fredag 9 december 2016

Dags för myter igen


Ni kan säga vad ni vill, men Daniel Poohl
vet att ni ändå är rasister.


Vi är många som känner en viss saknad efter att vår tidigare integrationsminister Erik Ullenhag (L) åkte till Jordanien. Hans aldrig sinande ström av floskler skapade mycket munterhet i landets stugor och blev en särskild humorgenre. Han gjorde sig också känd för att på regeringens hemsida skapa listor med "myter" om invandring och integration, som inte nödvändigtvis var särskilt förhärskande föreställningar i folkdjupet, men som han åtminstone hade någon sorts svar på. En klassiker i sammanhanget var förstås "alla invandrare går på bidrag", vilket ingen någonsin hade trott, men som Erik Ullenhag minsann kunde bemöta.

I dag görs ett liknande försök av Metro, något av kulturmarxismens flaggskepp, även om man numera har fått konkurrens av Dagens Nyheter. Rubriken "Fem vanliga rasistargument och varför de inte håller" är lite missvisande, eftersom det handlar om påståenden som inte är rasistiska, men som Metro gärna vill ska anses vara det. Som vägledare genom rasismens alla fällor får vi ingen mindre än Daniel Poohl, från den opartiska expertkommittén Expo. Vi får först ett påstående, sedan Daniel Poohls initierade förklaring till varför du ändå är rasist, följt av min egen anspråkslösa kommentar:

1. ”Jag är inte rasist, jag har jättemånga vänner med utländsk bakgrund”
- I det här fallet låter det som att någon försvarar sig från att kallas rasist, och det beror förmodligen på att det finns en anledning att försvara sig. Då får man titta på vad personen sagt eller gjort. För en handling försvinner inte bara för att du råkar ha en vän från en annan del av världen.

Det säger sig självt att man kan göra något som skulle kunna uppfattas som rasistiskt även om man har vänner av olika etnicitet, men dessa fina "antirasister" råkar här missa det väsentliga och sin egen skuld. Anledningen till att människor har ett behov av att på detta sätt markera, vilket vi också känner igen från det mycket hånade "Jag är inte rasist, men...", är inte att de egentligen är rasister, utan givetvis att begreppet kastas runt så flitigt att även vissa invandringskritiker tror att de båda hållningarna hänger ihop. Det är också skälet till att jag här ibland tar upp det, trots att jag är tämligen ointresserad av människors rastillhörighet. En hängiven rasist skulle sannolikt inte umgås med personer ur etniciteter som denne ser som förkastliga eller underlägsna. Av någon anledning missar man för övrigt att någon kan ha vänner från Balkan, men ändå se ned på exempelvis afrikaner.

2. ”Det går inte att vara rasist mot muslimer, muslimer är ingen ras”
– Ofta är det så i den islamofobiska idévärlden att det sällan är muslimer i stort man pratar om. Utan det drabbar ofta människor från vissa delar av den muslimska världen. Det är väldigt sällan som ett av världens största muslimska länder, Indien, kommer på tal. Istället handlar det om Afrika och Mellanöstern, och det hänger så klart ihop med att människorna där ser ut på ett visst sätt.

Denna punkt är lite intressant och Poohl hamnar här så snett att man nästan skulle kunna säga att han ljuger. I själva verket är det precis tvärtom, eftersom det är de som rasiststämplar islamkritik som tänker sig att muslimen kommer ur en viss etnicitet. Sannolikt föreställer de sig en arab, trots att det finns kristna araber och trots att världens största muslimska land är Indonesien. Att det ändå kommer att handla om Afrika och Mellanöstern beror förstås på att de flesta muslimer i Sverige kommer därifrån.

Att försöka göra islamkritik, eller kritik mot muslimsk invandring, till en fråga om rasism har uppenbarligen varit framgångsrikt och muslimska företrädare kan bara tacka för den fribiljetten. Att vara skeptisk till ideologin islam eller dess anhängare, är inte märkligare än att kritisera sverigedemokrater, kommunister eller liberaler, vilket aldrig anses vara rasistiskt. Få islamkritiker tycker att Michael Skråmo är vettigare än Rashid Musa. Vi får väl hoppas att uppmärksamheten då den thailändske islamisten Yasri Khan vägrade att hälsa på kvinnor kan ha lett till en mer inkluderande bild av islam och ideologins vackra mångfald.


Det är lite synd om sydostasiatiska islamister, som måste
anpassa sig till arabiska skäggnormer, trots att de genetiska
förutsättningarna saknas.


3. ”Svenska tidningar ljuger och berättar inte sanningen om invandringen”
Tidigare i år släpptes rapporten ”Migrationen i medierna – men det får man väl inte prata om”. En genomgång av ledarsidorna hos Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet och Dagens nyheter visade att det inte stämmer att tidningarna inte skriver om negativa konsekvenser av invandring.

