söndag 5 februari 2017

Marine Le Pens kampanjfilm


I dag inledde Marine Le Pen officiellt sin kampanj inför presidentvalet i april och samtidigt släpptes nedanstående kampanjfilm.10 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna så att det är snudd på syrebrist. FN, men även AfD borde få globalisterna och dess vasaller på reträtt? Jag har inte kommit ut på hela helgen utan följt amerikansk inrikespolitik istället. Vilke soppa det är, fast nu får det amerikanska folket se med egna ögon vilka söndercurlade vuxna barn demokraterna är. Det finns de som påstår att debaclet som rullar inför våra ögon ingår i en större plan från Trump och hans folk. När man ser vad de åstadkommit på kort tid så inser man att dessa planer inte är ifrån igår utan uttänkta sedan länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägg till det nederländska parlamentsvalet den 15 mars där jag håller tummarna för att Frihetspartiet med Geert Wilders blir det största partiet.

   Radera
 2. Tack snälla Tobbe! Sitter framför datorn och lyssnar på Marines tal i Frankrike idag.Begriper dock endast några få ord. Har du lyssnat på talet, var det bra? Lät som om det var lite motståndare i salen.Kul att valrörelsen är i gång i alla fall./Otekniska K

  SvaraRadera
 3. Hon regerar redan.

  SvaraRadera
 4. Den rullen kunde gjorts mkt bättre. Hon ler när hon pratar om offer för kriminalitet vilket blir helt fel.

  SvaraRadera
 5. Nog kan Frankrike göra sämre val)

  SvaraRadera
 6. Angående olika folk- och olika språkgrupperingar, och deras identiteters möjligheter till självbevarande..


  När man vill avkräva tolerans och ansvar från en dominernade s.k. vit befolkning, eller om man vill avkräva s.k. icke-diskriminering, samtidigt som man vill mena att endast s.k. vita människor (på det stora hela), över huvud taget kan vara s.k. rasistiska människor, samt att s.k. färgade människor över huvud taget inte alls kan vara s.k. rasistiska människor, så gör man det nog en aning för enkelt för sig?

  Minoritetsstatusgrupperingar i t ex Sverige idag, dvs., romer, samer, judar, tornedalingar och finlandssvenskar, har alla rättigheter att värna sina språk, sina traditioner, sina berättelser, sin historia, sina etniska profiler, sina sånger osv., och därmed sina identiteter.

  Dessa minoritesgrupperingar förväntas en majoritetsbefolkning av svenskar att vara s.k. toleranta (dvs. omtänksamma, icke-diskriminerande, ickehatiska och ansvarsfulla), gentemot.

  Dvs., att inte diskriminera mot dem.

  Majoritesbefolkningen förväntas tycka om dem, gilla dem, och också att ge dem erkännande till att just deras minoritetsstatus och de rättigheter som anses följa med den statusen godkänns till dem.

  Detta behöver inte vara ett problem i sig.

  Men.... (forts.)

  JB

  SvaraRadera
 7. Idag i Sverige, finns många invandrade människor från olika utomeuropeiska kulturer, språkgrupperingar och folkstammar.

  Majoritesbefolkningen i Sverige, dvs., svenskar, förväntas att ge en likartad tolerant förståelse, ja, kärlek, ansvar och omtanke till dessa invandrade grupperingar, av vilka en del kan vara s.k. färgade människor.

  Detta är heller inget problem i sig.

  Krav på tolerans, ja, kärlek och omtanke och ansvar, vill alltså ställas på en majoritetsbefolkning av svenskar som i stor utsträckning identifieras som s.k. vita människor.

  Denna svenska majoritetsbefolkning av s.k. vita människor, avkrävs att inte diskriminera, inte vara intoleranta gentemot eller inte s.k. hata dessa, som i just Sverige, blir identifierade som jsut minoritetsgrupperingar.

  Minoritetsgrupperingar har rättigheter att värna, beskydda, försvara och bevara sig själva som folk, som språk, som etniska profiler.

