tisdag 6 december 2016

Bisarra argument för att åter maximera inflödet
I fredags tittade vi på hur den före detta moderate statssekreteraren Mikael Sandström fick uppmärksamhet för ett långt inlägg om invandringspolitiken. Många ville tolka det som att han skämdes och ville be om ursäkt, något som knappast syntes i själva texten. Sannare är att han nu säger det som många har sagt mycket länge och som egentligen är rena självklarheter. Motivet för utspelet verkar inte ha varit något annat än att synas för att erbjudas nya positioner. Inlägget var helt meningslöst och borde ha mötts med tystnad, liksom han själv har straffat ut sig från all framtida debatt om invandringen.

I gårdagens Aktuellt fick han dock lägga ut texten igen och intrycket av pretentiös opportunist blev inte mindre:
En på många sätt värdelös intervju, där fokus låg på de mest meningslösa frågorna. Varför fråga honom varför en välfärdsstat inte kan kombineras med öppna gränser, som ju är en självklarhet, när den enda relevanta frågan är varför han inte sade någonting under alla sina år vid makten. Intressantare var den lilla debatten som följde, mellan Arena Idés Lisa Pelling och Expressens ofta utmärkta ledarskribent Anna Dahlberg:Det är både komiskt och ledsamt att se hur fullständigt irrelevant verklighet och logik verkar vara för vänstermänniskor av Pellings snitt. Till att börja med tycker jag att hela grundinställningen är grotesk, där man inte tittar på hur världen ser ut eller vad som kan göras, utan endast på hur inflödet till just Sverige ska maximeras. Bara några månader efter förra höstens toppar säger Lisa Pelling alltså på fullt allvar att "vi ska absolut tillbaka" till den politik som gjorde Sverige så attraktivt att 10 000 personer knackade på i veckan. Självklart kan vi öppna dörren för en halv miljon människor varje år, men då vill jag inte höra ett ord mer om skola, sjukvård eller annan välfärd, för då är det slut.

Mest vansinnigt är kanske att Pelling kallar dagens något striktare politik för "kontraproduktiv". Man kunde möjligen haft överseende med denna formulering om hon inte förstod vad ordet betyder, men om dagens politik säger hon verkligen:

"Den bidrar inte till att fler länder i Europa tar sitt ansvar, som vi desperat behöver, och den bidrar inte heller till att underlätta den stora integrationsutmaningen, som är den stora utmaningen just nu."

Var det många länder som inspirerades av den humanitära stormakten när dörrarna var öppnare? Nej, det var förstås ingen som såg oss som ett föregångsland i detta avseende och man går inte "före" om ingen följer efter. Då går man själv. Helt obegriplig är naturligtvis tanken att ett större inflöde på något sätt skulle underlätta integrationen. För övrigt skulle jag vilja se att det vilseledande språket ifrågasattes och att frasen "ta sitt ansvar" ersätts med vad det konkret handlar om; ett stort inflöde. Om dessa människor tror på sina idéer, borde de inte behöva dölja dem i språkridåer. 

Lisa Pelling ska dock ha en liten stjärna för att hon faktiskt belyser Mikael Sandströms opportunism, även om hon gör det av partipolitiska skäl. Därefter blir det direkt förljuget igen, där hon utmålar dagens politik och helt öppna gränser som de två extremerna. I själva verket är dagens politik just ett mellanläge, mellan höstens asylfest och ett asylinvandringsstopp. Tiotusentals kommer att ha sökt asyl i Sverige även detta år och vi kommer att ha beviljat över 100 000 uppehållstillstånd. Redan förra årets skörd kommer att belasta samhället under många år framöver, tillsammans med tidigare och kommande års inflöden. 

Tämligen fantastiskt är också att Lisa Pelling "inte kan se", en i och för sig träffande formulering, att asylinflödet skulle orsaka kris för socialtjänst, skola och bostadssituationen. Visst uppstod problem på dessa områden före asylkulmen 2015, men de där 163 000 förbättrade knappast något och det var inte heller det första året som Sverige tog emot ett enormt antal asylsökande. 

Mot slutet bjuder Lisa Pellling på en kaskad av mantrat "ta sitt ansvar" och det är förstås intressant att det enda ansvaret som svenska politiker verkar ha är för andra länders medborgare. Enligt Pelling är allt annat "lösbara problem" och visst, då är det ju bara att köra på. Mitt anspråkslösa förslag är annars att vi från och med nu inte beviljar en enda asylansökan och låter de 100 000 som väntar i Migrationsverkets system stanna där till de kan skickas tillbaka. Det skulle innebära att våra politiker tog sitt ansvar för landet de är satta att sköta.

