tisdag 25 oktober 2016

Dagens citat: Anders LindbergAftonbladets ledarskribent lyckas på några få rader klargöra vänsterns syn på samhällsekonomin. Uttalandet är häpnadsväckande, om vi bortser från avsändaren, och det är svårt att veta var man ska börja. Kanske vid någon grundläggande princip om intäkter och utgifter, där asylinvandringen blir en direkt utgift vid mottagandet och sedan sätter tryck på själva välfärden. Självklart finns ett samband mellan hur mycket staten drar in och hur mycket den kan satsa på välfärd, men högre skatter gör inte välfärden automatiskt "bättre" när konsumtionen av den samtidigt ökar. Dessutom sker en motsatt rörelse, där viljan att betala skatt sjunker då människor känner att de får allt mindre tillbaka från samhället. Varför ska någon arbeta för att lämna över allt mer till staten, bara för att Sverige ska kunna erbjuda välfärd till allt fler migranter?
9 kommentarer:

 1. Det spelar ingen roll vad karln skriver. Hans fanatiska svans av beundrare slutade tänka redan vid barnsben. Någon förändring vid det här laget är tyvärr nog bara att glömma.

  SvaraRadera
 2. Så 70 % i skatt för en normainkomsttagare är inte tillräckligt? Förutom världens högsta skatter kommer välfärden att minska för skattebetalaren med lägre nivåer, högre pensionsålder och lägre köer, om nu vård eller tjänst alls är tillgängligt. Dessutom tenderar högre skatter att minska produktiviteten vilket minskar välfärdsutvecklingen ytterligare. När Erlander lämnade över var vi världsledande på många områden trots att skattesatsen var ungefär hälften, sedan började utförsbacken. Det är inte fel på intäkterna utan hanteringen av "beslagtagna" medel.

  SvaraRadera
 3. Mja, vad den visar är att vänstern inte bryr sig om verkligheten. Utan bara bryr sig om vad den kan få andra att tro på. Det är inget irrationell hållning, för en art som är ett utpräglat flockdjur.

  SvaraRadera
 4. Jag vill ha sänkta skatter, minst halverad personalstyrka inom kommun och landsting, halverat antal försörjda politiker, samt 0 (noll) fler migranter/ensamkommande/tiggartattare/flyktingar. Dessutom vill jag se återvändarprogram för att (till att börja med) 1 miljon som redan är här åker tillbaka till sina hemländer.

  SvaraRadera
 5. Lille Pelle får 30 kronor i veckopeng och köper nyttig frukt för 20 kronor och onyttigt godis för 10 kronor och Pelle blir sur för han vill ha ännu mera godis och samtidigt äta av den både goda och nyttiga frukten så vad ska han göra? Jo, Pelle måste göra en prioritering, det är ett långt och svåruttalat ord som Lille Pelle har lika svårt för som Lille Anders på Aftonbladet.
  Lille Pelle får en genial idé: Kräv höjd "föräldraskatt" dvs veckpeng! Pelle får 50 kronor i veckopeng istället för bara 20 så nu kan han köpa frukt för 30 och godis för 20 kronor, det blir mer godis men är fortfarande samma prioritering, med en stor del onyttigt godis. Pelle kräver ännu högre veckopeng för han älskar choklad och sega råttor och föräldrarna kan neka till höjd "skatt" vilket inte samhällsmedborgare kan och de kan inte helt sonika kasta ut sin lille son eller bara överge både honom och hemmet men det kan däremot samhällsmedborgarna och fr.a. företagarna.
  Lille Anders på AB har inte alls förstått detta med prioritering och att man faktiskt alltid har gjort det i statsbudgeten när det gäller ALLA ANDRA UTGIFTER men när det gäller den ohälsosamma invandringen kommer det in någon sorts bisarr specialklausul i det ekonomiska tänkandet som ställer hela samhällsekonomin på ända.
  Hur mycket man än höjer skatterna handlar det ändå om prioriteringar av skattemedel och när folk inte får en välfärd som motsvarar vad de betalar in i skatt uppstår missnöje, stor emigration inom medelklassen som har störst möjlighet att flytta och som betalar in mest i skatt (låginkomsttagare tar ut lika mycket i välfärd som de betalar in i skatt) och företag som flyr Sverige.
  Höjd skatt = högre välfärd = bisarr relation mellan skattetryck och välfärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom: Om man skulle höja skatterna och få bättre välfärd skulle sådana som Anders Lindberg direkt säga "se vad bra vi har det i Sverige, inga fattigpensionärer eller svenska uteliggare finns mer och vi har till och med fungerande sjukhus så nu har vi råd att ta in ännu fler migranter (dvs välfärdsutsugare). Det är bara det han är ute efter.
   Den dag sådana extremister som Anders Lindberg är nöjda finns helt enkelt inte. Extremism är ett mentalt tillstånd som inte påverkas av yttre faktorer som ekonomi, välfärd etc.

