onsdag 12 oktober 2016

Dagens citat: Annie Lööf (C)


"För mig är det glasklart, ryssen ska inte släppas in över den svenska gränsen, men inte heller in i de svenska riksdagskorridorerna."
Centerpartiets ledare kunde i dagens partiledardebatt peka ut en etnicitet som inte är välkommen i Sverige. Hon syftar förvisso på historien kring "Putilov", vars olika aspekter inte heller jag känner till fullt ut och som säkert kan kritiseras, men Lööfs formulering är ändå intressant. Hon säger inte "Rysslands regering", "Putins regim" eller något liknande, utan verkligen "ryssen". Det skulle uppfattas som enormt uppseendeväckande om det hade bytts ut mot "afrikanen", "araben" eller "juden".

Jag medger att hon med all sannolikhet inte menar varje individ av rysk nationalitet, även om språkbruket faktiskt är grovt, men om vi lägger semantiken åt sidan vittnar ändå denna upprördhet om ett stort hyckleri. Ty vad har man tidigare släppt in i maktens korridorer?

Låt oss börja med att vi i decennier har haft ett kommunistiskt parti där, som har haft täta band med den mycket större faran Sovjetunionen och dess satellitstater, samt rentav mottagit finansiellt stöd från dessa regimer. Idag skulle jag säga att islam utgör det verkliga hotet, snarare än Ryssland, och att vi har ett konstant inflöde av personer vars främsta lojalitet ligger hos den ideologin, snarare än det nya landet, vet vi. Annie Lööfs eget parti lät islamisten Mahmoud Aldebe vara ersättare i riksdagen, och Moderaterna förde till och med in islamisten Abdirizak Waberi, mest känd för sina utläggningar kring när och hur en hustru ska tuktas, i riksdagens försvarsutskott. Själva höjdpunkten var naturligtvis när Stefan Löfven såg till att islamisten Mehmet Kaplan tog plats i självaste regeringen, en placering som givetvis uppskattades av islamister i övriga partier.

Så länge som denna utveckling pågår, ska partiledarna tala mycket ödmjukt om en redan avskedad ryss i riksdagskorridorerna som en säkerhetsrisk.
6 kommentarer:

 1. Vill Putin besöka Sverige gör han det utan att kopparödlan kan göra något åt det.

  SvaraRadera
 2. Hur länge skall "ryssen" acceptera Ikea,Volvo,Scania och alla andra svenska bolag verksamma i Ryssland?
  Kan inte Riksdagens talman slut på dårskapet!!

  SvaraRadera
 3. Annie Lööf försöker vara vitsig och så avslöjar hon sina fördomar om "Den stora ryska björnen" och att det går mycket bra att fälla främlingsfientliga (enl. PK-definitionen) kommentarer om ryssar och andra vita folkgrupper.
  Om den elaka ryska björnen vill komma in över den svenska gränsen så kan inte Lilla Rödluvan Lööf eller smulorna som är kvar av det s.k. svenska försvaret göra något åt det ändå. Tror dock inte Putin är det minsta intresserad av att lägga beslag på vår lilla islamiserade bananrepublik, han har nog med problem med ryska muslimer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar dock som om de ryska muslimerna mest finns i sydvästra delarna av landet. Jag var i maj i år 2016 i både Moskva och St Petersburg och såg där inte en enda kvinna i slöja och mycket få personer med afrikanskt eller arabiskt utseende. Den överväldigande majoriteten ryska invånare där liknade etniska svenskar, både till utseende och klädsel.
   Vissa saker - tågtrafik mellan de båda städerna, lokaltrafiken, renhållning i offentliga miljöer, ordning på gator/torg, exempelvis - fungerar bättre än i Sthlm och Gbg.
   Och, Tobbe - president Putin måste högaktas för att han infört vintertid året om! Skönt för oss morgontrötta om det blev så i Sverige - i stället för det påtvingade EU-eländet med sommartid.

   Radera
 4. Precis min tanke. SvD lyfte fram Lööfs lama kommentar under rubriken "Vassaste kommentarerna från partiledardebatten".
  Dels har, som du påpekade Tobbe, kommunisterna suttit i riksdagen i decennier, dels är det för min egen viktigare att inte släppa in Allah, NATO eller Soros/Bilderbergarna i riskdagen. Ridå.
  Det blir allt mer tydligt varför Bonniers, Schibsted och övriga gemensamt beslutat stänga kommentarsfälten. Raseriet mot vad som pågår blir annars alltför tydligt, och kan dessutom accelerera och drabba den självutnämnda eliten. Det som hände på Gotland kanske bara är början....

  SvaraRadera
 5. Kanske finns en bakomliggande tanke med att rasera skolan. En stor del av folket är för duktiga på kritiskt tänkande, se orsaker och verkningar och genomskåda politiker som försöker flytta fokus från något, som jag dock just nu inte är säker på vad. Kan vara allt från Gotland eller en ljugande statsminister till Hillarys mail. Eller att fler börjar kliva fram om att hon är den som är labil och läskig att ha i närheten av "knappen". Vad som helst som kan skada eller störa deras pågående galenskaper. Dras nya generationer ner i nån halvanalfebetism pga att alla resurser går till att kanske lyckas lära en del migranter att läsa "Far är rar. Mor är en orm" så slipper de sånt allt eftersom vi andra dör ut.
  Nä, jag tror inte det är ryssen vi ska vara oroliga för. Klart att Putin inte är en genomgo nallebjörn och kommer nog ryta till om för mycket skit slängs åt hans håll men jag tror inte han kommer vara den som sätter igång något riktigt farligt i denna värld.

  SvaraRadera