15 kommentarer:

 1. Att Pelling tycker som hon gör, är inget konstigt. Hon står åtminstone fast vid sin ståndpunkt. Värre är det i så fall men Anna Dahlberg. I mina ögon en lika stor hycklare som Sandström. Så här skrev hon före valet 2010: "Livet blir också tuffare för Sveriges äldre, som SD säger sig måna om. Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas.
  Sverige skulle bli fattigare - en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det positiva är att Anna Dahlberg ändrat sin åsikt och påtalar problemen. Värre är det med Lisa Pelling och hennes gelikar. De blir mer och mer aggressiva när de ser att opinionen svänger åt motsatt håll än deras egna åsikter, som inte förändras varken av verkligheten eller kritiska ifrågasättande av den förda politiken. De har inga andra frågor än rasism och sina von oben attityder mot gemene man i invandrarfrågan.

   Radera
 2. @ Anonym
  Fast Anna Dahlberg kan ju ha ändrat sig på riktigt. Vi är många som tyckte på ett sätt för 10 år sedan och som nu tycker annorlunda. Alla som ändrar åsikt behöver ju inte vara hycklare.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Vem f-n är lisa pelling, hur kan en sådan person få vara med i en debatt i tv,det är ju svenska folket som finansierar svt.
  Jag undrar vad hon vet om livet.
  Och så detta förbannade tjat om vad andra länder ska göra.

  SvaraRadera
 4. Vanvettet pågår med full kraft. Vuxna afghanska män får barnpension. Väldiga utbetalningar av s.k.retroaktiva barnbidrag och föräldrapenning. Och även vid Tut rullar miljarderna iväg. Fråga till Morgan Johansson: Varför ska tillfälligt uppehållstillstånd beviljas för 13 månader istället för 12? Svar: Då kan vi betala ut barnbidrag.
  "No Limit!"

  SvaraRadera
 5. Klockrent som alltid Tobias

  SvaraRadera
 6. Själva grundfrågan, som många nog undrar över men som ingen ställer offentligt är ju varför detta med generös invandringspolitik tvunget måste vara status quo. Varför måste något land i världen sätta andra länders medborgare före det egna?

  Anledningen till att man avhåller sig från att ställa denna enkla och mycket logiska fråga är ju för att det är nyvänstern/kulturmarxisterna som har monopol på språkbruket nuförtiden. Ett ord som "hat" kan inte bara användas för att beskriva det en koncentrationslägerfånge känner mot exempelvis tyskar och/eller nazister efter att ha fått hela sin familj utplånad i gaskamrarna, utan även för att beskriva ett inlägg som lugnt och sakligt (som dina inlägg brukar vara, Tobbe) problematiserar och lägger fram en motbild till den överallt härskande uppfattningen om vad som är rätt och gott.

  Jag ber om ursäkt om jag vecklade in mig nu.

  SvaraRadera
 7. Kan det bli annat än bisarrt när dessa förment "goda" uttalar sig.

  A. Nonym.

  SvaraRadera
 8. Hva skal man si? Pelling har virkelig ikke skjønt noen ting. Tror hun at Sveriges politikk skal få andre land til å ta flere??

  Sverige brukes jo allerede som skrekkeksempel! Ikke bare i Norden, men i hele Europa.

  SvaraRadera
 9. Vi har världens högsta skatter, vi har våldtäktsstatistik i nivå med underutvecklade länder, vi har slut på bostäder sedan länge, vi har en öppen arbetslöshet på runt en halv miljon och stor delgav dem klarar varken språk eller kvalificerade arbeten, vi är kort sagt på väg att bli förlorade. Då kliver det fram individer med kraftigt nedsatt verklighetsuppfattning och anser att vi ska späda på utanförskapet ytterligare när vi inte längre klarar av att ta hand om våra egna. Tvi vale.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte slut på bostäder, vi har bostäder ockuperade av inkräktare.

   Radera
 10. Det är ingen vits med att försöka ställa fjärrdiagnos på alla infantila massinvandringsfanatiker men det går inte att undvika att fundera över vad för sorts dunkla och suspekta psykologiska motiv de har när de till varje pris vill ha en extremt hög invandring. Står de där i TV-studion och propagerar för att återuppta så stora volymer välfärdsmigranter och falska flyktingbarn att all välfärd ryker enbart för att framställa sig själva som en reinkarnation av Moder Theresa?
  Har de inte själva minsta lilla behov av en fungerande sjukvård och skola och har de inte en enda gammal farmor eller mormor som behöver en pension över svältgränsen och möjlighet till fungerande hemtjänst eller äldreboende. Och varför är det så många som lever i den falska illusionen om att man är ung, frisk och stark ända till dödsögonblicket? Vem som helst kan bli allvarligt och kroniskt sjuk vilken dag som helst och alla blir vi gamla hur avlägset det än känns för tillfället.
  Att  "ta sitt ansvar" handlar i första hand om att ge den inhemska befolkningens barn, sjuka och gamla trygghet och hopp och att bevara en smula trygghet på gator och torg men att offra det för att ta ansvar för andra länders medborgare och leva ut sitt Moder Theresa-komplex är både ansvarslöst och mentalt rubbat.
  Det låter galet men jag får faktiskt ett starkt intryck av att sinnessjukdom är smittsamt (och sektmedlemmar och fanatiska muslimer har ju tydligt visat det).