Detta är ett större ämne än jag här hinner gå igenom, men just den del av undersökningen som man nämner var mycket bisarr till sin metod. På något sätt lyckades man få det till att även Aftonbladets ledarsida i över 90 procent av fallen var negativa till invandring, trots att personer som Anders Lindberg, Somar Al Naher, Eva Franchell och Fredrik Virtanen dagligen sjunger dess lov. Jag har inte möjlighet att ägna månader åt att granska saken, men jag vågar påstå att det inte heller behövs. Vem som helst kan bläddra i de större tidningarna för att se hur artiklar om brottsfall systematiskt utelämnar signalement och hur opinionsskribenterna predikar mångkulturens välsignelse och hetsar mot Sverigedemokraterna.


Bakom den nämnda rapporten stod "Institutet för mediestudier".
Här är institutets chef Lars Truedsson med just Daniel Poohl.


Efter att Metro har konstaterat att medierna absolut inte mörkar, får vi sedan en bild av de medier som däremot är partiska:

"Det sätt som hatsajter och Avpixlat hanterar etnicitet gör motsatsen till vad de etiska reglerna syftar till, det vill säga att inte göra etnicitet till huvudfråga. Den typen av sajter har ett nyhetsurval som gärna lyfter fram våldtäkter och brott som begås av invandrare men inte av andra."

Det stämmer förvisso och jag tycker inte själv att enskilda kriminalfall är lysande argument mot massinvandringen, men skälet till att Avpixlat gör så här är förstås just övriga mediers mörkande. Det är så sidan har fått sitt namn och om övriga medier i stället alltid hade nämnt signalement, skulle denna motbild inte behövas. Dessutom är invandringen en viktig faktor vid ett antal brott, som personrån, gruppvåldtäkter och hedersmord.

4. ”Alla som vistas i Sverige måste respektera vår kultur, våra traditioner och vår religion”

En alldeles självklar hållning i de flesta delar av världen, utom i just Europa, där Daniel Poohl kan berätta det vi i stället alltid får veta:

– Ja, vilken är vår religion? Vad är vår kultur? Vi har olika religioner, vi har olika sätt att leva våra liv. Så här kan man väl tycka om man vill, men man kan också inte hålla med. Det är en del av demokratin, att alla inte tycker likadant

Till att börja med är det förstås enormt skrattretande att en representant från Expo talar om vikten av att alla inte tycker likadant, men sannolikt ser han inte ens själv hyckleriet. Att försöka definiera vår kultur blir lätt fånigt, men det är inte svårt att se vad som inte är en del av den. Vi är tämligen sekulära och i den mån vi har en religion är det protestantisk kristendom, men det är definitivt inte islam. Att vi har inslag av katolicism och buddhism skadar ingen. På samma sätt behöver man inte gräva ned sig i midsommarfirande och nyckelharpor för att inse att hederskultur och klantänkande inte hör hemma här.

En stiftsadjunkt Helene Egnell, vid Centrum för religionsdialog vid Stockholms stift, bjuder på ett uttalande som visar hur Svenska kyrkan i dag fungerar och vad som är ett stort problem med Europas undfallenhet:

"När det gäller religion har vi religionsfrihet och vi har väldigt många olika religioner. Att respektera vår religion handlar om att respektera allas våra religioner. Grunden för ett samhälle är att vi respekterar varandra, ett minimum är att vi respekterar allas rätt att utöva sin religion. Sedan skulle jag önska att vi hade ett intresse och nyfikenhet och att vi ville lära oss mer om varandras religioner."

Det är kanske fint, om än helt obegripligt, att denna stiftsadjunkt gärna vill respektera islam, men eftersom islam inte har respekt för någon annan blir det en viss obalans. Jag vill också ifrågasätta om vi verkligen behöver odla mer nyfikenhet inför denna religion, då vi ständigt måste ta del av tjafs om klädsel, badtider, mat och terrorism, som vi helst skulle slippa.

5. ”Våra äldre får skitmat när det serveras lyxmåltider på asylboenden”

Jag kan egentligen inte uttala mig om matens kvalitet på något av ställena, men det är ju tämligen irrelevant i detta sammanhang. Asylinvandringen förblir lika destruktiv, vad man än äter på boendena. Om detta inflöde skulle uppgå till, säg, 50 personer per år, får de gärna äta lyxmåltider varje dag.

För att åstadkomma denna ingående analys, behövde man inte bara hjälp från Expo, utan också en annan omhuldad grupp:

"Metro har tagit fram argumenten tillsammans med Inte rasist, men…"

Detta var alltså vad hela det "antirasistiska" komplexet förmådde frambringa. Säga vad man vill om Metro, men de hymlar i alla fall inte om sin agenda. På dagens förstasida får vi:
I ovanstående text kan Jack Werner berätta att Lucia minsann kom från Sicilien, vilket jag tror att vi har hört förut, samt den något mer originella tanken att Oden nog baseras på hunnen Attila, vilket har fördelen att även den delen av vår kultur förstås kom österifrån. Också den arrogante liberalen Johan Norberg inspireras av Åhléns reklamkampanj, för att säga något om hur luciafirandet inte alltid har sett ut som nu:


Också fullständigt obegåvade skribenter måste ju kunna försörja sig och Metro hjälper dem gärna. Lisa Magnusson har hittat någonting om ett varuhus och deras val av lucia, och vill förklara att de kritiska rösterna helt enkelt inte kan tänka så bra.
Metro består dock inte bara av opinionstexter, utan kan också presentera lite goda nyheter:

Man skulle kunna ifrågasätta rimligheten i att försörja personer som inte ens får vara i landet, men jag antar att det också är en rasistisk tankemodell. Dessvärre får vi i ovanstående artikel ingen kommentar från vare sig Daniel Poohl eller IRM, som skulle kunna reda ut begreppen.


