måndag 14 november 2016

Filip Dewinter skäller ut regeringen


Möjligen är ni vid det här laget trötta på europeiska kommentarer kring det amerikanska valet, men när Filip Dewinter från Vlaams Belang för ett par dagar sedan uppmanade den belgiska regeringen att be om ursäkt till USA och Donald Trump för sitt uppförande gäller hans ord även andra europeiska länder, inte minst Sverige. Det råder ju inte heller här någon brist på regeringsföreträdare som har haft behov av att uttrycka sitt förakt för den ene kandidaten och förhoppning om att den andra skulle vinna. Isabella Lövin (MP) hade nära till tårarna när hon talade om valresultatet och hon är trots allt vår officiella vice statsminister. Även talet om moraliska kompasser och utdelandet av pekpinnar känner vi igen.8 kommentarer:

 1. Igår kväll i SVT:s Agenda läxade Margot Wallström upp Donald Trump och beskrev de "mörka, förfärliga krafter" som nu vunnit valet i USA - även ryske presidenten Putin och Marine le Pen fick sig en känga.
  Tidigare i år - i somras i Almedalen i TV4:s Nyhetsmorgon - valde Anna Kinberg Batra en skylt med hundskit, när hon skulle beskriva Donald Trump!!!!

  Man vägrar nästan tro det - men den ena av dessa två svenska politiker är utrikesminister och den andra är ledare för det största oppositionspartiet! Och båda tycks fullständigt sakna det omdöme som är nödvändigt för politiker på den nivån de valts till. Och hur i all sin da´r har de kunnat bli valda till sina poster? Och vilka har valt dem ?
  Svara, Tobbe !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, det är tecken på desperation - deras samhällsmodell och bild av verkligheten hållet på att falla sönder samtidigt. De mår uppenbarligen inte bra, och då kan det bli så här obehärskat barnsligt.

   Radera
 2. Det här talet hade ju inte varit direkt malplacerat i svensk riksdag heller, om man så säger ...

  SvaraRadera
 3. Tuff kille den där Filip Dewinter och tuff avslutning på hans tal:
  "Och där hade Trump rätt 'Drain the swamp!' och träsket är ni de traditionella partierna som har talat här idag".

  Så offensiv och frispråkig skulle ingen SD-politiker i riksdagen våga vara. De vågar inte visa ilska för de tror antagligen att de skulle förlora chansen att få fler väljare men det är snarare tvärtom, tror jag. SD måste våga ge uttryck för sina potentiella väljares ilska om de ska få deras röster. Det är bl.a. det vi har politiker till, framför allt oppositionspolitiker.

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte Löfven gratulerat. Han är å andra sidan ingen riktig statsman.

  SvaraRadera
 5. Tyvärr är det så med SD att de i stort sett lagt ner kampen för vårt land och hoppas få sitta vid köttgrytorna tillsammans med 7-klövern. De ber bara om ursäkt för sig själva och betygar att de har "nolltolerans". Det värsta av allt är att Mattias Karlsson är sosse och inget hellre vill än att komma tillbaka till hans morfars socialdemokrati. Men Mattias Karlsson, det är ju denna politik som lett oss hit. Då måste man pröva något nytt.
  Jodå, jag kommer att rösta på SD i nästa val, ty de övriga är ännu sämre. Men man måste inse att det är den "nolltolerans" som lett till att SDs framgångar stannat av. Hade de fortsatt att gå på offensiven med SDU så hade de legat på 40 % nu.
  Att ta avstånd från Marine Le Pen, Geert Wilders och Donald Trump vad är detta att komma med? De politiskt korrekta föser er framför sig eftersom ni har blivit fega och räddhågsna och inte vågar gå på offensiven som Filip Dewinter.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 6. Notera arrogansen hos åhörarna när Dewinter håller sitt anförande. Precis som vi sett så många gånger i vår egen riksdag när SD-politiker talar. PK-politiker är tydligen av samma skrot och korn oavsett vilket land de verkar i.

  SvaraRadera