tisdag 6 juni 2017

Så har då nationaldagen börjat...
Att dagens datum är den 6 juni märker vi som vanligt genom att föraktet mot Sverige och svenskar intensifieras. Det anses vara särskilt viktigt att hylla den så kallade mångkulturen denna dag, eftersom en hyllning av den egna kulturen skulle vara farlig. Bilden ovan visar dagens morgonsoffa i TV4, där författaren Mia Törnblom har fått välja ut ett par hjältar för dagen. En av dessa blir Suad Ali och vi kan nog vara tämligen säkra på att det handlar om den där slöjan. Dessutom arbetar hon för Migrationsverket och kallas för "expert på Sveriges flyktingkvot".

Nu var ju inte detta det enda som TV4 hade att erbjuda dagen till ära. Vi får även följa med till Enskede:Aftonbladet firar i sin tur genom att låta sin ledarskribent Jonna Sima, inte skarpare än de andra, säga något:Tidningens debattsida vill inte vara sämre, utan tar in Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Lena Ag, som känner sig kallad att göra ett utspel mot nationalism. Festligt nog var det just denna organisation som attackerades av medlemmar ur identietsvänstern som klagade på att de hade vita kvinnor som föreläsare.I texten får vi förstås också veta:

"De svenska nationalisterna är i färd med att bygga en berättelse om att vårt toleranta, öppna och jämställda land är hotat av 'de andra', av muslimer, invandrare eller andra 'icke-svenskar'."

Nja, det hotas i minst lika hög grad av personer som Lena Ag, karriärister som vill positionera sig på den rätta sidan, alldeles oavsett vad konsekvenserna blir av deras agerande. Det är naturligtvis endast denna sida hon vill hylla på nationaldagen, och ett bekant uttryck dyker upp:

"I dag på nationaldagen vill vi hylla alla dem som vill verka för det inkluderande, jämställda och jämlika Sverige. Ett land där fundamentet måste vara alla människors lika värde och rättigheter."

Av någon anledning var i dag DN:s kulturchef Björn Wiman inbjuden att hålla ett nationaldagstal i Storkyrkan i Stockholm. Den som känner till hans tidigare utspel förstår att han inte kunde låta bli att beröra den farliga nationalismen och de berömda "högerpopulisterna".

Eskilstuna-Kuriren firade också på ett acceptabelt sätt. Här är det nya och spännande slöjbärande vid sju års ålder:Sydsvenskans chefredaktör, den alltid svårt politiskt korrekta Heidi Avellan, ger oss förstås:


Hennes inlägg bjuder på föga originella stycken som:

"Inte en utestängande 'svenskhet'. Det går självfallet att älska Sverige och vifta med flaggan utan att utestänga dem som inte föddes här. Att skilja mellan nationaldag och nationalistdag. Medborgarskapsceremonierna denna dag är en fin tanke."

Kurdo Baksi tog en liten paus från att twittra om Kurdistan och låta turkhatet flöda, och får breda ut sig på skräpsidan Nyheter24 med sina förutsägbara visdomar, under rubriken "Främlingsfientlighet är det mest osvenska som finns":

"Några av oss är blonda, några av oss är bruna, några svarta och några är gula. Vi älskar hela färgskalan!"

Samt givetvis:

"Ingen är mer eller mindre svensk än någon annan!"

Frågan är förstås om någon är mer eller mindre kurd än någon annan, särskilt som de i konsekvensens namn borde kallas turkar, irakier eller syrier.

På Twitter känner sig särskilt många kallade, och Alexandra Pascalidou måste berätta om att hon gjorde någonting fint även denna dag:


Någonting fint har även Miljöpartiets Magda Rasmusson gjort:


Det intressanta i allt detta är den enorma våndan vårt etablissemang känner inför att ens ha en nationaldag och att fira landet och folket. Skulle de inte kunna ta ett steg tillbaka en enda dag och låta de som vill fira göra det? Nej, i stället blir det uppenbarligen särskilt viktigt att "markera" just denna dag och påminna oss om att det inte finns någonting att fira, förutom den där mångkulturen.