20 kommentarer:

 1. Mycket välskrivet, och också en intressant genomgång av massmediala och politiska märkligheter i Sverige idag....

  Det som kan förvåna något i västvärldens självsyn, som väl även kan antas vara frekvent förekommande även i - Världens Modernaste Land - (?!), Sverige, det är kanske en slags något förblindad övertygelse om den egna synens förträfflighet, modernitet, långt framskridna upplyshet, frigjordhet från gammaldags trosföreställningar, bruk och seder, som verkar fullkomligt vansinniga i jämförelse med just - det moderna och upplysta, samt toleranta och vidsynt, och också goda, västerländska samhället?..


  Men frågor som man kan ställa sig är ändå, om man nu anser att västerlandet står - så mycket över och högre i s.k. utveckling, än - (en gammaldags, inskränkt och fördomsfull, samt kvinnoförnedrande och kvinnoförtryckande?), religion, som t ex islam, hur kan det då, mitt i all denna upplysthet, intelligens, visdom som västerlandet anser sig besitta (i förhållande till islam, eller även andra religioner), framträda en sådan komplett oförmåga till varken att kunna försvara sig själva, kunna bevara och föröka sig själva, eller kunna värja sig mot t ex en mycket, mycket stor invandring som i en förlängning kan riskera att helt och hållet underminera och övervinna allt detta s.k. intelligenta och upplysta, s.k. goda, framstående och föredömliga som västerlandet anser sig stå för?...

  Kanske i själva verket just genom en sådan invandring, (som det vill menas och anses på en hel del håll), att faktiskt västerlandet alltså, fullt medvetet och med egna politiska val, och med öppna ögon då, (i kanske ett slags egentligen självhatande tillstånd?), faktiskt vill, och önskar sig att, - gräva sin egen grav - ? Samt verkligen vill och önskar sig, att i en förlängning, (inom kanske endast några fåtal generationer, genom sina egna fattade politiska beslut, - ta död på sig själv som kultur och folkstammar - ? Alltså både som folk, som kulturer och kanske också som religioner, eller som just s.k. moderna, s.k. upplysta, med alla sina ismer av olika slag osv., et cetara....?

  VARFÖR skulle då t ex islam, vilja TA EFTER en sådan självdestruktivitet?...Och själva, som muslimsk kultur då riskera att också gå under inom enbart ett fåtal generationer?...
  .....

  JB
  Forts.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Forts.
   Om islams ovillighet till förändring, och svårigheter att tåla kritiska synpunkter, samtalas det idag på DGS, där Mohammed Omar samt Nima Dervish, tillsammans med Patrik Engellau talar om islam. Mohammed och Nima är avhoppade muslimer. De vill kritisera islam och islams motståndskraftiga självbevarandekultur, (där t ex väldigt många barn föds i jämförelse med de eurpeiska eller skandinaviska folken, och där islam förmodligen, genom detta rent demografiskt inom kanske enbart ett fåtal generationer, kommer att kunna dominera väst. Patrik Engellau menar att det är - rasisitskt - att inta en slags - förlåtande, förstående eller överslätande attityd, samt att inte vilja - ställa samma krav - , på muslimer, som på alla andra s.k. - upplysta och moderna medborgare - att anamma just det moderna och det sekulariserade samhällets normer, värderingar, seder, bruk och traditioner. (Engellau utgår alltså från att det är det som är det upplysta, eller det utvecklade, sättet att förhålla sig, och som han själv förmodligen anser sig vara och tillhöra.) ...

   Men frågan blir alltså: VARFÖR skulle en religionskultur som islam vilja bli LIKA självförstörande, lika självmördande och lika oförmögen till självförsvar som det västerländska, dekadenta,( fortlevnadsfientliga och självhatande?), moderna samhället alltså ändå verkar att vilja vara..?...

   Det är ju trots allt västländer som själva öppnat sina portar och välkomnat en mycket stor utomkulturell, utomspråkligt, utomreligiös, samt utometnisk invandring till sina nationer?....

   Vilka skall väst då skylla på för denna sakernas tillstånd, om inte sig självt? Samt då sin egen - självmördarkultur - ? En kultur där vart och vartannat äktenskap spricker, där det föds för få barn och där förmågor till självförsvar och självbevarande motarbetas av alla de etablissemang av olika slag som finns på inflytelserika positioner, (tidningar, radio, tv, politik), i de västerländska samhällena, och som styr över befolkningarna, (och som unisont vill håna dem, bespotta dem, förlöjliga dem, samt beskylla dem med epitet som rasism, fascism, fientlighet mot främlingar, samt fobier av olika slag, om de folken vill försöka höja sina röster till självbevarande och till självförsvar av sig själva)?...

   ...

