torsdag 17 november 2016

Samma mångkultur, samma problem IV: Gatumarockaner
Då var det återigen dags för en titt på mångkulturell problematik i Nederländerna, som påfallande ofta består av exakt samma fenomen som här. I tidigare avsnitt har vi tittat på sexuella övergrepp på badhus, hur reportrar attackeras i mångkulturella områden och lite allmänt stök i en annan stadsdel. Syftet med dessa inslag är att visa att med en viss befolkningssammansättning följer också en typisk problematik, som inte hänger samman med bristande integrationspolitik eller för blygsamma satsningar i Sverige.

Idag ska vi bege oss till Groningen i norra delen av Nederländerna, för att se hur man där har problem med samma typ av nordafrikanska gatuligister som exempelvis Stockholm och Göteborg. Även om situationen liknar den i Sverige, kan vi också notera skillnader i hur man diskuterar fenomenet, till exempel i nyhetsuppläsarens beskrivningar. Vi hör, förutom vår vän Geert Wilders, också företrädare från motsvarigheten till vårt KD (CDA), Vänsterpartiet (SP) och Socialdemokraterna (PvdA), där ingen talar om att dessa ungdomar bör tas om hand eller ges asyl.
3 kommentarer:

 1. Det var sannerligen skillnad på rapportering!

  SvaraRadera
 2. Återanvändarbidrag på 2 000 € (ca 20 000 kr) är ju helt vansinnigt och får självklart rakt motsatt effekt. Halvfattiga marockaner tar väl sig till Nederländerna för ett par tusen i svenska kronor och gör en vinst på 18 000 kr. när de åker hem igen. Vem/vilka kom på den idiotiska idén med så högt återanvändarbidrag?
  Holländare (både folk, media och politiker) verkar i alla fall inte vara lika hämmade som svenskar utan bara "pang på rödbetan" om vad man tycker om marockanska tjuvar och parasiter. Att tala öppet om problemet är första steget till en lösning och tyvärr har Sverige inte ens tagit ett myrsteg i den riktningen. Om Nederländerna är i stort behov av ett parti som PVV så är Sverige i akut behov av SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nu SD har någon kraft kvar i sina batterier?

   Radera