  De har rättigheter att minnas sin kultur, sin historia, sina sånger, sina berättelser, sina traditioner, seder och bruk, och därmed rättigheter att värna sina identiteter.

  Det märkliga i dessa något enkelspåriga ekvationer och krav om tolerans, ja, kärlek, omtanke, ickediskriminering som vill ställas på en s.k. majoritetsbefolkning av svenskar, är att man sällan hör likartade krav om ickesdiskriminering kan ställas på minoritetsgrupper gentemot en majoritetsbefolkning?

  Hur mycket älskar t ex samer, romer, tornedalingar, judar och finlandssvenskar, och andra s.k. minoritetsgrupperingar, det svenska folkets traditioner, språk, sånger, berättelser eller seder och bruk?

  Hur mycket älskar dessa minoritetsgrupperingar svenskar, hur mycket tolerans visar dessa grupperingar, mot svenskar?

  Hur mycket älskar s.k. minoritetsgrupperingar det svenska språket och svenskars identiteter och behov av bevarande av sin historia, berättelser, sånger, seder och bruk ?

  Hur mycket älskar s.k. minoritetsgrupperingar svenska ideal, svenska etniska profiler, svensk historia, samt svensk historia och svenska berättelser? Dvs., svenskarnas identiteter?

  Eller hur mycket hatar minoriteterna det svenska språket, inklusive svenska traditioner, svenska ideal, svenska traditioner?


  Hur stor tolerans, ja, hur stor kärlek, omtanke och icke-diskriminering, ja, ickeförakt och ickehat, vill minoritetsgrupperingar visa gentemot en svensk majoritetsbefolkning?
  ...

  Det kan inte endast vara ena partens fel att två parter kan träta, brukar det heta.
  ....

  På liknande sätt kan man säga när det vill avkrävas från enbart - den ena parten - i en upprättad, eller i en avkrävd, eller kanske i en påtvingad, s.k. - kärlekskonstellation - att just visa tolerans, förståelse, omtanke och vänlighet, ja, att - älska - och - ta ansvar för - den andra partens välbefinnande?

  Om enbart - den ena sidan - vill avkrävas s.k. tolerans, ansvar och omtänksamhet, så finns det i en sådan konstellation inbyggda risker att förr eller senare all eventuell kärleksförmåga, toleransförmåga, omtankeförmåga samt ansvarsförmåga, hos den avkrävda och den ensamt skyldigförklarade parten att dess eventuella förmågor till sådan omtänksamhet, ansvar och tolerans, helt enkelt rinner ut i sanden?..

  En svensk majoritetsbefolkning har också rättighet att försöka försvara, bevara, beskydda och värna sig själv som folkstam och som språkstam, likväl som de s.k. minoritetsgrupperingarna har, eller?...

  En svensk majoritesbefolkning har rättigheter att försvara sin historia, sina etniska profiler, sina berättelser och sin musik, samt sina traditioner, seder och bruk, och därmed rätt att värna sina identiteter, likväl som alla andra folkgrupperingar och språkstammar?...

  Dessa s.k. rättigheter anses ju tillkomma alla olika folk, utan att de ska behöva misstänkliggöras, skyldigförklaras eller skambeläggas enbart för den sakens skull, så varför skulle inte detta också kunna gälla svenska folket?...
  ...
  Ett mångfaldigt, alltså ett variationsrikt, människosläkte, måste ju kunna anses vara mycket, mycket roligare, för just hela människosläktet, än ett enfaldigt....
  JB  SvaraRadera
 8. du får gärna uppdatera oss om franska valet, vad säger le pen om senaste upploppen? msm kommer ju inte rapportera något. tipsa gärna ochså om någon oberoende sida som skriver om frankrike fast på engelska då jag ej behärskar franska.
  tack så mycket på förhand, du gör ett grymt jobb tobbe!

  SvaraRadera
 9. Du verkar ha lagt ner din blogg Tobbe?
  Tråkigt, åtminstone jag, saknar din bitande ironi.
  Mvh
  Eric

  SvaraRadera