söndag 11 december 2016

Några bråda dagar


Det har varit lite låg aktivitet på bloggen sedan kanske en vecka, med ett inlägg per dag och någon dag helt utan ett sådant, och här kommer därför min ursäkt och en liten förklaring. Arbetet på Nya Tider har nämligen varit särskilt intensivt under denna period och den översta delen av framsidan ger en antydan om dessa bråda dagar:


I kommande nummer har jag för en gångs skull något av en opinionstext. Den handlar om diskussionen om folket mot etablissemanget, och tar sitt avstamp i debatten mellan Marcus Birro och Martina Montelius i SVT:s Opinion Live:

Sedan har jag skrivit ännu ett två sidors reportage om Migrationsverkets märkliga hantering av de båtar de hade tänkt sig som stora asylförläggningar. Tidigare under hösten handlade det om Ocean Gala och företaget Floating Accomodations, medan denna artikel fokuserade på TEC Farragons upplevelser, där delägaren Patrik Olsson kunde ge en liknande bild av sina erfarenheter:
Jag skrev också artiklar om Anna Hagwalls uteslutning, att en person som begår en homosexuell våldtäkt skyddas från utvisning, hur Migrationsverkets anställda jobbade extra hårt för att ge permanenta uppehållstillstånd innan nya regler infördes och Nigel Farages möte med Dansk Folkeparti:
Arbetet med Nya Tider är så att säga mitt riktiga jobb, medan bloggen därför blir mer av en hobby, och denna text var alltså tänkt som en förklaring och en ursäkt. Om någon nu tycker att detta inlägg också var oblyg reklam för denna tidning, så har de alldeles rätt. Nya Tider är den enda systemkritiska tidning som får presstöd och kommer ut på papper, och jag tycker dessutom, även om jag förstås är partisk, att det är en alldeles utmärkt produkt. I kommande nummer får ni också Tom Anderssons artikel om det författarsamtal som ägde rum kring Gellert Tamas bok "Det svenska hatet", där bland andra Lisa Bjurwald deltog. Vidare skriver Axel Karlsson om den avgörande folkomröstningen som genomfördes i Italien, samt om Angela Merkels planer på att kandidera ännu en gång till kanslerposten. Den som ännu inte är prenumerant bör naturligtvis gå in här och ordna en årsprenumeration för 559 kronor, en halvårsprenumeration för 293 kronor eller en kvartalsprenumeration för 154 kronor. Varje prenumerant innebär ett steg mot nästa presstödsnivå, men framför allt får ju läsaren ta del av det innehåll jag här beskrev. Titta också gärna in på vår internationella sida Free West Media.

I teorin kommer arbetet att lugna ned sig lite under juldagarna, men jag ska bland annat översätta en bok och förbereda vissa artiklar för nästa års första nummer. Jag glömmer dock aldrig denna blogg och har som mål att även under hektiska dagar kunna göra åtminstone ett inlägg per dag.

7 kommentarer:

 1. Jag är prenumerant och kommer att vara det hela mitt liv. Jag skall bli bättre på att ge bort prenumerationer till mindre alerta dissidenter.

  Jag tycker det är riktigt bra att du har ett fokus på Nya Tider som ett jobb och denna sidan som din 'hobby'. Legitimiteten stärks för ditt 'varumärke'. Jag tycker du är enastående duktig. Du är liksom en äkta journalist samt en gedigen konservativ opinionsbildare. Ditt nischade ämne att granska (regim)media och alla galna aktörer där är perfekt.

  Tack för det du gör!

  SvaraRadera
 2. "Migrationsverkets anställda jobbade extra hårt för att ge permanenta uppehållstillstånd innan nya regler infördes"
  Borde det inte jämställas med insideraffärer, men straffas mycket hårdare.

  SvaraRadera
 3. fungerar det att ge bort i julklapp?
  jag betalar med mitt kort men får den skickad till annan adress?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, du anger din väns adress och betalar med ditt eget kort.

   Radera
 4. Det blir en årsprenumeration i egenjulklapp. Starkt jobbat med både blogg och tidning! :-)

  SvaraRadera