fredag 25 november 2016

Hyckleriet mot Kent Ekeroth
TV4 har i sitt Nyhetsmorgon ett inslag kallat "Nyhetspanelen", där marxisten Göran Greider, narcissisten Alexandra Pascalidou och liberala tidningspersonen Carolin Dahlman ska uttala sig om aktuella händelser. Jag behöver väl knappast påpeka att det är den sistnämnda som får stå för någon sorts sunt förnuft.

Detta inlägg ska egentligen handla om de senaste skriverierna om Kent Ekeroth, men jag kunde inte låta bli att i min ihopklippta version nedan också inkludera någon minut om svensk migrationspolitik. Carolin Dahlman påpekar mycket riktigt det patetiska i att posera kring öppna gränser medan man samtidigt låtsas vilja bevara välfärdsstaten, vilket får de övriga två att helt tappa fattningen och, föga förvånande, svara med just populistiska floskler. Låt oss titta på det hela:Om jag ska säga någonting positivt om Alexandra Pascalidou, är det att hon är någorlunda verbalt begåvad, vilket hon själv, och säkert många andra, blandar ihop med intelligens. Orden flödar, men det finns ingenting bakom. Hon kan utan problem lägga ut texten kring rena lögner och fullständigt nonsens. Hennes enorma självöverskattning gör dock att hon är helt oförmögen att någonsin framstå som sympatisk.

Efter Pascalidous lilla utbrott, blir det dags för ett häpnadsväckande resonemang från Göran Greider, men han får väl ursäktas med att det egentligen alltid är 1800-talet som han vill debattera. Hans analyser blev så att säga förlegade redan när bilen, filmen och telefonen gjorde entré, för att inte tala om när Europa blev en måltavla för massinvandring. Han hävdar här inte bara att EU skulle må bra av 2 - 3 miljoner människor från tredje världen varje år, utan dessutom att bara de länder som vill ska ta emot dessa. Samtliga ska alltså till Nordvästeuropa, vilket redan är dit de flesta av dem själva vill. 

Eftersom Pascalidou uppger att hon inte förstår vad socialdemokrater och moderater nu vill säga med "vi måste stänga gränserna för öppenheten", så ska jag försöka förklara. Naturligtvis säger de inte så, och hon ljuger som vanligt, men det finns en rätt vanlig tanke som ligger i närheten. De menar att invandringen ska regleras för att säkerställa ett fortsatt stabilt inflöde. Även det är enormt osunt och destruktivt, men till skillnad från drömmarna om öppna gränser mot världens fattiga skulle det åtminstone fungera praktiskt på kort sikt. 

Över till Kent Ekeroth, vars existens har provocerat främst vänstern under en längre tid, vilket redan det visar att han faktiskt gör en insats, bland många blekare företrädare. Den senaste historien har ännu en gång också visat upp denna vänsters sedvanliga hyckleri, kanske tydligast uttryckt hos aktörer som bloggen IRM. Det är mycket märkligt att personer som hatar SD, och ständigt kallar det för "rasistiskt" och "fascistiskt", är så måna om vilka företrädare partiet har och ägnar sina liv åt att leta efter rasism hos dessa. När de tycker sig hitta sådant är plötsligt SD ett alldeles för fint parti för att hysa sådana individer och man kräver rentav uteslutningar ur ett parti som man redan hatar. Det totala hyckleriet framgår också av att man i dessa sammanhang är mycket noggranna med att tala om "ett riksdagsparti", "det tredje största partiet" och man ser då personer som Kent Ekeroth rentav som blivande ministrar. Sedan bjuder Göran Greider på ännu ett märkligt utspel, då han tycker att övriga riksdagsledamöter ska säga att de inte vill ha Ekeroth i riksdagen. Så kan man möjligen agera på ett företag som Dala-Demokraten, men det är inte så den parlamentariska demokratin fungerar. Kent Ekeroth är invald av svenska väljare, precis lika mycket som den antidemokratiska kommunisten Jenny Bengtsson eller samma partis Daniel Sestrajcic, som försökte sparka en polis i huvudet. 

Pascalidou, som aldrig tvekar inför att bli patetisk, lyckas dessutom få in svenska värderingar i det hela, som att hon verkligen skulle respektera några sådana. Självklart drar hon också det mycket vanliga vänsterkortet där den ene eller den andre känner "obehag" eller rentav "rädsla" så fort meningsmotståndare får vara någonstans, i detta fall varje gång Kent Ekeroth promenerar på gatan. Ovan nämnda Jenny Bengtsson, som egentligen hyser ett personligt hat mot alla icke-kommunister, brukar dessutom se till att projicera denna "rädsla" på sina "medlemmar" och "kamrater". Pascalidou erkänner lite snabbt att hon inte vet vad som hänt, för att i nästa andetag säga att det är allvarligt och redogöra för exakt vad som har hänt. 

