lördag 26 november 2016

Dagens citat: Jenny Bengtsson (V)Att Jenny Bengtsson känner på detta sätt är ingen överraskning, eftersom hon har visat sitt demokratiförakt många gånger förr. Hon har rasat mot Bokmässan och Grand Hôtel för att de har släppt in icke-kommunister och hon har rentav tatuerat in ett sovjetmotiv på överarmen.

Den mest intressanta aspekten är kanske att Vänsterpartiet inte ser några problem med att hon representerar dem i riksdagen, samma församling där vi får veta att det finns sju demokratiska partier och alltså SD är det "odemokratiska", vilket baseras på partiets invandringspolitik. Dagens fantastiska nyspråk har gjort att man kan vara demokrat även om man hatar demokrati och hyllar diktatur, så länge som man håller sig på rätt sida i den där avgörande frågan.
Jag tycker absolut att Jenny Bengtsson, Ali Esbati och de andra ska få förespråka kommunism och hylla olika despoter, men jag skulle gärna slippa se hyckleriet kring värdegrunder och demokrati. Man kan inte gnälla över att det är lågt valdeltagande i USA eller att Hillary Clinton fick fler röster enligt ett valsystem som inte finns, om man samtidigt tycker att fria val är helt oväsentliga i andra sammanhang. Margaret Thatcher vann flera val, medan Fidel Castro inte behövde ställa upp i ett enda. När Donald Trump vann blev demokrati plötsligt viktigt för Jenny Bengtsson och vi fick veta att demokratin på något sätt var död när hon inte var nöjd med vinnaren:


Så här fungerar kommunister och det förklarar också varför länder som Nordkorea kallas för "folkdemokratier". Det är också därför som de på fullt allvar demonstrerar mot att SD valdes in i riksdagen och försöker störa och stoppa alla andras manifestationer.

När det gäller Fidel Castros frånfälle hade jag inte tänkt skriva någonting. Hans död var inte särskilt oväntad och lär inte leda till några omedelbara förändringar på Kuba. Många vänstermänniskor, mindre uppriktiga än Jenny Bengtsson, vill idag nyansera bilden och "göra den mer komplett". Det är egentligen ingenting fel i det, eftersom man bör ha åstadkommit även positiva resultat efter nästan 50 år vid makten, men vi kan notera att inga nyanserade skildringar syntes i svensk media vid Augusto Pinochets död för tio år sedan. Vi kan ju idag skänka en tanke åt de människor som lever i de socialistiska länder som har hyllats av svenska vänstermänniskor, från Kuba och Venezuela till Zimbabwe och Nordkorea. Att leverera välstånd är inte den ideologins paradgren.

14 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för den avklädningen. Hyllar man Castro har man inte i demokratiska rum att göra. Jenny Bengtsson är av den värsta sortens hycklare och ska hädanefter tas på det allvar hon förtjänar, dvs. noll (= 0).

  V

  SvaraRadera
 2. Castro var cubavän (verkar som en del som kallar sig sverigevänner har svårt med vänner i andra länder - som cubavänner eller kanske palestinavänner). Thatchers vänskap är oklar eftersom hon uttalade att samhället inte finns, bara individer, och angrep därmed grundvalen för att hålla ihop landet. Pinochet hade hjälp av utländsk makt för att störta den valda legala regeringen. Karln kan fördömas som quisling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, så kan man ju se det. Exempelvis Nordkorea är tämligen nationalistiskt. Detta inlägg handlar dock främst om att Vänsterpartiet har denna typ av företrädare och ändå anses ingå bland de "anständiga" och "demokratiska" partierna.

   Radera
  2. Kim Jong Un har kanske en gnutta hjälp från Kina i sin "demokratiska folk republik".
   Är han månde också en quisling

   Radera
 3. Ja, i Korea (obs: hela Korea) finns koreavänner av olika inriktningar. Man kunde ju önska att svenska politiker hade åtminstone lite av det kuraget att stå upp mot utlandet. Vänsterpartiet är ointressant, såvida man inte tror att ett parti som idag står till höger om socialdemokraterna från ungefär mitten av sjuttiotalet på något sätt skulle vara radikalt. Socialliberalt möjligen, men inte socialistiskt eller kommunistiskt. Dessutom uppträder ledning som om den vore ett ombud för USA:s krigspolitik när det larmas om att "diktatorn måste bort" och bomberna faller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har detta med Jenny Bengtsson att göra???

