lördag 12 november 2016

Alexandra Pascalidou kämpar vidare


För en vecka sedan var Alexandra Pascalidou som så ofta inbjuden till en morgonsoffa, denna gång som expert på amerikansk politik, och lät i vanlig ordning dumheterna flöda som om de vore viktiga sanningar:


Även om de flesta är vana vid att Pascalidous tonläge är högre än kunskapsnivån, fick denna passage särskilt mycket uppmärksamhet och den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, som inte håller igen på Twitter, skrev kort och gott:


Detta har nu fått Pascalidou själv att kommentera saken på den egna bloggen. Hon ska ha fått ta emot en mängd otrevliga meddelanden, vilket antagligen är sant, och kan räkna ut vad avsändarna är för typer:

"Hur vet jag att det är ensamma förbittrade män? Det är bara att gå in och kika på deras sorgliga sociala medie-profiler. En bunt brutala typer som sällan går miste om ett tillfälle att skjuta sina giftpilar mot omsorgsfullt utvalda offer i samordnade och synkroniserade kampanjer."

Formuleringarna är ju intressanta, med tanke på hur hon sedan beskriver sina motståndares ton:

"Det Trumpologer, Orbanister, LePenister och våra inhemska varianter lyckats med är ingenting annat än att så splittring, förädla föraktet och hylla hatet som en motståndsmekanism." 

Det sägs alltså av en person som närmast är föraktet personifierat. Med högljudd stämma och enorm självkärlek sitter hon i soffa efter soffa och lägger arrogant ut texten om det mesta här i världen, där okunskap aldrig får hindra något ämne från att förklaras med myndig röst. Inte heller denna gång är analysen klockren:

"Den aktuella hatfesten är resultatet av valresultatet i USA. Trumps Triumf har lett till trollfester världen över. Från KKK till jihadister. De firar som om de både vunnit på lotto och kammat hem Nobelpriset under en och samma dag. Segeryran och skadeglädjen går hand i hand med slutsatser om att folket nu äntligen sagt sitt och satt eliterna på plats. Som om fastighetsmogulen Trump och hans grädda företrädde folket. Som om rasism och sexism vore en folklig sport."

Som vanligt tror dessa människor att "troll" helt enkelt betyder meningsmotståndare och den verkliga hatfesten har nu brutit ut i USA bland personer som inte kan acceptera valresultatet. Mediernas svårt partiska och föraktfulla skildringar av det amerikanska valet har nu övergått i en gråtfest. Observera hur tramsig Pascalidous hela retorik som vanligt är, där Ku Klux Klan och jihadister får symbolisera Trump-supportrar, och revoltens folklighet skulle ha någonting med Donald Trumps personliga förmögenhet att göra. Den sista meningen visar också en vanlig tanke bland de anständiga i dessa dagar, där de gärna påpekar att de minsann inte har så mycket pengar, men ändå inte är rasister, som om det har någonting som helst med motståndet mot etablissemanget att göra. Pascalidou tillhör ju för övrigt i högsta grad det svenska etablissemanget, där hon rentav nomineras till journalistpriser enbart för att hon poserar kring värdegrund.

Det kanske märkligaste i Pascalidous inlägg är att hon faktiskt försvarar sitt påstående om "knark och sprit" till svarta väljare:

"Förra veckan, innan valet, talade jag i TV4s Nyhetsmorgon om den smutsiga valkampanjen i allmänhet och Trump-kampanjens retorik och metodik i synnerhet som sänkt ribban för all anständighet. Jag refererade till två artiklar jag läst i bl.a. The Times och Politico. (Klicka på källorna.) Båda betraktas som viktiga och trovärdiga nyhetskällor. Båda skrev om vita nationalisters planer att sprida droger i utsatta områden för att motverka demokratiska valframgångar. Det är bara att läsa innantill."

Det verkar som om Pascalidou själv har läst innantill ganska dåligt, för det som sägs i Politicos artikel är ganska långt ifrån vad hon säger i TV4. Medan hon talar om "Trump-supportrar" som "öser ut" dessa saker, nämns i artikeln snarare att någon med koppling till The Daily Stormers redaktör Andrew Anglin eventuellt skulle ha yttrat en sådan tanke. I verkligheten lär det inte ha hänt och idén hade inte heller någonting med Donald Trumps kampanj att göra. Man skulle också kunna försöka att resonera logiskt kring sannolikheten av en sådan aktion. Det skulle krävas mängder med alkohol och narkotika för att få så många väljare att stanna hemma att det skulle påverka valresultatet, vilket skulle bli dyrt och inte minst olagligt. Framför allt är ju Pascalidous tanke tämligen rasistisk, där svarta ses som lydiga får som går och röstar på Demokraterna såvida de inte förses med alkohol och droger, som de då i stället glatt tar emot. 

Efter att ha uttryckt särskild indignation gentemot Hanif Bali, kommer avslutningsvis en sådan där anekdot som dessa kretsar ofta bjuder på:

"Nu lunch med kollega i Soho som enligt en taxiförare är 'ett hemskt område för att det är så många homosexuella där'. När han frågade var jag kommer ifrån svarade jag Sverige.
Han sa: 'Den där olivfärgade huden kommer inte från Sverige'.
Resten av resan ägnade han åt att hylla Brexit och Trump."