   Radera
 6. Världsbanken uppskattar att 1,4 miljarder människor lever i extrem fattigdom. I Afrika söder om Sahara lever varannan människa under fattigdomsgränsen.
  Tre av fyra afrikaner lever på mindre än två dollar per dag (enligt Sida). Det finns 1,2 miljarder afrikaner så alltså lever 900 miljoner afrikaner i extrem fattigdom. Lägg därtill x miljoner i relativ (självupplevd) fattigdom.
  Afrikas befolkning kommer dessutom att fördubblas fram till 2050. Då kommer vi att ha ca 1,8 miljarder afrikaner som lever i extrem fattigdom!
  I Afghanistan (med 7-8 miljoner människor) lever omkring en tredjedel av befolkningen  i så svår fattigdom att de inte klarar av att skaffa sig det nödvändigaste för livets nödtorft så som tillräckligt med mat. 62 % lever i slumområden.
  Ungefär var fjärde irakier lever i fattigdom vilket innebär fem miljoner fattiga irakier.

  Att hjälpa några tiousental "flyktingbarn" är som att pissa i Vänern om man vill leka världsförbättrare.

  Folkvandringen av fr.a. fattiga afrikaner (som förökar sig enormt) kommer att fortsätta i många decennier (kanske sekel) framöver och "botemedlet" är enligt Anders Lindberg att ta emot den största delen av dem i Sverige och ständigt höja skatterna.

  När ska dessa antirasistiska idioter som vill "rädda världen" med en drös asylslott i Sverige lyfta blicken en aning och se hur världen ser ut och vilka enorma problem som finns och att de bäst löses med hjälp i närområdet och på något sätt se till att de länderna får bättre förutsättningar att ge sina folk ett drägligt liv.
  Eller är det bara "lönsamheten" med att locka hit en mkt liten andel av "vinstmaskinerna" de har i huvudet?

  SvaraRadera
 7. Anders Lindberg och skatt ?
  Läste jag inte om det ? Någonstans ?
  Jovisst !
  https://petterssonsblogg.se/2016/05/13/aftonbladet-anders-lindberg-lever-pa-girighet/

  Tjalle

  SvaraRadera
 8. Aftonbladet och Kamrat kommissarie Anders Lindberg, denne är givetvis ej en journalist utan en av chefsideologerna och har en specifik uppgift, speglande historik och denne är givetvis för avsalu, det är allt.

  Vyn, A.Lindberg avsynar truppen på morgonuppställningen och efter att avlämning skett läggs texten ut, - "Högre skatt - - -".

  Naturligtvis menar ideologen med sina ord "Högre skatt" inte direkt mera slantar in till konto, kassa debet, utan avsikten är att nu flaggas det för ytterligare minskade kostnader vilket ger samma resultat och i balansen redovisas fiffigheten i form av minskad omsorg för, Svensk.

  SvaraRadera