   Kanske, kanske och förmodligen så vore det därför nästan som en självförsvarhandling, om en hastig och lustig konvertering till islam för alla skandinaver och nordeuropéer skulle ske?
   Samt då ett lika hastigt och lustigt införande av sharialagar därtill och att alla unga, friska, krya, alerta och intelligenta infödda skandinaver och nordeuropéer, själva då hastigt och lustigt gifter sig i unga år, helst med fyra nordeuropeiska eller skandinaviska fruar var, samt att de skaffar minst ca 10 barn med varje fru...(!!)

   DET vore kanske det mest konstruktiva, om än kanske lite drastiska, - SJÄLVFÖRSVARET - , och ÖVERLEVNADSSTRATEGIN, och också självbevarandet av just sig själva som folkstammar och folk, som de någonsin kunde företa sig i dagsläget?......

   Vem vet...

   JB

   Radera
 2. Hur maten är på asylboenden vet jag inte men jag vet vad svärmor fick till söndagsmiddag på äldreboendet, en vattnig champinjonsoppa. Inte underligt att åldringarna blir undernärda. Soppan slevades upp av en MENA-tjej för säkerhets skull försedd med ett rejält huckle. Vem vet, annars kanske Ragnar, 92, blivit frestad att företa sig saker. Det är väl ingem högoddsare att tjejen var anställd av kommunen med ett mycket kraftigt lönebidrag från arbetsförmedlingen.

  SvaraRadera
 3. Man blir bara så djävla trött på dessa marxistlakejer. Dom har ingen egen åsikt utan närs av det gemensamma marx-dnat. Ställ en enda av dessa mot väggen och be marx-hen om att få en rimlig förklaring till hur ett litet land som Sverige ska ha råd med öppna gränser, du får bara hör ordet "rasist", jag fudnerar ofta på om det är sådana som hade lågt eller inget betyg i svenska språket som gör sig till talesmän/kvinnor. För som dom låter låter en gammal LP som jag har och som ett av mina barn olyckligtvis trampade på. Den hakar upp sig..........

  SvaraRadera
 4. "Kulturen förändras- det är det som gör det till kultur" tycker Johan Norberg.
  Ja visst, förändringen de senaste 20 åren är naturligtvis inte större än mellan 1950 och 1970 eller mellan 1930 och 1950 eller mellan 1850 pch 1870 och nan har väl ända sedan tidig medeltid talat om "Det nya Sverige" och att "vi lever ju i en globaliserad värld"...
  En del människor saknar fullständigt känsla för proportioner oavsett hur hög utbildning de än har, utbildning kan inte kompensera mentalt handikapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan Norberg är en sällsynt obehaglig figur.

   Figurer som Daniel Poohl och Lisa Magnusson är uppenbart tämligt svagbegåvade och kan väl därför sorteras in under nyttigidiot-kategorin. De är dumskallar som hjärntvättats till den rätta läran och som lyfts fram av massmedia och etablissemang.

   Norberg är däremot uppenbart intelligent och är kompetent nog att läsa och begripa statistik och ekonomi. Han har helt enkelt valt sida för han visste vilka grupper han opportunt skulle vinna ekonomiskt på att stödja.
   Nog för att nyliberaler kan vara nära på religiöst övertygade men att Norberg på allvar skulle att tro att massimport av afrikas och mellanösterns befolkningar till Europa är vad Bastiat hoppades på...nej; det köper jag inte.

   “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”
   -Cicero

   Radera

 5. Alla på bilderna ovan (utom Yasri Khan) är våldtäktsmän och våldtäktskvinna, och det finns tusentals av dem bara i lilla Sverige (det mest korrumperade landet i Världen, trots att alla undersökningar säger motsatsen).
  www.youtube.com/watch?v=Mh8C_SB-Z9s&t=4s&index=13&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw

  SvaraRadera
 6. Här ännu en våldtäktsman, Peter Franke på Värmlands Folk- och landsförrädarblad.
  http://www.vf.se/ledare/nej-de-ar-inga-lycksokare/
  "Befolkningsökningen skulle stanna av, med allt färre i arbetsför ålder och allt fler äldre."
  Vi i väst och Sverige har under lång tid blivit itutade att Världen är överbefolkad, och har därför minskat vårt barnalstrande.

  "De har intervjuat 456 asylsökande och bara en bråkdel av dem kände till det svenska bidragssystemet. En klar majoritet valde i stället landet för att vi har haft fred i 200 år och är ett bra land för barn att växa upp i."
  En majoritet om inte till och med alla kände till det svenska bidragssystemet, allt annat är ren lögn.
  Att det är ett bra land för södergökars ungar att växa upp det råder det ingen tvekan om, våra egna kastas ut ur boet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här artikeln från Norge säger något annat.

   https://www.nrk.no/norge/100-fikk-barn-med-eksmannen-1.7541771

   Somalier känner till systemen innan de lämnar Somalia och den som avslöjar detta är själv somaliska.

   Radera
  2. En annan aspekt på befolkningsökning är klimatet. Enligt DN tidigare i år belastar en person i Sverige klimatet med 4 till 5 gånger så mycket utsläpp av koldioxid som en invånare i tropiska och subtropiska länder - detta pga utsläpp av växthusgaser från uppvärmning av hus, men även transporter och annat. Det är därför fördelaktigt om de "flyktingar" som nu kommit/kommer hit kunde stanna i sina hemländer, då detta skulle minska utsläppen av växthusgaser pga varmare klimat i deras hemländer. Sverige skulle därtill också behöva minska sin befolkning, förslagsvis till en folktäthet motsvarande Rysslands - alltså en halvering av befolkningen på sikt; genom stopp för invandring, repatriering av de som kommit hit redan, avskaffa flerbarnstillägg som barnbidrag och annat.
   För övrigt märkligt att befolkningsexplosionen aldrig tas upp på internationella konferenser om klimatet!

