torsdag 12 maj 2016

Marine Le Pen attackerar återigen EU:s avtal med Turkiet


Igår fördömde Marine Le Pen i Europaparlamentet ännu en gång det avtal som EU har ingått med Turkiet, där landet lovar att ta tillbaka illegala invandrare som har tagit sig till Europa, i utbyte mot pengar, avskaffade visumkrav för turkiska medborgare och återupptagna förhandlingar om Turkiets medlemskap i EU. Hon är inte ensam om att se detta som ren utpressning, där Turkiet och president Erdogan använder migrantströmmarna som ett hot och ett verktyg för att uppnå egna fördelar.6 kommentarer:

 1. Jag är oerhört tacksam för att du ger oss regelbundna uppdateringar från Frankrike. Själv klarar jag både engelskan och tyskan men mina två år med franskan för länge sedan räcker inte till. Tack!

  Att de svenska medierna för övrigt inte rapporterar speciellt mycket från Frankrike är en skam. Landet är en stor aktör med just nu en synnerligen spännande och viktig utveckling på agendan.

  SvaraRadera
 2. Hon har förstås helt rätt!!! Bra Marine!

  SvaraRadera
 3. EU och Turkiet är två diktatoriska gangsterenheter, inte konstigt att dom funnit behag i varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Kaka asylsöker maka.

   Radera
 4. Det är högst beklämmande att en skurkstat som Turkiet med dess äcklige fascistoida islamistledare Erdogan kan ta struptag på hela Europa och tala rena rama maffiaspråket på internationell politisk nivå. Politiska skurkar ska bemötas med samma sätt som kidnappare och terrorister: Gå aldrig med på deras hutlösa krav!
  Bryt istället alla diplomatiska och ekonomiska kontakter med Turkiet och svält ut dem. Kunde man störta Saddam Hussein och Khadaffi så finns det ingen anledning att dalta med Erdogan.

  "Denne dikterar kraven för oss mot ett skenbart skydd mot migrationen". (Le Pen)

  Avtalet är inte mer värt än icke-angreppspakten mellan Sovjetunionen och Tyskland eller Neville Chamberlains "fredsavtal" med  Hitler. Har inte EU-pamparna lärt sig ett dugg av historien? Ligger 1930-talet för långt bak i tiden för att de ska kunna dra lärdom av erfarenheten?
  Eftergiftspolitik gentemot lögnaktiga och bedrägliga politiska skurkar ger dem bara större svängrum och de ser bara sin chans att fortsätta ljuga och bedra och komma med ständigt nya utpressningsförsök.
  Bygg en hög mur mot skurkstaten Turkiet så slipper vi både migrationen och Turkiet.

  SvaraRadera