   V

   Radera
 4. Hur kom Thatcher in i sammanhanget? Vad har hon med Pinochet att göra? Hon var konservativ och fackets fiende nr 1 och det räcker tydligen för att kommunister ska tycka att hon tillhör samma gäng som Pinochet, Franco och kanske rent av Hitler och Mussolini.
  Som kummunist av den gamla marxistiska och totalitära sorten måste Jenny Bengtsson givetvis anse att det förhatliga kapitalistiska USA aldrig har varit någon demokrati och att Trumps valseger är själva begravningen. (Inte ens under den halvnegroida och halvmuslimska president Obama var det tydligen demokratiskt. Var han enligt J.B. inte tillräckligt svart? Inte tillräckligt muslimsk? Inte tillräckligt röd i själen?)
  Om någon kontinent håller på att begrava sig själv så är det den europeiska med dess islamisering och öppna gränser för terrorister, våldtäktsmän, mördare, muslimska hatpredikater och annat destruktivt bottenskrap från Mellanöstern och Afrika.
  Det verkar som att många kommunister tror att de till synes antimateriella muslimerna och deras toralitära religionsideologi står nära kommunism bara för att de styrs av diktatorer. Men de gudsförnekande kommunisterna är med stor sannolikhet ett av muslimernas främsta hatobjekt och står högt upp på utrotningsslistan.
  När islamisterna tar hand om kommunisterna på det råa sätt de är specialiserade på ska rödingarna inte räkna med hjälp, beskydd eller ens medlidande när de slaktas av islams blodtörstiga bödlar.

  SvaraRadera
 5. "LITE" information okänt för åtminstone 99 % av Sveriges befolkning, om vem denne Fidel Castro egentligen var.
  https://jhaines6.wordpress.com/2015/01/20/leuren-moret-answers-a-question-concerning-her-video-interview-with-alfred-webre-j/
  http://wwwsouthcapitolstreet.blogspot.se/2012/03/jesuit-order-backers-preference-farnese.html
  http://www.italiannotebook.com/places/caprarola/

  SvaraRadera
 6. @ Stig
  Kommunister är främst opportunister som är intresserade av makt och att styra andra människor. Så djupt sitter inte deras "ateism" att de inte också mycket lätt skulle kunna svänga om till att hylla "Allah och Mohammed". En omvändelse under galgen, om man säger så. Jag tror faktiskt att det är främst från dessa led som etniskt svenska konvertiter kommer. Har man inte hört Jesu ord eller läst Nya testamentets evangelier så kan man nämligen bli imponerad av Koranens Mecka-verser om man befunnit sig i den andligen döda kommunistiska tankesfären.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer inte. I serien Från Sverige till Himlen skildras till exempel Anna Lindmans möte med Jannika som är uppvuxen med en präst till far. Trots detta så konverterade hon till islam. Hennes fall är inte unikt. Konvertit trots tämligen omfattande (får man förmoda) bibelstudier.

   Radera
 7. Patriotism kan komma både från höger och vänster. Här har några kommentatorer visat på att även anti-patriotism kan komma från höger. Ta valfritt land och säg att dess regering och folkflertal vill ha en självständig och anständig utveckling. "Det får ni inte" skränar bossarna i USA och anti-patrioterna skränar lydigt efter. Även i Sverige. Skulle ni göra samma sak vad det gäller Sverige? - Man kan ju undra!

  SvaraRadera
 8. Den viktigaste skiljelinjen i politiken går numera mellan nationalister/patrioter och globalister med en världsregering. Nationalister kan ha vänster- eller högeragenda liksom globalister kan ha.

  SvaraRadera
 9. HUn har ikke læst denne her:

  £100 million bed-hopping hypocrite: He claimed he lived on £20 a month. But Fidel Castro had 20 luxury homes, a private island, an 88ft yacht - and mistresses galore

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3977050/100-million-bed-hopping-hypocrite-claimed-lived-20-month-Fidel-Castro-20-luxury-homes-private-island-88ft-yacht-mistresses-galore.html?ito=social-twitter_mailonline

  SvaraRadera
 10. "Extremism is so easy. You've got your position, and that's it. It doesn't take much thought.
  And when you go far enough to the right you meet the same idiots coming around from the left"
  -Clint Eastwood
  http://www.time.com/time/press_releases/article/0,8599,1029815,00.html

  SvaraRadera