kan du tänka dig att starta "FN Sverige"?
  Skämt åsido,SD verkar ha slocknat eller åtminstone ha förlorat initiativet.
  Detta genom att politikertyper tillåts sätta agendan i det tidigare vitala partiet.

  SvaraRadera