   Radera

  3. Anonym sa:..."För övrigt märkligt att befolkningsexplosionen aldrig tas upp på internationella konferenser om klimatet!"...

   Det är nog en slutsats, som kanske ändå är ämnad att framkallas, på ett undermedvetet plan, hos människor, utan att den ska behöva uttalas? I samband med all den- propaganda - , kring klimatförändringar, som vill menas bero på människans, livsnödvändiga, överproduktion och överkonsumtion, så kommer kanske alltfler att anse det som en nödvändighet med en aktiv befolkningsminskning, av något slag....

   Vem vet...

   Det är både märkligt och intressant att det genom hela historien har förekommit tankar om överbefolkning som har ansetts behöva reduceras, och försök att tänka ut olika strategier och metoder att kunna åstadkomma just befolkningsminskning lite överallt.

   Märkliga strategier....

   Bruce Charlton menar att den livsfientliga, och människofientliga, strategi som för närvarande pågår, med hjälp av skapande av klimathysteri, samt matförgiftning, kulturförgiftning och konst och musikförgiftning, alltsammans för att aktivt förstöra, (i tron att det förfulade, det destruktiva, det förstörande, skall kunna förmå bringa fram - Messias - , enligt Zabatai Zvei, en framstående rabbin som levde på 1600- talet, och som deklarerade 1666, för att vara starten på att aktivt försöka mana fram den efterlängtade Messias, (som menades skulle kunna efterlängtas tillräckligt mycket, om världen blev tillräckligt sjuk, ond, depraverad och förvriden). Att därför medvetet vilja skapa förvirring, dekadens, respektlöshet, hatuppvigling, förvridenhet och vansinne. Att kunna skapa hormonförstörelse och familje-, samhälls- och nationsupplösning, krig och hat och konflikter, på det att just den efterlängtade Messias, (i judisk gestalt, som menades då skulle kunna - Rädda världen - ), skulle kunna - frambringas - , på den - destruktiva vägen - ......

   Märkliga fantasier, och märkliga föreställningar och märkliga önskningar som människosläktet har förmått att skapa och önska sig....

   JB
   Forts.

   Radera

  4. Forts.

   Kanske tänkte man sig att man just - genom det Onda - ,skulle kunna bringa fram - Det Goda - , såsom just som en efterlängtad kontrast till allt det perverterade, det sjuka, det låga, det smutsiga, det orena och det förvridna - Det Onda - , som man hoppades kunna skapa genom att göra - Tvärtom - , mot allt det som ansågs och menades vara - gott - ....

   Det goda skulle alltså tvingas att göras till - ont - , och det - onda - , skulle tvingas att göras till - gott - ...

   Det vackra skulle tvingas att göras till - fult - , och det - fula - , skulle tvingas att göras till - vackert - ....

   Det sanna skulle tvingas göras till - lögn - , och - lögn- , skulle tvingas göras till - sanning - .....

   Alltsammans då för att den älskade och efterlängtade Messias, (som skulle förnya och förändra allt till det goda och till det - bästa - , för judar, som då skulle kunna inträda i sin världsvida position som - Världsprästerskap - , och därmed menas kunna leda mänskligheten fram till - Guds Vilja - , med den.... Eller någonting sådant....

   Det är onekligen en märklig historia...

   Vad människlighetens längtan kan skapa fram för fantasier och för tankegångar, är ändå ganska så märkliga saker.....

   JB

   Radera
  5. Ps.

   Bruce Charlton menar alltså (att all destruktivitet, som frambringas, alla klimatlarm och all hysteri, är ämnad till att bringa fram mänskligheten, och kanske främst européer, till just en - själv- condemnation - , alltså fram till en - självfördömelse - ....

   Bruce Charlton försöker alltså att motarbeta just denna - självfördömmelse - , (Condemnation), som vill breda ut sig alltmer i Västerlandet, med hjälp av alla propaganda...

   JB

   Radera
  6. Pps.

   Att medvetet försöka eftersträva att s.a.s. vända på allting - bakochfram - , och - uppochned - , i det samhälleliga, för människor kanske främst i Europa, (där allt som då, 1666 uppfattades vara heligt, gott, vackert och sanning, skulle tvingas förvandlas till dess motsatser. Där heligt skulle tvingas göras till oheligt, och oheligt skulle tvingas göras till heligt, vackert till fult och fult till vackert, sanning till lögn och lögn till sanning, gott till ont och ont till gott, osv. Alltsammans då för att endast på - den vägen - , eller genom detta förfarande, så skulle Den Efterlängtade Messias, kunna framträda, enligt Sabbati Zevi....), är kanske då delvis vad som idag skördas och ses, framför främst just européers och skandinavers ögon...?

