söndag 4 september 2016

När åldersfusket ska försvaras
Idag bjuds vi på en krönika med rubriken "Vem skulle inte ljuga om sin ålder för att rädda sitt eget liv?". Eftersom alstret publiceras i Expressen och dessutom är nedplitat av Alex Schulman, stannar tanken där och frågan sammanfattar hela texten. Även om krönikan i sig är helt ointressant, tycker jag ändå att det går att resonera lite kring frågeställningen. Låt oss som vanligt titta på några av Schulmans rader:

"Jag är själv förvånad över det höjda tonläget, den stränga retoriken. Jag har ingen aning om hur utbrett det är att ensamkommande barn ljuger om sin ålder. Jag är inte ens säker på att det är ett riktigt problem. Men oavsett vilket så frågar jag mig ändå: Vem skulle INTE ljuga om sin ålder för att rädda sitt eget liv? Vem skulle INTE ljuga om vad som helst för att öka sina chanser att få ett tryggt liv. Om mitt liv vore hotat skulle jag vara beredd att ljuga om allt. Precis allt."

Till att börja med visar denna text hur häpnadsväckande ointresserat vårt etablissemang, där ytterst medelmåttiga figurer som Alex Schulman dessvärre ingår, faktiskt är av själva verkligheten. Inte nog med att han inte vill fundera kring i hur hög grad åldersfusk förekommer, eller ens om det är ett problem; han utgår dessutom lite slappt och reflexmässigt från att de alla helt självklart flyr för sina liv. I den där ointressanta verkligheten lär få av dem vara hotade till livet, utan söker sig helt enkelt till andra sidan jorden för bättre framtidsutsikter. Hälften av afghanerna kommer dessutom från Iran, där det som bekant inte pågår några krigshandlingar.

Nu kommer vi till det som är den intressanta aspekten av frågeställningen, nämligen det som anges i rubriken. Visst kan det finnas skäl att ljuga för att förbättra sina möjligheter till det ena och det andra, men det betyder inte att motparten har någon skyldighet att spela med i lögnerna. Tyvärr är det en sådan mentalitet som verkar ha präglat all svensk migrationspolitik, där det anses vara så synd om alla som söker asyl att det känns lite obehagligt och rentav omoraliskt att ifrågasätta asylskäl eller åldrar. Även jag skulle hellre växa upp och utbilda mig i Sverige än i Afghanistan, men det är inte samma sak som att Sverige ska göra allt för att säkerställa en sådan migrationsström.

Å andra sidan lägger jag inga moraliska värderingar i asylsökandes lögner, och riktar inte heller frustrationen mot dessa individer, eftersom de trots allt agerar rationellt. Målet är bättre framtidsutsikter och då är det uppenbarligen gynnsamt att säga att man kommer från Mosul i stället för från Bagdad och att man är 17 år gammal i stället för 21 år. Problemet är i vanlig ordning den svenska flatheten och naiviteten, kombinerad med posörer som Viktor Banke och Malena Ernman, samt alla våra lögnaktiga medier. Vi kan ju irriteras av de asylsökandes olika knep, men de verkliga förbrytarna är aktörer som "barnläkarna" och framför allt alla som lyssnar på dem. Högst på listan över skyldiga är naturligtvis politikerna.

Att Sverige har skapat en särskild gräddfil för afghanska män utan asylskäl är fullständigt absurt, vilket ytterligare framgår av utvecklingen och siffrorna. Av de "ensamkommande" som tar sig till EU söker sig absolut flest till Sverige och att siffrorna har ökat från till år, från några hundra till 35 000 förra året, visar att nyheten om denna väg till välfärd har spridit sig. Även Alex Schulmans avslutning visar att han varken vill eller kan förstå problematiken:

"Därför har jag svårt att förstå tonen. Svårt att förstå de stränga kraven på straff. Kalla mig gammalmodig, men jag gillar asylrätten. Och den är tydlig: Att ljuga om sin egen ålder är INTE skäl till utvisning."

Protesterna handlar inte nödvändigtvis om att "straffa" de som uppger felaktig ålder, utan om att de beviljats uppehållstillstånd på felaktiga grunder och därför inte har rätt att vara här. Observera också hur Schulman förskjuter situationen, där ett nekat uppehållstillstånd på grund av frånvarande asylskäl i stället blir att en person "utvisas" på felaktiga grunder, som om dennes normaltillstånd är att befinna sig här. Ytterst få av dessa afghaner är för övrigt här på grund av "asylrätten" och dess ursprungliga intentioner.

