fredag 11 november 2016

Ny floskelfest med Fredrik Reinfeldt


Efter att ha gjort sitt för att byta ut det svenska folket, använder Fredrik Reinfeldt sitt kändisskap inte bara till att tjäna pengar hos Merrill Lynch, utan vill också sälja böcker. Med tanke på vilka intetsägande floskelfester som alla hans nuvarande framträdanden är, finns det nog ingen anledning att läsa böckerna heller. I den senaste publikationen berättar han ingenting mindre än "hur det mänskliga livets förutsättningar ser ut":


Vi vet vad "öppenhet" numera betyder i svensk debatt, men det är intressant att Reinfeldt uttryckligen definierar det som "där man blandar människor", vilket i sin tur förstås endast syftar på etniciteter och religioner. Vi kan utgå ifrån att han själv knappast beblandar sig särskilt mycket med människor med olika åsikter och klasstillhörigheter. Att påstå att en allt större andel muslimer i något land skulle skapa en ökad tolerans är naturligtvis fullständigt groteskt. Det är så oerhört fult, om än inte ovanligt, att på detta sätt blanda ihop handel och asylinvandring, och Reinfeldt är inte dummare än att han gör det medvetet. Ingen riktig förklaring till talet om öppna hjärtan har ännu presenterats, men min egen gissning är att det helt enkelt handlade om att sätta någon sorts sista avtryck som ett avstamp inför denna nya karriär. Sveriges väl och ve har ju aldrig varit hans främsta prioritet.

Som avslutning kan vi betänka en rad ur ett annat av Fredrik Reinfeldts mästerverk, "Det sovande folket":

"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

De är däremot fullt kapabla att rasera den.
6 kommentarer:

 1. Jag tycker att mycket tyder på att Reinfeldt lider av en lindrig personlighetsstörning eller MBD-skada (= liten hjärnskada från födseln) och det säger jag inte i vrede för att racka ner på honom.
  Många av hans uttalanden är inte friska helt enkelt, som citatet " indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

  Välfärd är ju bra sjukhus, skola, sjukförsäkring, folktandvård etc och om det inte är politiker som skapar det genom olika reformer hur kommer då dessa delar av välfärden till??? Som politiker BORDE han veta det men det slår slint i hjärnan på honom emellanåt.
  Ett annat exempel var när SD:s Richard Jomshof i riksdagen på ett mkt tydligt och pedagogiskt sätt förklarade att muslimer har stöd i koranen för vissa brott som t.ex. våldtäkter mot "otrogna". Reinfeldts idiotsvar var "alla har rätt att tro på vilken gud man vill" (mao våldta om det är tillåtet enligt deras gud). Det svaret hade ju ingenting alls med sakfrågan att göra och om han spelade dum för att slingra sig ur en debatt han inte behärskade så är det ändå mentalt rubbat att framställa sig som så otroligt korkad. Han var trots allt statsminister...

  SvaraRadera
 2. Fredrik Reinfeldt har väl aldrig haft ett riktigt jobb? Kanske ett sommarjobb för länge sedan. Invald i riksdagen som 27-åring blev han. Sedan knep han posten som partiledare och började sossefiera sitt parti.

  Under tiden som statsminister gled han mer och mer åt vänster särskilt i värdefrågor. Mot slutet och i sitt "Öppna era hjärtan"-tal hade han transformerats till ett fullfjädrat vänsterradikalt fån. Sista gärningen som politiker var att se till att den charmlösa roboten "K-70 modell Anna Kinberg Batra" blev vald till hans efterträdare. Han ville inte fortsätta som statsminister efter 8 år.

  Nu vill Fredrik Reinfeldt casha in på sitt cv som f.d. statsminister. Han skriver böcker, föreläser och söker världen kring välbetalda sinekurer som han kan kamma hem pengar från.

  Kan den mannen lära någon annan människa något? Jag tror inte det...

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte att Reinfeldts bok kommer att bli någon kioskvältare precis - det svenska folket borde gå samman under parollen "Don't buy books by crooks" (vilken användes om ex-president Nixons memoarer.

  SvaraRadera
 4. Jag har en teori angående Reinfeldts, numera, minst sagt förvånande uttalanden.
  Han inser förmodligen att han gjort bort sig i en omfattning som omöjliggör reträtt mot förnuftet.
  Praktiskt taget allt av kaos och förvirring och splittring i politiken bär Reinfeldts signatur. Han var förvisso inte ensam men definitivt den som drev alliansen. I backspegeln är det mesta han sagt och gjort felaktigt. Han går till historien som den sämste statsminister vi haft. Dessutom kan tilläggas att, såvitt jag känner till, ingen enskild politiker tillfogat landet större skada.

  SvaraRadera
 5. Kanske också kompensation för vad hans farfar Herbert R gjorde i Nazityskland under andra världskriget. Liikaledes är ju både Löfvén och AKB barnbarn till nazister.
  <eller vad vet du, Tobbe ....

  SvaraRadera
 6. https://anthropocene.live/https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/06/18/globalismen-framtidshopp-eller-hotet-mot-var-civilisation-del-1-bakgrund-och-syften/

  Här kan ni läsa om globaliseringen av världen,,,,om ni sätter er in i det som skrivs i dessa bloggar så förstår ni varför Reinfeldt har agerat som han har gjort,,,,ni kommer att få aha känslor efter ni har följt dessa bloggare.
  Allt är så uppenbart när man får detta förklarat för sej,,,,,,
  Nwo,,heter något som är tänkt att ta över världen,,,,,,,Reinfeldt har uppfyllt sin del av överenskommelsen som gjordes när han blev inbjuden till bildebergargruppen,,,,,,han har i högsta grad bidragit till att destabiliserat sverige,,,,exakt det som nwo gubbarna vill.

  Titta nu vad Reinfeldt har för jobb,,,vem äger den banken ? Nwo-gubbarna,,,,det är skrämmande alltihop.

  Skulle önska tobbe,att du sätter dej in i nwo o sprider detta vidare detta är inga konspirationsteorier,,,,,,kom ihåg att bildebergargruppen var ett faktum under en lång tid som gruppen förnekades o kallades konspirationsteori

  Pelle

  SvaraRadera