   Och som också, om man tänker på allt som har skett genom historien i Europa, inte minst de senaste två hemska krigen, samt allting dessförinnan, med s.k. revolter och revolutioner i Frankrike och Ryssland, och allt mördande och dödande däremellan...
   Även USA, den s.k. Nya Världen, drabbades av ett förödande inbördeskrig under andra halvan av 1800-talet...
   Det som menades skulle kunna framskapas med alla dessa inbördeskrig, och krig, i Europa samt Ryssland, var ju - Den Nya Människan - ..

   Den nya människan som då menades skulle stå - Fri - , och - Frigjord - , från främst alla nationsband och ocskå då menades stå - Befriad eller Fri från familjeband - , samt också då - Fri från all religion - , som då menades och ansågs endast vara såsom - Opium för folken - , i betydelsen endast som - förvirring - för folken ....

   Som alternativt ideal, skulle då istället människor vara - genomsyrade - av just - politiska paroller och slagord - ..De skulle vara - uppslukade - , istället då, av just - politisk ideologi - , som menades och ansågs, och kallades för att vara, s.k. - Upplysning - , och kallades då också för att vara - Något Nytt och något Modernt - , samt för att vara just någonting som menades vara - Befriande - , för just - Den Nya Människan - .....

   JB

   Radera
  7. forts.

   Alltsammans kanske då delvis har sina ursprung från 1666 och de - ideal - , som menades kunna behöva skapas för att på så sätt kunna - frambringa - , en judisk Messias....som då menades kunna ställa judar i sin - Rätta Position - , (såsom ett prästerskap för alla jordens folk), och därmed kunna föra mänskligheten till en korrekt relation, i förhållande till den judiska - Gudens Vilja- , och därmed alltså kunna skapa - frid och försoning - , samt - fred och harmoni - , (Shalom), runt hela jordklotets alla olika folk....

   Jo, jo, vem vet....


   F.ö. önskar sig också islam att alltså deras efterlängtade, och förlorade, eller förvunna imam, dvs., deras efterlängtade Messias, skall - återkomma - , och också kunna skapa frid och fred, samt harmoni och ordning runt jordklotets alla hörn......
   Även kristendom längtar naturligtvis också efter sin Messias, (som då inte på samma sätt som islam eller judendom anses vara en - Jordisk, eller en världslig, Messias - , eller en s.k. - Världslig Konung, utan just inom kristendom menas Messias vara en s.k. - Himmelsk Konung - ....
   Men, men, vem vet som sagt....


   Ps.
   Det heter ju också, angående den efterlängtade judiske Messias Ankomst och villkoren för dennes ankomst, som rabbinen förutspådde 1666, med tanke på den påverkan som skett, och sker, på allt s.k. - världsligt -, i världen idag? : - Per asper ad astra - ...

   Så, som sagt, vad kan man verkligen veta säkert, om någonting egentligen...

   JB

   Radera
  8. I anslutning till det som kan anses vara en djupt liggande längtan efter just en judisk Messias Ankomst, där då den respekterade rabbinen Sabbati Zevi förespråkade att allt som ansågs vackert skulle eftersträvas att göras fult, samt att allt fult skulle anses vara vackert, samt allt som ansågs vara ont, skulle anses vara gott, och allt gott ont, och även då att all sanning skulle anses vara lögn, och all lögn skulle ses som sanning, så är då kanske heller inte att förglömma att allt som vid just den tiden menades och ansågs vara s.k. - Heligt - , då skulle eftersträvas att göras s.k. - Oheligt - , samt att allt s.k. oheligt då också skulle eftersträvas att försöka göras s.k. heligt, osv. ....

   Alltsammans som då menades och troddes av rabbinen, skulle kunna påskynda den mycket, mycket efterlängtade - Messias Ankomst - , till mänskligheten....

   Då troddes det, att genom detta, så skulle den s.k. - Messianska Tiden - , kunna anträdas, och en judaisk prästerlig ledning skulle kunna ta sin början...

   Där menades då fred, frihet och frid och - Shalom - kunna gestalta sig.....

   Alltså genom att - det onda - , eller genom ett - lidande - , för mänskligheten, så ansågs att det genom detta allomfattande - lidande - så skulle ett s.k. - Högre Medvetande - , kunna infinna sig...
   Och samtidigt troddes då att ett s.k. - Allomfattande Medvetande - skulle kunna ta s.k. - gestalt - ?...

   Vem vet...

   Det är ändå märkligt vad just en djupt liggande och under mycket långa tider kultiverad - Längtan - kan åstadkomma vad gäller olika ideologier, ismer, läror eller tankegångar?...

   Alla tillsammans kanske i själva verket kan ses som olika försök att kunna gestalta det s.k. - Gudomliga - , eller det s.k. - Himmelska - , just i det s.k. - världsliga - , eller i det - jordiska - ..?...

   (Så som i Himlen, så och på jorden? Vem vet..)....

   JB

   Radera
  9. Dessutom kan man fundera över följande lika och olika s.k. faktoider, vad gäller olika läror...

   T. ex. ...
   Bidrog en judaisk lära till att framskapa en islamisk lära?...

   Då under 600-talet, när islam växte fram, eller skapade, kanske då som ett slags beskydd mot en anklagande, och en mot judendom attackerande, kristendom?..

