lördag 8 oktober 2016

Dagens citat: Stefan Löfven


"Enda chansen för dem att nå nolltolerans är att de lägger ned partiet."


Många oroas av att Donald Trump kan bli USA:s president.
Under tiden är detta vad som styr Sverige.


Sveriges statsminister funderar kring hur oppositionen ska fungera. Även om detta uttalande främst lär mötas av gäspningar, är det faktiskt anmärkningsvärt att regeringschefen föreslår att andra partier ska avskaffas.

Genom proklamerandet av denna nolltolerans, satte partiet sig i en rävsax. När det skedde varnade många betraktare för just det som skulle komma. Inte en enda gång har en meningsmotståndare hyllat initiativet som ett sätt att hålla partiet fritt från exempelvis rasism. I stället har det enbart hånats på det sätt som Stefan Löfven nu gör, och ett antal exempel har lyfts fram som meningsmotståndare anser bryter mot nolltoleransen. Resultatet har, precis som några varnade för, i praktiken blivit att grupperingar som IRM, Expo och Researchgruppen nu styr vilka som ska uteslutas från partiet och vilka som får vara kvar.

Låt oss fundera lite kring denna nolltolerans och Löfvens uttalande. Ordet "nolltolerans" verkar han omtolka till "nollvision" eller helt enkelt 100 procent korrekt. Går det att nå en nivå där ingen medlem någonsin berättar en vulgär anekdot eller skickar ett olämpligt mejl till en vän? Nej, det tror jag knappast och visst, om det är målet är det lättare att lägga ned partiet. Finns det övertygade rasister i SD eller personer som har en benägenhet att säga idiotier? Det tror jag absolut och jag tror också att det är omöjligt att ha ett parti med tusentals medlemmar där ingen trampar i klaveret någon gång.

Nu till det intressanta. Finns det rasister, rättshaverister och vanliga idioter i övriga partier? Det kan vi nog vara tämligen säkra på, men det får mindre genomslag i media och inget annat parti har heller proklamerat en sådan nolltolerans eller följs av organisationer vars enda syfte är att granska just deras parti. Jag har tidigare nämnt det berömda "valstugereportaget", men jag tycker att vi nu tar och tittar på åtminstone ett sammandrag från det, där vi får se hur de anständiga partierna resonerar kring invandring:Jag tycker att det är mycket olämpligt även för lokalpolitiker att tala om "kolsvarta såna där", men så här låter det ofta när vanliga människor talar. Om vi så spelade in självaste Erik Ullenhag dygnet runt är jag övertygad om att vi skulle fånga upp fraser som skulle kunna ses som rasistiska, sexistiska eller homofobiska. För mig är ingenting av det här dramatiskt. Jag har träffat svarta människor som kallar sig själva för "negrer", romer som alltid säger "zigenare" och unga tjejer som talar om sig själva och sina vänner som "blattar". Iranskan som under en tid klippte mig uttalade sig gärna nedsättande om somalier. I vardagen flyger dessa uttryck och fraser mellan människor och en diskussion som är mindre städad än den offentliga frodas. 

I detta sammanhang kan jag för övrigt rekommendera en någorlunda intelligent film från 2004 som avhandlar fördomar och rasmotsättningar i Los Angeles:
Jag skulle gärna se att SD lade ned den officiella nolltoleransen och i all enkelhet uteslöt medlemmar som efter ett par varningar fortfarande inte fungerar eller avviker allt för mycket från partiets officiella ståndpunkter. SD har inte nödvändigtvis fler dårar än något annat parti, men det osunda flödet mellan kotterier, organisationer som Expo och medier ger en bild av ett ständigt kaos med konstanta övertramp. 

10 kommentarer:

 1. Proklamerandet av nolltolerans mot rasism inom partiet är SD:s största skandal som tiofalt överträffar den s.k. järnrörsskandalen.
  Min första tanke var att detta kommer hela Sjukövern och PK-media att utnyttja maximalt mot SD.
  Jag minns att Thoralf Alfsson skrev på Avpixlat att "det är vi inom SD som kommer att definiera vad som är rasistiskt". Ja, det är ju en klok och förnuftig tanke men det förändrar ju inte faktumet att SD:s nolltolerans mot rasism är ett rejält köttben de har kastat åt asgamarna inom Sjukövern och PK-media.
  Om vi hade en hederlig politisk debatt i Sverige utan skurkaktiga debattknep fyllda av lögner och medvetna misstolkningar då hade kanske nolltoleransen funkat. Men med alla politiska skurkar på ministerposterna och inom media fr.a. de senaste två decennierna får man inte vara för välmenande och ärlig i detta förlorade land. Tyvärr ser verkligheten ut så!
  Dessutom är nolltoleransen (som tolkas som "nollvision" av illiterata töntar som Löfven) antiintellektuell. Inte ens nolltolerans mot dödsoffer i trafiken funkar, hur ska det då funka med ett så luddigt begrepp som "rasism" som kletas på alla som har vit hud. Att inte vara "rasifierad" är ju rasistiskt i vårt bisarra samhällsklimat.
  Sossarna med sitt rasbiologiska institut och steriliseringar ända in på 1970-talet och en mängd antisemiter och nazister i partiet under Adolfs dagar har infört någon nolltolerans mot rasism och nazism vilket de borde ha gjort redan på 1950-talet.
  Centern - dåvarande Bondepartiet - hade flest nazister bland riksdagspartierna men ingen nolltolerans har förekommit där heller sedan nazisternas brott mot mänskligheten blev känt.
  Jimmie Åkesson bör ta tillbaka proklammationen om nolltolerans mot rasism med hänvisning till att den utnyttjas som politiskt vapen och hånas av riksdagens sju PK-partier och sgs hela journalistkåren vilka tydligt visar att de inte är ett dyft intresserade av nolltolernans mot rasism hos riksdagens tredje största parti. Låt Löfvens sista stupida kommentar bli den utlösande faktorn så får han själv stå till svars för det.

