söndag 28 maj 2017

Dagens bild: Aftonbladets kopplingar


Det har som bekant blivit rutin att den samlade mediekåren, inte minst kulturskribenter, kallar den oberoende nyhetstidningen Nya Tider för "nazistisk" och samtidigt alla medarbetare för "nazister". Så sent som i dag ger GP ett antal spalter till Henry Ascher, så att denne kan lägga ut texten om nazism, andra världskriget och förintelse, och på något sätt koppla det till Bokmässan i Göteborg. Vi får bland annat veta:

"För min egen del handlar det om personlig säkerhet. Jag tillhör den stora grupp människor som helt enkelt inte kan känna sig trygga på en bokmässa tillsammans med utställare som försvarar brott mot mänskligheten, förringar folkmord och som hatar mig för att jag är född av judiska föräldrar."

Vilka medarbetare på Nya Tider gör detta? Vilka artiklar avses? På vilket sätt skulle en monter med några av tidningens skribenter göra honom otrygg? Det är naturligtvis rent nonsens och fel i sak. Det är inte ens "guilt by association", utan snarare "guilt by whatever". Vi ska komma ihåg hur och varför man gjorde detta hopp från "högerextrem" till "nazistisk". Det beror endast på att Expo i en artikel påstod att Nya Tider skulle ha kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen, vilket i sin tur ska bevisas av ett par reportage om organisationen, något som utgör ett fullständigt normalt journalistiskt arbete.

Detta är dagens Aftonbladet:Ett år på insidan är bra mycket mer än vad Nya Tider kan stoltsera med, men Aftonbladet kommer i år ändå att delta på Bokmässan i Göteborg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar