tisdag 30 augusti 2016

Äntligen får vi Yasri Khans syn på könsseparation


Det är lite synd om sydostasiatiska islamister,
vars attribut blir något mindre imponerande än
hos de arabiska förebilderna som fastställt reglerna.

I några dagar kunde vi följa hur naiva liberaler och vänstermänniskor försökte kritisera de franska burkiniförbuden med ömsom tal om kvinnors kroppar, ömsom deklarationer om alla människors frihet. Till slut fick vi i frågan ett inlägg från islamisterna själva, där de i vanlig ordning hänvisade till västerländska dygder i en hyckleriets orgie. ¨

Nu har Al-Azhar-skolan dykt upp i debatten eftersom den, föga förvånande, vill ha könsseparerad idrott. Av någon anledning har det blivit mindre försvar av detta än det blev av islamisk klädsel, sannolikt för att man i detta fall varken kan dra kvinno- eller frihetskortet. Nu kommer då äntligen det islamistiska utspelet i ämnet och det blir förstås ett försvar av skolan. Lika självklart bjuds vi på varje hycklande försök till manipulation av västerländska sinnen. Det är idag ingen mindre än Yasri Khan, en av Miljöpartiets alla islamister, som i Expressen skriver under den lite väl avslöjande rubriken "Blir problem för att det handlar om muslimer".

Ja, det brukar ju bli det. Vi européer är sedan länge trötta på att behöva höra om islam och alla problem ni upplever med klädsel, mat, offentliga miljöer och oändliga kränkningar. Yasri Khan utvecklar tankegången:

"Om Skolinspektionen har kommit fram till att saker fungerat väl med en könsuppdelad idrott - något som vi för övrigt har i Sverige rent allmänt i övriga samhället (OS, VM, EM, SM, korp, ungdomsidrott) och skolan kan erbjuda en likvärdig undervisning som ligger i linje med gällande lagar, varför måste det då vara ett problem enbart för att muslimer är involverade?"

Själv vill jag inte ens att det ska finnas skolor i Sverige med namn som "Al-Azhar" och jag ska ge herr Khan delvis rätt. Problemet är islam. Jag tycker inte att det är något större problem om idrottslektioner är uppdelade i flickor och pojkar, men det här handlar faktiskt om så mycket mer. Varje gång muslimska krav dyker upp och försöker flytta fram positionerna, ska vi göra motstånd och slå tillbaka. Alla är säkert inte medvetna om det, men detta krav från Khan och hans likasinnade är inte det enda eller det sista. Deras dröm är inte att kvinnor själva ska få välja klädsel eller att någon skola ska få könsindela ett ämne, utan att allt ska separeras och klädsel bestämmas för alla enligt väl kända riktlinjer.


Ett par miljöpartister träffas för att
diskutera klimatmål och återvinning.


Som sagt, inte heller Khan tvekar inför att använda västerländska koncept som vapen mot samma samhälle:

"Staten bör hålla sig borta från vissa beslut. Det är inte rimligt att staten inskränker individuella friheter genom lagpaket med hur vi måste hälsa, klä oss, äta och vilka som måste få ta på våra kroppar."

Rent hyckleri, eftersom jag är alldeles övertygad om att Khan egentligen vill att en stat, en islamisk sådan, ska se till att alltifrån klädsel till bönetider efterlevs. Så vitt jag vet reglerar den svenska staten inte någon av de aspekter som lyfts fram ovan, men kanske kände Khan att det var lika bra att gå ut med hela den förväntade listan med kränkningar direkt. Märkligt nog är det just de områden som Khan och hans anhang är fixerade vid som staten inte får peta i. Nu vet jag inte vilken kränkning som han har upplevt som handlar om just "ta på våra kroppar", men om man inte på något sätt kan anpassa sig till värdlandet ens vad gäller klädsel, mat eller hur man hälsar, bor man då verkligen på rätt plats? Det blir sedan dags för någon sorts reflektion kring det egna partiet:

"MP ligger inte på tre procent på grund av att den inte är ett tillräckligt populistiskt parti eller för att den inte anpassar sig nog till SD eller etnocentrisk och paternalistiskt SD-feminism där man vill lagstifta kring ett levnadssätt av 'svenska värderingar'."

Ja, han skriver verkligen "den" samtidigt som han glatt antyder att det inte finns några svenska värderingar, i sig en värdering han tog till sig snabbare än vårt språks grammatik. Det finns förstås inga islamiska värderingar heller, Yasri, särskilt inte sådana som gör att man ständigt måste bekämpa det omgivande samhället på alla områden? Miljöpartiet ska nog inte tala så högt om "populism", med tanke på att partinamnet kanske är den främsta framgångsfaktorn. Han vill ännu en gång förekomma eventuella framtida kränkningar:

"Det skulle inte förvåna mig om nästa steg för en svensk regering blir att införa sjalförbud i skolan då trycket från SD-opinionen fortsatt är stort för att ständigt gå längre i sin vilja att jaga och marginalisera muslimer som de länge deklarerat som det största hotet mot Sverige."

Muslimer marginaliserar och segregerar sig själva i varje västerländskt land där de slår sig ner, ett fenomen som varken har med svensk politik eller SD att göra. Vem vet, det kanske rentav har med islam att göra? Vi får lite avslutande hyckleri kring frihet:

"I dag är det muslimer som drabbas, men kontrollivern över hur människor ska leva och bete sig kommer för eller senare drabba många fler med en ökad intolerans för avvikelser.
Vad måste svenska män och kvinnor ställa upp på i morgon? Vad mer kommer man inte längre få välja själv? Kommer vårt prisade kvinnliga OS-landslag att avskaffas för att alla ska formas enligt en mall?"

I detta sammanhang utger sig Yasri Khan inte bara för att vara feminist, utan dessutom stå upp mot "intolerans för avvikelser". Hur ser du på homosexualitet, Yasri? Jag skulle tro att dessa islamister lurar allt färre. Det handlar aldrig om människors rätt att välja själva, utan alltid och endast om vad som är påbjudet i islam. Det skulle vara något mer beundransvärt om dessa personer, i stället för att hänvisa till humanistiska och sekulära principer som de föraktar, uppriktigt förklarade att allt ska vara på ett visst sätt för att det står i vissa skrifter. Vi européer ska inte heller göra några avancerade intellektuella krumbukter för att ursäkta detta beteende. Det räcker att göra motstånd.

11 kommentarer:

 1. Hej Tobbe!

  Jag är regelbunden läsare av din blogg och tycker generellt att du är en av de bättre skribenterna inom den invandrings- och islamkritiska sfären. Denna gång har du dock överträffat dig själv. Din analys av Yasri Khans utspel är klockren. Lysande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Dock kritiserar jag egentligen aldrig islam, eller någon religion, utan endast i samband med invandring och krav på våra samhällen. Därför skriver jag heller aldrig om till exempel olika små tokigheter de kan hitta på i Pakistan, Saudiarabien osv.

   Radera
 2. Instämmer med föregående talare!

  SvaraRadera
 3. Hej Tobbe!

  Gissa om jag skulle vilja se dig i en morgonsoffa när dylika ämnen ska diskuteras!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag skulle nog ställa upp, men det är ju ett ovant format för mig, så det återstår att se hur väl jag skulle leverera...

   Radera
  2. Då lär du få en skrikande papegoja som "morpart"

   A. Nonym.

   Radera
 4. Underbar uppgörelse med herr Khans monumentala förljugenhet. Och förslagenhet kan man tillägga.

  En fråga till herr Khan: Varför stannar du i Sverige där allt är så besvärligt? Dra föralldel till Saudiarabien eller varför inte till Sydostasien där du kan leva ut dina islamistiska böjelser tillsammans med din farsa? När till och med Miljöpartiet fick dra öronen åt sig så att den riktigt feta välavlönade och slappa riksdagsmannatillvaron har gått dig förbi, vad håller dig kvar? Vem vet, kanske Migrationsverket kan ställa upp med flygbiljett och ett av sina "återvändarbidrag"? Alltid något eller hur? Vi bloggläsare kan nog också skramla ihop till en slant om du lovar att aldrig återvända. Men ingen taqiya om vi får be!

  SvaraRadera
 5. "Staten bör hålla sig borta från vissa beslut.."

  Ha, ha. Stor komik. Ojdå, förlåt Yasri, ni muslimer får ju inte skratta, då tycker ni väl inte om att vi otrogna gör det heller? Men en stor komiker är du. Har du månne fått uppslaget till vad "staten bör hålla sig borta från" av dina idealländer Saudiarabien och Iran?

  SvaraRadera
 6. Islam, denna absurda gudalära från omoraliska beduiner

  är ett ruttnande kadaver som förgiftar våra liv.

  Sagt av Kemal Ataturk.

  SvaraRadera
 7. Du är bäst Tobbe, absolut bäst.

  Jag förvånas ständigt över dessa muslimer som själva valt att bo i ett land de absolut inte vill anpassa sig i.

  SvaraRadera
 8. Lite sent på tåget, så det är väl ingen som ser detta, men:

  "I dag är det muslimer som drabbas, men kontrollivern över hur människor ska leva och bete sig kommer för eller senare drabba många fler med en ökad intolerans för avvikelser.
  Vad måste svenska män och kvinnor ställa upp på i morgon? Vad mer kommer man inte längre få välja själv? Kommer vårt prisade kvinnliga OS-landslag att avskaffas för att alla ska formas enligt en mall?"

  Är det där hans profetia/förhoppning? Hur det blir för svenskar när sharia råder?

  SvaraRadera