söndag 28 maj 2017

Nytt pris till Malena Ernman
Det har nu blivit många inlägg om alla priser som slängs över Malena Ernman, i princip endast för att hon på Twitter med jämna mellanrum skriver någonting positivt om asylinvandring eller negativt om SD. Sällan har någon fått så mycket uppmärksamhet för så lite av så många, för att parafrasera Winston Churchill. Denna gång är det organisationen Verdandi som känner att det är deras tur. På hemsidan beskriver de sig själva på följande sätt:

"Verdandi, arbetarnas socialpolitiska organisation, arbetar för social rättvisa och ett samhälle fritt från alkoholskador och missbruk, och för gemenskap och solidaritet mellan människor."

Det känns lite märkligt att en arbetarorganisation för social rättvisa delar ut ett pris till en välbärgad operasångerska som i allra högsta grad tillhör etablissemanget, men kanske tröt fantasin och det var lättast att göra som alla andra. Finns det verkligen ingen annan som har gjort mer för social rättvisa än Malena Ernman? Eller mot förtryck? Jag har inte hört henne säga ett ord om Nordkoreas fångläger eller miljoner mördade i Kongo-Kinshasa.

Nåväl, låt oss titta på hela den pinsamma motiveringen:


Hela två gånger får man med "alla människors lika värde", ett uttryck som sedan länge helt enkelt betyder omfattande asylinvandring och ingenting annat. Observera att man dessutom verkligen skriver "det goda", något som normalt bara läses mellan raderna. Jag är också skeptisk till om Malena Ernman, av alla människor, faktiskt förändrar världen. Om hon är en förebild för oss alla kan jag ju nämna att även jag finns på Twitter, med hela mitt äkta engagemang.

Man kan undra varför jag väljer att uppmärksamma varje pris som delas ut till Malena Ernman. Det beror på att fenomenet är ännu ett utmärkt exempel på den absurda situationen, där mediala poser är värda så mycket mer än vanliga människors insatser och åsikter.
1 kommentar:

  1. Malena tackar för priset och utbringar en skål för nykterheten.
    http://www.svenskdam.se/2010/12/malena-ernman-har-blivit-hovsangerska/

    SvaraRadera