  SvaraRadera
 2. Pundhuvudet till statsminister vet inte ens vad den senaste "skandalen" handlar om. Oscar Sjöstedt gjorde parodi på några nynazistiska arbetskamrater som de andra skrattade hjärtligt åt. Möjligtvis skrattade de även åt att Oscar Sjöstedt ev. gjorde en klumpig imitation (vilket vi i så fall aldrig får veta).
   Jag tycker precis som Oscar Sjöstedt att nynazister uppför sig tragikomiskt ibland och om man blir anklagad för att vara antisemit när man medelst imitationer återger deras tragikomiska beteende då lever vi i ett så sjukt samhälle att det måste klassifieras som en politiskt korrekt teokrati där den fanatiska PK-påven Löfven är av samma skrot och korn som mullorna i Iran och de wahhabistiska ledarna i Saudiarabien.

  SvaraRadera
 3. löfven är den största skurken kan inte sossarna lika gärna lägga ner som jag anser så är inte sossarna vad dom engång varit med tanke på att dom vll byta ut hela svenska folket och är inte för arbetarna som jag ser det så vill dom ta död på svenska folket så herr löfven har inge röst från mig något mera med tanke på att det låter på honom som han är en förvuxen bäbis som sitter å kastar skit i sin lilla sandlåda på alla andra medans han kär hela sverige i sank så det blir ingen röst från mig tack för ordet från en som tycker att sossarna har betet sig rent för jävligt mot pensionärerna uteliggarna samt hela svenska folket som tydligen tillåter kravaller bränder och våldtäkter mord mm bara name it som jag ser detta så är sverige i ett inbördeskrig samt att jag även anser att vi har i regeringen två landsförädare tack för ordet

  SvaraRadera
 4. Tobbe - använd inte ordet "rättshaverist" så lättvindigt!
  I Sverige, med odugliga polisutredare, slöa åklagare och domstolar, där tre av de fyra domarna är POLITIKER (!)och dessutom utsedda av de politiska partierna - måste det gå snett många gånger och oskyldiga drabbas. De mentalt starka av dessa blir då "rättshaverister" och driver sin sak vidare trots motstånd från rättsetablissemanget.
  Så - en rättshaverist i Sverige är ofta en person som har rätt men inte får rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant - jag använde det lättvindigt, men finn tröst i att jag lika lättvindigt radade upp nu meningslösa ord som "rasist". Dessa ord ska snarare ses som vanliga stämplar än som stora fördömanden.

   Radera
  2. Jag har för mig att definitionen på en s.k. rättshaverist är att vederbörande envist driver sin ståndpunkt. Paradoxalt nog är det ju precis det lagvrängare som åklagare och advokater gör hela tiden.

   Radera
 5. En centerpartist (numera f d) förklara vilka som egentligen låg bakom förintelsen

  https://www.youtube.com/watch?v=lasPVUIcGvk

  SvaraRadera
 6. Och så fick vi se ett "bondeoffer": Hagvall sparkas trots att det fanns något av substans i hennes motion. Nej, SD har verkligen målat in sig i ett hörn. Man måste stå upp för bra SD-folk och inte ständigt falla undan för mediakritik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige har Europas fulaste, ruttnaste, hårdaste och mest extrema debattklimat och då gäller det att inte vara feg och ge vika för allt förtal och alla imbecilla "guilt by association"-tjuvknep som PK-media och Sjuklövern kör med.

   Radera
  2. Det fanns något av substans i henne motion? Anna Hagwall kunde inte med goda argument försvara sin motion som var mycket kortfattad och dåligt underbyggd. Hon har med motionen inte åstadkommit något annat än att skada sitt partis trovärdighet. Däremot finns det självklart anledning att se över hur man politiskt kan bredda medieutbudet i Sverige och ge utrymme för andra pressröster än vänsterliberala och socialistiska sådana. Men där tror jag att Anna Hagwall inte har mycket att tillföra.

   Radera