   En kristendom som växt sig allt starkare genom att på 300-talet bli statsreligion inom det Romerska Imperiet?...

   Vem vet...
   ...
   Den kristna läran bar inom sig vissa anklagelser mot den mosaiska läran,.... Kanske det ändå kan vara viktigt att försöka förstå sig på för att förstå olika händelseförlopp i historiens gång?..

   Islam har flera likheter med den judaiska läran...

   Framför allt så godkänner islam inte att Guden, Fadern, Allah, - Den Barmhärtige och Den Medlidsamme - , (vilket är samma benämning som vill givas till Jesus, i just beskrivningen av Hans Gudomliga Natur, eller såsom just menad vara Uppenbarande Gud = Den Barmhärtige och Den Medlidsamme - ...), över huvud taget kan, eller skulle kunna, avla några barn och inte över huvud taget heller kunna dö...

   Inte heller att Guden, Fadern, inom varken islam eller judendom, skulle kunna ha någon, (Konung, eller Son) sittande bredvid Sig i Det Himmelska, och där regera tillsammans med Guden...

   Inom den judaiska läran kräver Guden av sina blodsförbunda att de absolut inte skall tillbe några andra Gudar:
   - Du skall INGA andra Gudar skall hava jämte Mig - .., och Gudens namn beskrivs i GT för att vara - SVARTSJUK - ...

   Detta namn som kanske förklarar den fruktan och den respekt som förekom på GT´s tid, inför lagarna? Och också den rädsla inför de stränga straff som hotade vid överträdelse av dessa lagar, samt de återkommande rituella nödvändigheterna av att blidka, eller kanske kan man beskriva det som att vilja muta, (?), Guden med blodoffer...

   Där i GT (Torah, Gamla Testamentet), finns en innerlig och djup längtan efter Messias Ankomst...
   Men det är inte en - Icke-världslig - Messias som menas vara Messias..... Utan det är just en s.k. - Världslig Messias - , en världslig Konung....
   Denna mosaiske Messias är mycket efterlängtad och väntas kunna leda judendom in i sin messianska ställning inför alla andra folk...


   Då anses Guden mena att Hans förtrogna och blodsförbundna, Gudens s.k. - egna - , skall inta sina prästerliga uppdrag inför alla andra folk och kunna styra rättfärdigt över dem alla...

   På så vis menas denna s.k. - Världsliga Messias -, kunna bringa - frid - på jorden...

   (Men alltså inte på det kristna s.k. - Ickevärldsliga - sättet eller på det kristna s.k. - Himmelska sättet - ...)
   JB

   Radera
  10. Dessutom kräver Guden i den mosaiska läran av sina blodsförbundna att gå framåt och kämpa utan att hysa den minsta tvivel på Gudens trofasthet vad gäller att hålla Sina Löften till dem....
   Guden menas utlova att kunna - skänka - hela världen med alla dess skattebetalare till just Sina förtrogna, OM de just enbart bara fullt och helt är trofasta och inte tvekar, inte backar, och absolut inte hyser någon - otro - till Gudens förmågor att kunna leda dem till seger, osv. .....

   Att backa, eller att gå bakåt, eller att att gå bakom eller att gå efter andra, eller att underordna sig eller, ve och fasa, att åter igen bli som slavar i Egypten, är absolut otänkbart och fullkomligt förbjudet och finns över huvud taget inte som ett alternativ.....

   Det är endast - Framåt - som menas gälla, för att kunna uppnå den seger, som Guden menas utfästa och utlova....

   Ett eventuellt backande, eller bakåtgående beteende, menas då skulle kunna riskera mycket allvarliga straff från Guden... Guden hotar då att bestraffa Sina förbundna med mycket hemska konsekvenser....

   Allt enligt berättelserna i GT....

   Vad gäller islam så finns där stora likheter med GT när det gäller att strida just i komplett och i fullkomlig förtröstan, samt i absolut tillit till att Guden, Den Barmhärtige och Den Medlidsamme, skall ge till de hängivna och de trogna muslimerna, till de förtröstansfulla och till de tillitsfulla muslimerna, en seger över fiender, samt att islam också ska kunna inta en s.k. världslig maktposition...

   Islam väntar också på sin Messias Ankomst, vilken beskrivs vara den Tolfte imamen, som också anses vilja och kunna ställa allt tillrätta på jorden och skapa fred och en rättfärdig ordning...

   Inom islam har också Allah, Den Barmhärtige och Medlidsamme, absolut inte några jämlikar, eller några barn sittande jämte Guden på någon tron i det himmelska och där regera tillsammans med Guden, såsom t ex Konung i det himmelska, (såsom kristendom beskriver..)....


   Kristendom, som kallar Jesus för att vara Guds Enfödde Son, Guds Helige Son, samt Guds Ord, har absolut inte inom sin lära några som helst egentliga s.k. världsliga, eller samhälleliga maktambitioner eller strävanden...

   Detta särskiljer den från både judendom och islam...

   Kristendom har i sin lära endast uppmaningar till sina efterföljare att underordna sig alla s.k. världsliga makter, för dessa menas vara - tillsatta av Gud - ....