Jag tänker helt enkelt anta att ovanstående händelse aldrig har inträffat, vilket jag baserar dels på Pascalidous bristande trovärdighet, dels på att även denna historia är lite för perfekt för syftet. Det påminner mig om den amerikanske twittraren Shaun King, som de senaste dagarna har bjudit på ett antal fantastiska historier om hur skolbarn har börjat agera efter Trumps seger. I ett fall skulle vita skolbarn, som på något sätt också var Trump-supportrar, sagt till svarta barn att de skulle åka hem till Afrika, givetvis med tillägget att dessa inte skulle finnas i landet när nu Trump hade vunnit. I en skola ska hakkors ha ritats och på ett universitet ska studenter ha sprungit runt och skrikit "nigger", också ett resultat av Trumps valseger. För att bilden ska bli komplett, har naturligtvis historier om hur skolbarn nu känner att det är legitimt att trakassera homosexuella och rentav har bildat mänskliga murar mot latinos. Till de minst troliga berättelserna, hör nog denna:Det mest tragikomiska i sammanhanget är att dessa fantastiska historier har skickats vidare av svenska politiker som Ali Esbati (V) och Birgitta Ohlsson (L). 

Tack vare internet kan nu i alla fall etablissemangets och posörernas alla lögner uppmärksammas och bemötas.

8 kommentarer:

 1. Är det fortfarande tragikomiskt? De kallar det bara "opinionsbildning" och vips så är det liksom "clear" att ljuga. Jag tycker det fruktansvärt men tidstypiskt.

  Gammelgäddan uppskattade dock det skrivna. Tumme upp!

  Gammelgäddan

  SvaraRadera
 2. Blotta tanken på att supa 100 000-tals politiska meningsmotståndare så fulla att de inte hittar till vallokalen är så komisk att jag osökt kommer att tänka på den gamla serietidningen Svenska Mad Men Pascalidou sväljer det med hull och hår för att sådana fantasier tillfredställer hennes barnsliga fantasi lika mycket som sagorna om att Trump, Le Pen, Wilders och Åkesson skulle vara rasister och nazister med lömska planer på att göra statskupp, införa diktatur, mörda politiker och utrota judarna.

  Håller med dig, Tobbe, om att Pascalidous anekdot om den homofoba och milt rasistiska taxiföraren är för bra (i hennes egna ögon) för att vara sann. Det måste ha varit en kollosalt lång taxiresa om han hann växla samtalsämne från skilda samtalsämnen som från Brexit till Trumps valkampanj. Och vad har Brexit med homofobi och rasism att göra...???
  Att denna konstant kraxande skata skulle tillåta en "simpel" taxiförare att lägga ut texten om Brexit och Trump är också helt orealistiskt.

  "Det mest tragikomiska i sammanhanget är att dessa fantastiska historier har skickats vidare av svenska politiker som Ali Esbati (V) och Birgitta Ohlsson (L). "

  Av neobolsjeviken Ali Esbati och den hatfyllda fanatikern Birgitta Ohlsson kan man förvänta sig precis vad som helst.

  SvaraRadera
 3. Det er en satir-historie, hun citerer !

  SvaraRadera
 4. Och så påstår dessa soffsittare att Trump far med osanning.
  Snacka om att kasta sten i glashus.

  SvaraRadera
 5. Sensationell nyhet: Marion Le Pen uppger på Twitter att hon har tackat ja till ett erbjudande från Donald Trumps topprådgivare Steve Bannon.
  http://www.friatider.se/trump-rekryterar-marion-le-pen

  SvaraRadera
 6. Det var inte utan att man (förlåt, jag menar "en") kände lite skadeglädje när Birgitta Ohlsson uppträdde som dålig förlorare när hon intervjuades på plats i USA under valnattens SVT-sändning. Den här gången lämnade vår "oberoende" statliga tv-kanal oss tittare i alla fall inte "i sticket" utan var väldigt tydliga med var deras sympatier låg. "Vilket ansvar har media" frågade till exempel Anna Hedenmo när det stod klart att Trump hade vunnit. Är det någon som tror att hon hade uttryckt sig så om Hillary Clinton hade vunnit?

  SvaraRadera
 7. Jag förstår inte hur det kommer sig att vänstern har sådan genomslagskraft, med tanke på vad som avslöjades när kommunismen i Östra Europa föll. Kan det vara så att dagens generation vänster inte var födda 1989 och därför inte ser kopplingen mellan vänster och förtryck?

  SvaraRadera
 8. Haha. Historien om att få svarta väljare att stanna hemma från valbåsen kommer från att några i kretsen kring alt right-kollektivet The Right Stuff bestämde sig för att trolla (Alltså lura) en av Politco's journalister.

  I en mailkonversation med en journalist vid Politico sa man helt enkelt att man ledde en stor högerextrem operation omfattande flera stater som skulle syfta till att få svarta att inte rösta genom att ha grupper som körde runt i hooden för att dela ut gräs och sprit. Detta för att spela på även amerikanska journalisters högerextrem-noja (Amerikanska journalister har i vissa fall faktiskt varit värre mot Trump än vad svenska jouranlister som värst varit mot SD. Det har förvånat även en luttrad svenks mediakonsument - det är också därför media är så extreemt avskydd i USA bland entusiastiska Trumpsupportrar och mer allmänt har bara omkring 7 procent av republikaner tilltro till media enligt en aktuell undersökning) som en gigantisk kraft omfattande tiotusentals organiserade individer (Nu är The Right Stuff rasister och i någon mån högerextrema men de är inga hollywood-nazister som media ser framför sig). När journalisten ville ha bevis sa man bara att man var rädd för att bli uthängd, avslutade konversationen och trodde inte att journalisten skulle skriva storyn.

  Men det gjorde det inkompetenta, ideologskt indoktrinerade fånet och det blev till och med en stor story i USA på en dag innan kretsen kring Right Stuff avslöjade det.

  Se http://dailycaller.com/2016/11/03/alt-right-group-reveals-in-depth-how-the-black-voter-suppression-plan-causing-hysteria-was-a-complete-troll/

  SvaraRadera