  SvaraRadera
 11. "The Big Picture", eller - Den Stora Bilden - , är nog ändå det som är det drivande, att alltså - Montera Ned - , alla de (f.d.?) nationalstaterna inom Europa?

  De euroepiska och de skandinaviska människosfärernas befolkningar skall - monteras ned - ?

  För detta - Goda Ändamål - , eller för detta - Slutmål - , så blir då en mycket hög invandring från alla utomeuropeiska folkstammar endast som - Användbara Verktyg - ?..


  Det - Stora Ändamålet - , eller - The Big Picture - får då - Helga Medlen - ?..

  Dvs., alla de invandrande människorna till Skandinavien och till Nordeuropa,, som helst då ska avvika så mycket som möjligt från ursprungsbefolningarna, just så att ursprungsbefolkningarnas känslor av hemmahörighet, samhörighet och delaktighet till, - sina egna nationalstater - , skall kunna att så småningom gå att utsuddas....?

  JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Forts.


   För detta vill man dels då - använda sig av - de invandrande och deras - olikhet - för att cyniskt och människo- ovänligt, samt också opsykologiskt och insiktslöst, dvs., okänsligt och okunnigt, förstöra nationerna, både för de invandrande och för ursprungsbefolningar...

   De invandrande människorna blir endast som - effektiva verktyg - , för just att kunna - nedmontera - nationalstaterna genom att förstöra deras hegemoni, och inte minst då vad gäller olika kulturella och traditionella företeelser, såsom t ex Luciafirandet i Sverige...

   Att demonstrativt placera ut en oskyldig, en ovetande och en för ändamålet insiktslös, färgad liten pojke, (liksom för några år sedan också en ung färgad flicka), till rollen som Lucia, är ämnat endast för att försöka - retas - med ursprungsbefolkningen och deras Luciatradition, samt att vilja förstöra den, montera ned den, ohelga den, bespotta den och därmed försöka såra just ursprungsbefolningens - hemmakänslor - just kring traditionen Lucia...

   Detta, tillsammans med att också lika kallt, beräknande och cyniskt vilja just - använda sig av de invandrandes - olikhet - , där dessa mer eller mindre bli - använda - , som just - statister - , eller som just - verktyg - , för det större ändamålet (att bryta ned ursprungsbefolningens självkänsla och deras traditioner och deras glädjeämnen)...

   Detta är ett människofientligt sätt att agera...

   De invandrande själva uppmanas att anklaga ursprungsbefolkningar, som vill protestera mot förstörelse av deras traditioner, för att vilja vara - rasistiska - , när det i själva verket är de själva, som just invandrade, som blir - utnyttjade -, som just endast - statister och verktyg - , för det - Större Ändamålet - ...

   Det ändamål som får helga vidriga och respektlösa - metoder - , och som inte alls vill visa någon respekt varken för de invandrande eller för en ursprungsbefolning.

   Alla är människor med likartade behov av självbevarande genom att bevara sina specifika specifikheter, både vad gäller språk, kulturer och traditioner.

   De invandrande som låter sig användas, inser dock kanske inte att de själva blir - degraderade - , endast till att vara just - verktyg - , eller - statister - , för andra, mer inflytelserikas viljor och händer? ..

   De inser och förstår kanske inte alltid att också deras egna kulturella, språkliga och etniska särdrag, riskerar att bli utplånade?..

   Så småningom, och till slut, så kommer alltfler människor att överallt, och inför alla, inom de europeiska och de skandinaviska nationerna, att riskera att kunna komma att känna sig alltmer främmande,alltmer identitetslösa och vilsna och kanske mer osäkra och otrygga?...
   De invandrades tillfälliga - säkerhet - , eller - trygghet - , i att kunna framföra sig själva som - offer - för förtryck samt för s.k. Strukturell Diskriminerinig, beroende på en alltigenom och en överallt närvarande - Strukturell Rasism - , från Den (likaså i just nordiska och skandinaviska nationer flitigt förekommande och närvarande..) - Onda Vita Människors Ondska - , kommer ju så småningom att försvinna?..
   Frågan är då vilka, vad eller vem som de s.k. - Goda Färgade Människorna - , då skall kunna - skylla på - , för eventuella egna tillkortakommanden?..

   Ty så länge som ett överordnat politiskt och journalistiskt, samt multinationellt och inflytelserikt näringslivs s.k. etablissemang, vill propagera för att det är just Endast och Enbart på grund av - De Onde Vita Människornas Fel - , som all beror på, ja, när det inte längre finns några - Onda Vita Människor - kvar, vad händer då med den s.k. - Onda Strukturella Vita Människans Rasism - tro?..

   Kanske blir det då som i Rouwanda?..

   Vem vet. ...

   Radera
 12. Varifrån kommer alla dessa extremister, är dom framodlade i något hemligt laboratorium?

  SvaraRadera