Återigen får Carolin Dahlman stå för någon sorts vett och sans och hon har en poäng. Det skrivs och sägs att Kent Ekeroth ofta "hamnar i bråk", men det är i dagens samhälle ofrånkomligt och är inte nödvändigtvis hans eget fel. Han blir vid det här laget igenkänd av varje svensk och vi vet att många är redo att attackera meningsmotståndare. I detta fall finns två versioner, där han antingen har blivit verbalt angripen, och då klappat till personen ifråga, eller har blivit fysiskt angripen och då slagit tillbaka. 

Vad som än har hänt, så bryr jag mig personligen inte det minsta. Den mediala dramaturgin tickar vidare, där varje händelse som involverar en sverigedemokrat blir oändligt mycket viktigare än om någon riksdagsledamot från Vänsterpartiet har försökt sparka en polis i huvudet. Låt oss också komma ihåg hur samtliga medier enades om att inte yppa ett ord om hur Gudrun Schyman uppförde sig på den där biografen. Inte heller hon är för blyg för att bjuda på stort hyckleri i detta sammanhang:Många tycker att SD:s företrädare ska tänka på i vilka sammanhang de rör sig, och den synpunkten kan jag på sätt och vis förstå, men man måste också vara medveten om hur medierna agerar och hur utsatta profilerade sverigedemokrater är. Jag är övertygad om att samma situationer skulle uppstå om Jimmie Åkesson gick ut på helgerna. Ingen verkar nu reflektera över varför Kent Ekeroth överhuvudtaget ständigt behöver ha livvakter från SÄPO. Borde välkända, och välbetalda, sverigedemokrater hålla sig i hemmet så mycket som möjligt för att inte ge medierna onödigt bränsle och därmed skada partiet? Kanske är det en uppoffring som väljarna kan kräva, även om inte andra partiers företrädare behöver tänka på detta sätt. 

Visst kan man önska att aldrig en enda "skandal" skulle inträffa, verklig eller påstådd, men det är föga realistiskt och frågan om Sveriges framtid är mycket större än skriverier om enskilda företrädare.

15 kommentarer:

 1. En riktig svensk (och det vill väl KE vara?) tar väl sig en promenad i naturen i stället för att springa på krogen. Skogen är bättre än krogen.

  SvaraRadera
 2. Roligt skrivit om mediefigurer som alltid, när som helst, får uttrycka sin diffusa, rigida och vanemässiga propaganda i vilken som helst av etablissemangets många medier.

  SvaraRadera
 3. Ibland är man glad att ha grå starr och nedsatt hörsel.

  Arvfursten.

  SvaraRadera
 4. "Orden flödar, men det finns ingenting bakom"

  Den famösa mundirrarén, inte helt okänd. Dock är väl det inte ett okänt "fenomen" Bättre hålla käft och låta omgivningen tro du är en idiot, än att öppna munnen och undanröja alla tvivel.

  Arvfursten.

  SvaraRadera
 5. Otroligt!
  De sitter och snackar skit och förtalar folk, i TV. Är det här det nya Sverige med skvaller och elaka käringtungor av bägge könen.

  Det brukar ju heta att han inte är här och kan försvara sig när det gäller etablissemangets folk.

  Det som förvånar är att de saknar självkritik, typ IQ-fiskmås. Det nya Sverige??
  Pelle

  SvaraRadera
 6. Alexandra Pascalidou och Göran Greider är typexempel på envägskommunikation. Deras självgodhet gör att de inte lyssnar till andras åsikter.

  SvaraRadera
 7. Man kan inte förneka att Kent Ekeroth har en sällsynt förmåga att hamna i bråk och det beror på att han är en festprisse som gillar att gå på krogen, har ett hetsigt temperament och samtidigt är den sverigedemokrat som är mest provokativ för vänstermuppar och liberala PK-zombier bland s.k. vanligt folk. Dessutom är han en ganska liten kille och ett till synes lätt offer för asgamar som vill  göra en privat liten "insats för demokratin" genom att misshandla den lille "nazisten".
  Större och stabilare gossar som Sven-Olof Sällström, Linus Bylund och Oscar Sjöstedt vågar de uppenbarligen inte ge sig på, politiska asgamar bland allmogen är fega djur.
  Detta är naturligtvis en stor skandal och skandalen består i att krogen kräver att gästerna ska dela krögarens värdegrund för att bli insläppta. Sådana krogar borde vara tydliga med sin s.k. värdegrund genom att sätta upp en skylt med hammaren och skäran bredvid krognamnet på dörren/husfasaden eller en bild på Batra Kinberg/Annie Lööw om det är en nyliberal värdegrund man ska bekänna sig till för att bli insläppt.
  De hjärntvättade "hjältarna" som bråkade med Ekeroth är knappast några politiskt insatta personer (sådana brukar debattera) utan tanklösa PK-svennar som svalt Löfvens, Sahlins, "liberalen" Birgitra Ohlssons och hela journalistmaffians nazistanklagelser med hull och hår.
  Det är ett sådant här aggressivt politiskt klimat PK-maffian med Löfven i spetsen är ute efter. SD-politiker och SD-sympatisörer ska stigmatiseras och utestängas från alla sammanhang (även rent vardagliga) så att ungefär hälften till slut radikaliseras och vi får två falanger och ett mkt radikalt utbrytarparti dvs splittring så att SD krymper och åker ur riksdagen. Att det på sikt kan leda till stora gatuslagsmål med hundratals döda som i Tyskland på 20- och 30-talet är "det lilla priset" man får betala för att få ut SD ur de fina salongerna.
  Samtidigt gnäller Löfven om den hårda politiska samtalstonen vilken han själv jobbar hårt på intensifiera men det är bara ett klumpigt sätt av honom att dölja sin lömska ambition att skapa hat och polarisering genom nazist- och rasismanklagelser.

  SvaraRadera
 8. Ekeroth bör nog sluta röra sig i den nattliga krogmiljön. I ett normalt samhälle borde han naturligtvis kunna göra vad han vill men det finns gott om extremister som bara vill provocera honom och skapa rubriker i kvällspressen. Därför borde han som riksdagsman undvika sådana situationer.
  Få av oss skulle väl placera en judisk kippa på huvudet och på kvällen promenera genom Tensta. Sådant undviker varje människa med självbevarelsedrift.
  Ekeroth borde tänka på sin egen säkerhet och att det numera inte går att röra sig i vilken miljö som helst.

  SvaraRadera
 9. Det är ingen risk att SD tappar väljare bara för att en otrevlig person,dessutom antagligen kommunist,fick på truten.
  Det var på tiden att KE satte "ner foten" och visade var skåpet skall stå.
  Det är bara etablisimanget som tycker att det var "en skandal".
  KE gjorde det rätta,se käftsmällen som en korrigering av
  ett otrevligt beteende från otrevlig människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänstern kan blåsa upp en skandal när det gäller politiker inom Alliansen för att locka över borgerliga väljare till den rödgröna röran och högern kan göra likadant för att locka till sig väljare från vänsterblocket men när det gäller SD fungerar inte den taktiken. Vilket parti skulle en Sverigevän gå över till om han/hon förfäras över och tror på alla fabricerade skandaler om SD? Ett sjuklöverparti är uteslutet och då återstår bara Nysvenska rörelsen och Nordiska motståndsrörelsen som är rörelser och inte partier. Steget över till så extrema nationalister är för stort även om Löfven och hela hans parti hoppas på att Sverigevänner ska radikaliseras så starkt så att SD förlorar sympatisörer och börjar slåss på gator och torg med extremvänstern istället.

   Radera
 10. Enligt uppgifter i pk-pressen har Sveriges rikssvetsare
  kommuniserat,brev eller telefon, med USA:s kommande president Donald Trump.
  Vad som sades eller skrevs är hemligstämplat.

  Detta spelar ju ingen roll,för han är ju inte vår statsminister och då är ju inte vi hans folk och därför behöver ju inte han tala om för oss,folket, vad han sade, för han pratade ju inte för oss,folket, utan för något annat folk,
  Jag hoppas att rikssvetsaren bad om ursäkt för att Donald Trump blivit liknad med en bajskorv av De Nya Moderaternas partiledare AKB.

  Detta samtal får mig också att tänka på Adolf Hitler när han var på toppen och Europas ledare stod i kö i Berlin för att ställa in sig hos Europas starke man.
  Han sade,"Man får blåsa upp dom här nickedockorna så att dom kan stå för sig själva".

  Kanske var det så Donald Trump tänkte efter samtalet
  med "vår" rikssvetsare,statsminister för något annat folk än svenskarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för själv skulle hon väl inte be om ursäkt. Hon måste vara helt omdömeslös! Och en sådan person har alltså moderaterna valt till partiordförande.

   Radera
 11. Denna film påminner om rena Kasperteatern men är dessvärre den bistra sanningen i detta land. Hovnarrarna har tagit över samhället totalt.

  Wally Walrus

  SvaraRadera
 12. Enligt Fria Tider för M och SD hemliga samtal där Kent syns vara en belastning. Snart får vi nog tyvärr se SD säga ja till NATO för att "köpa" samarbete och acceptans.

  SvaraRadera
 13. https://www.youtube.com/watch?v=-zZr3s04sNc

  SvaraRadera