För mig är dock åldersfrågan närmast irrelevant. Oavsett om en afghan är 17, 19 eller 25 år gammal ska denne inte vara här. Svensken har ingen skuld till hur det ser ut i Afghanistan eller Somalia, lika lite som Sverige ska straffas för att vi här har lyckats bygga upp ett fungerande samhälle, eller det är vårt fel att vissa muslimska länder saknar den olja som annars kan underhålla en dysfunktionell livsstil.

Jag har i Nya Tider tidigare skrivit om denna migration och i nästa nummer kan ni läsa om hur kommunerna försöker placera dessa "ensamkommande" hos varandra, där till exempel Danderyd har lyckats se till att inte en enda av de personer som har anvisats av Migrationsverket har placerats i den egna kommunen.9 kommentarer:

 1. Fattigdom är inte skäl för bebeviljande av asyl. Det innebär att t.ex afghaner inte ska få sätta sin fot i Sverige utan stoppas vid gränsen - om vi hade en kontroll av våra gränser.

  SvaraRadera
 2. http://www.svt.se/opinion/gyllenring-o-lingqvist-om-medicinsk-aldersbedomning

  Två lagvrängare ges utrymme på svt.se för att argumentera mot ålderstester. De vill ha samma slappa hantering som idag. En google på artikelförfattarna ger väntat resultat: båda lever gott på asylsvängen. Fanny Lindqvist, biträdande jurist på
  Asylbyrån AB, Karin Gyllenring, advokat, grundare av Asylbyrån AB minsann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lingqvist ska det vara.

   Radera
  2. Objektivitet är en bristvara av stora mått hos medieeliten och politiker av idag.
   Det är inte bara Bert Karlsson som lever gott på asylpolitiken, men de andra får aldrig klä skott i media.

   Radera
 3. Jag skulle också ljuga om min egen ålder för att rädda mitt eget liv men nu är det ju faktiskt inte kategorin VERKLIGA FLYKTINGARS lögner Alex Schulman försvarar utan till ca 90 % storljugande bidragsparasiter från fr.a. Afghanistan, Irak, Iran och Somalia och det pågår inte något krig i något av dessa länder bortsett från delar av Irak där IS härjar. Det är heller inte krig i hela Syrien så det går bra att fly till den lugna delen av Syrien vilket också många syrier har gjort. Och om det bara gäller att rädda livhanken finns det länder som ligger betydligt närmare Syrien än vad Sverige gör som t.ex. Libanon och Turkiet dit de fattiga flyktingarna utan möjlighet att fly till bidragsparadiset i norra Europa flyr.
  Om vi vänder på steken och föreställer oss det inbördeskrig som troligtvis kommer att bryta ut i Sverige inom ett-två decennier pga PK-idioternas politik och en massa svenskar flyr till våra grannländer men en lite klick flyr ända till Iran, Afghanistan och Somalia då skulle till och med dumhuvuden som Alex Schulman fråga sig varför de flyr ända dit bort. Varför fly till främmande länder med främmande språk, ett helt annat alfabet, mycket annorlunda seder och attityder att försöka lära dig att förstå och att söka sig till alla dessa stora, nya problem och utmaningar när man redan har stora problem som flykting är ett suspekt beteende.
  Men om nämnda länder vore välfärdsländer med mycket generösa bidragssystem.hade sådana som Schulman inte ställt sig frågande inför att svenskar flyr dit. Då hade dumhuvudet plötsligt fattat men exakt samma fenomen begriper han inte (eller låtsas inte begripa) när migranterna har en mörkare hudfärg och pratar med ett för oss obegripligt spott-och-fräs-språk.

  "Visst kan det finnas skäl att ljuga för att förbättra sina möjligheter till det ena och det andra, men det betyder inte att motparten har någon skyldighet att spela med i lögnerna."

  Exakt! Men Alex Schulman är ju själv en sorts bedragare som lätt kan identifiera sig med mytomaner från världens alla hörn. Utan sin kände far Alan (en stel torris som inte heller är något geni...) hade en usel skribent och intellektuell nolla som Alex aldrig fått sina artiklar publicerade i Aftonbladet eller blivit känd ö.h.t. Han är ett typexempel -precis som Sahlin och Ullenhag med framgångsrika pappor - på den svågerpolitik som råder inom politik och media i detta korrupta land.
  Det riktigt sorgliga med mytomaner som Alex Schulman är att det finns hundratusentals okunniga läsare som sväljer hans lögner om "asylrätt" och "utvisning" och att en stor tidning som Aftonbladet publicerar en sådan lögnaktig propaganda är lika skandalöst som t.ex. Anders Lindbergs extrema alster och Virtanens förvirrade pladder på samma tidning. Trots det hör Schulmans lögnaktiga debattknep mer hemma i en kommunistisk eller nynazistisk propaganda-pamflett än vänstervridna Aftonbladet.

  SvaraRadera
 4. Om det finns någon typisk svensk moral så kan den sammanfattas i några vanliga och enkla talesätt och ordspråk: Gör rätt för sig; arbeta i ditt anletes svett; den som inte arbetar ska heller inte äta; ljug aldrig men man får använda "vita lögner" (för att skydda någon annan); ärlighet varar längst, den som gräver en grop åt andra faller ofta själv där i.
  Långt ifrån alla har hållt sig till dessa ärlighetens dogmer men det har varit den generella moralen och aldrig tidigare har någon, varken offentlig eller anonym person propagerat för motsatsen (typ "falskhet varar längst").
  Men i Det Nya Sverige (blandkulturens Utopia) är det en helt ny moral som gäller: Om du personligen finner det motiverat får du gärna ljuga om din ålder; kasta dina identitetshandlingar och ljuga om din identitet, ljuga om din härkomst, gör inte rätt för dig för bidragssystemen är din rättighet att utnyttja även om du inte har betalt in en enda skattekrona (ända fram till 1970-talet var det en skam att att vara socialfall), känn dig gärna och ofta kränkt så att du kan anmäla till DO och få en rejäl hacka i nivå med höga Lottovinster; gör karriär som rättshaverist för det finns så många "rättigheter" du måste utnyttja och tjäna pengar på.

  Ett samhälle med sådan moralupplösning gräver sin egen grav. Vår välfärd har byggts upp pga arbetssamhet, ärlighet, lojalitet, solidaritet med samhällsmodellen/folkhemmet och att avstå från överutnyttjande av trygghetssystemet och lagarna (även om några enskilda parasiter och bedragare alltid har funnits). 
  När till och med jurister som förr var en högt ansedd yrkesgrupp ingår i asylindustrin med alla dess falsarier, mytbildning och rena bedrägerier är det riktigt illa.
  Hämningslöst egenintresse och gruppegoism kommer att bli Sveriges fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den "typiskt svenska moral" du hänvisar till gällde innan herr och fru svensk klemades bort av socialdemokratin som med hjälp av ökade skatter såg till att ta över alla uppgifter - inklusive tänkandet - som tidigare generationer klarade av själva. Kort sagt, den gällde de som byggde upp Sverige och välfärden och som visste vad nöd och krigsberedskap var. De generationer som bara ärvde alltsammans utan att själva behöva bidra har tyvärr tagit allt gör givet, likt bortskämda skitungar som ärver en förmögenhet utan att någonsin förstått arbetet bakom.

   Radera
 5. Schulman är helt enkelt ondskefull

  SvaraRadera
 6. Där slår du huvudet på spiken. Schulman ingår i det nätverk, för vilka Sveriges förstörelse är högsta prioritet. Även övriga Europa skall förstöras av dem, men första land är Sverige. Någon räddning för vårt land ser jag inte längre.

  Under åtskilliga decennier har media konsekvent gått in för att bryta ned den svenska moralen och pervertera barn och ungdomar. Nöjesindustrin har varit något, som nätverket speciellt intresserat sig för och där har det framför allt varit sexualmoralen, som varit utsatt för attack. Nätverket har infiltrerat skolan och senaste decenniet även universitet och högskolor. Hela denna verksamhet följer Adam Weishaupts ondskefulla program slaviskt.

  Genom denna moralnedbrytning har man förvridit hjärnorna på svenska ungdomar och på så vis har man producerat oräkneliga horder av satanister, som alla hatar sina föräldrar, hatar sitt samhälle och hatar sitt land - och som inget hellre ser, än att allt skall förstöras i grunden. Eliten av dessa ser vi i AFA/Expo, i nätverkets media och i våra politiska partier. Dessa följs av många små, villiga och hatiska odjur, som med lustfylld blodtörst slaktar allt i sin väg.

  Med importen av unga män, anhängare till den hatiska och satanistiska religionen/ideologin islam, går dessa nu i spetsen för förstörelsen av vårt land. Det är därför som ondskefulla personer - som Alex Schulman - är så enträgna, med förföriskt lismande och förljugen retorik, så att vi skall ta hit ännu flera parasiter, som skall suga musten ur vårt samhälle och ingjuta hat hos alla människor här.

  Det är så satanister verkar, det är så de får utlopp för sitt njutningslystna hat.

  SvaraRadera