   De kristna manas att lyda och underordna sig sådana världsliga makter, kejsare, kungar, ledare, et cetera, och det anses då vara att lyda Gud....(eftersom Gud då menas ha tillåtit just en världslig makt att regera i just det s.k. världsliga...)

   Ett världsligt styre innebär maktstrider och maktkamper om just en s.k. världslig makt och inflytande. ..

   Strider om s.k. världsherravälde och makt att styra på ett s.k. världsligt plan, vilket inte kristendom alls manar eller uppmanar sina efteföljare att över huvud taget delta i...

   Denna s.k. världsliga maktstrid verkar därför kunna bli, i en praktik, mellan å ena sidan den judaiska lärans löften till just sina blodsförbundna, och å den andra sidan, den islamska lärans löften till just sina efterföljare, alltså en maktstrid mellan islam och judendom?...
   JB

   Radera
  11. Islam ser på alla profeter som finns omskrivna i både GT och NT som varande muslimer.. .

   Dvs., islam ser på profeterna som framträdde i GT, som varande sända av Allah, av - Den Barmhärtige och Den Medlidsamme Guden - , och ser inte på Gud såsom varande Svartsjuk till Sin natur...

   Både islam och judaisk lära motsätter sig alla former av s.k. Idoldyrkan, eller olika former av avbildningar av Guden i några former, och de motsätter sig båda också alla former av s.k. - Ikoner, eller s.k. - Beläten - (krucifix), som skall föreställa - Det Gudomliga - ...

   Sådana avbildningar anses vara förbjudet att tillbedja såsom Gudomliga...
   - Du skall inte göra dig några Beläten av Gud, att tillbedja....
   ...
   Så, kanske kan man alltså se islams tillkomst runt 600-talet lite grand som räddare till den judaiska läran?..

   När både judar och judendom hade börjat anklagas av kristna nationer, och även på sina håll börjat att bli portade från dessa kristna nationer, så började det bli problem för människor med judaisk tro och lära i just de kristnade nationerna...

   Det ansågs att judendom kunde vara en principiell opponent, eller en potentiell rebellisk lära mot kristendom, eller riskera att kunna ses som potentiell fiende till kristendom, enbart för de skillnader i lära som förekommer mellan kristendom och judendom....

   Kristnade nationer, som hade en statligt förankrad kyrka, sökte då skapa en s.k. - värdegrund - , som var kristen....Att utifrån sin maktställning skapa en hegemoni inom sina nationer och tålde då illa att det fanns människor och medborgare i nationerna med avvikande uppfattningar eller andra läror och religioner.....

   Kristendom blev ett maktverktyg för kristna kejsare och konungar att kunna skapa hegemoni i sina nationer och att kunna lagligen bestraffa dem som inte åtlöd de lagar som stiftades. Att kunna straffa dem som inte följde konungens dekret eller lagar var då sanktionerat av Guden...

   De lagarna krävde en auktoritet, Gud, bakom sig, för sina möjligheter att kräva lydiga, trogna, trofasta, underdåniga, arbetssamma och tjänstvilliga slavar och medborgare i sina riken....

   Ju större makt kristendom fick, desto större intolerans växte fram mot dem som avvek från just den - Statliga Ideologien - (eller Statsreligionen, dvs. = Den Korrekta Värdegrunden - , dvs. = kristendom...)...

   Precis som det idag finns en intolerans, eller en vilja till bortförande av, eller viljor till repressalier mot, eller viljor till förtryck av, samt ett hat från alla etablissemang, mot dem som uttrycker - avvikande åsikter - från just ett s.k. etablissemangs åsikter inom nationen...

   Så idag är innehavare och försvarare av - Den Korrekta Åsikten - , eller innehavare och försvarare av - Dagens Korrekta Värdegrundsnorm - , dvs., dagens trogna undersåtar, lydiga tjänare och pålitliga hantlangare till Makthavare, till Kejsarna, de som påtar sig ansvaret att bekämpa och besegra dem som uppfattas vara potentiella rebeller, eller potentiella fiender mot just Statsmakt ...

   Så, historien och samhällen har verkligen stora tendenser till att vilja upprepa sig själva...enbart i lite olika varianter...

   Det är egentligen, på sätt och vis, ganska så märkligt, hur lite mänskliga samhällen kan, eller vill, lära sig av historien...

   De tvingas, obevekligen som det verkar, att upprepa likartade mönster, om och om igen....
   JB

   Radera
 7. Paul Ronge
  @paulronge
  PR-consultant, media strategist at Paul Ronge Media AB. Awarded PR-consultant with largest digital influence at Spinn 2011.
  Dåren skryter med att han är en Spindoktor, sv.wikipedia.org/wiki/Spin_(PR)
  Hans senaste tweet efter "debatten" i SVT om den svarte pojken i luciasärk (mångkultur- och HBTQ-PROPAGANDA, av de onda som vill ge sken av att vara de goda, men som gör allt vad de kan för att söndra och härska).
  "…så skönt när jag nu tömt energi mot de rasistiska reptilhjärnor som hathetsar mot mörkhyade barn att få höra @Linnlins mot IS-fascisterna."
  (Ingen vad jag vet hetsade mot barnet.)

  SvaraRadera