Det finns motröster, men även de brukar säga att vi måste kunna vara stolta över det egna för att kunna välkomna andra, viket alltid är huvudmålet. Vi ser samma tendens i andra frågor, där exempelvis bostadsbristen uppmärksammas när den drabbar asylsökande.

Den barnsligaste provokationen står naturligtvis Henrik Arnstad för, genom att använda Carl Johan De Geers gamla målning, som möjligen var kontroversiell på tiden det begav sig, men i dag är nationaldagens ständiga tema:
8 kommentarer:

 1. Det kan vara intressant att veta att Lena Ag högst sannolikt tillhör sossefrälset. Hennes far Lars Ag, född Carlsson, har varit verkar som journalist, sakkunning på kommunikationsdepartementet, chef (generaldirektör) för Konsumentverket, SMHI och Byggnadsstyrelsen. Jag vill påstå att den karriären har man inte haft om man inte varit rekorderligt förankrad i sosseriet.

  Ni för ursäkta men jag betraktar det fortfarande som Svenska flaggans dag, inte svenska folkets dag som är den överförda betydelsen för nationaldag. Att då samerna har nationaldag är följdriktigt trots att de aldrig haft kontroll över de landområden som de med bistånd av den dysfunktionella aspiranten på "världsregering" vill kapa åt sig. Vi pratar här om två tredjedelar av Sverige som i så fall skulle styras av färre än sex tusen personer.

  Personligen tycker jag bara att det är bra att man retar upp Nisse i Hökarängen genom att fokusera på de ointegrerbara som snart sagt dominerar agendasättande reklam och media.

  SvaraRadera
 2. Intressant att mytomanfjanten Arnstad tydligen anammar "vägra vapen"-parollen. Tidigare har ljugfjanten påstått sig vara pansarofficer för att imponera på en brutta.

  SvaraRadera
 3. Ingenstans i hela världen "firar" politiker och journalister nationaldagen på ett så absurt sätt som i Sverige. Det är inte ens en nationaldag utan en globalisthyllande "nationaldag" (inom citationstecken). Det borde vara Sveriges historia och kultur som firas och hyllandet av den nationalstat som våra förfärder slitit för och krigat för så att de präktiga PK-zombierna kan sitta i en välfärdstat som de fått alldeles gratis av sina far- och morföräldrar och malligt ringakta allt blågult (utom möjligtvis vårt blågula hockeylag som tog hem guldet i år).
  Politiska manifestationer håller de ju på med årets alla andra dagar, inklusive lucia och jul, så varför kan inte dessa hysteriker försöka slappna av EN ENDA DAG på året?
  Sverige har blivit ett så satans tråkigt och samtidigt splittrat samhälle att det egentligen inte finns någon nation kvar att fira. På de sättet har Sverigehatarna rätt.

  SvaraRadera
 4. Midsommar är min nationaldag

  SvaraRadera
 5. Islam är ingen fredlig religion, vi måste försvara vårt sekulära fria samhälle, mänskliga rättigheter , jämställdhet och yttrandefrihet samt demokrati.


  De fem citaten nedan är hämtade ur den mest spridda svenska översättningen av Koranen, en översättning som gavs ut av den svenske konvertiten Mohammed Knut Bernström 1998 (Koranens budskap). Översättningen är godkänd av Al-Azharuniversitetet i Egypten – ett av världens äldsta lärosäten och ett centrum för islamiska studier.
  "Och döda dem då var ni än möter dem och fördriv dem från de platser varifrån de har fördrivit er; ja, förtryck är ett värre ont än döden. Kämpa inte mot dem i den heliga Moskéns närhet, om de inte själva tar upp striden där; men kämpar de mot er [där], så döda dem. Det är förnekarnas lön." (2:191)
  "De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från [sitt] land. Denna förnedring skall de utstå i detta liv och i det kommande livet skall de få utstå ett outsägligt lidande." (5:33)
  "Och din Herre lät änglarna framföra [detta budskap till de troende]: 'Se, Jag är med er' [och befallde dem att] inge de troende mod och tillförsikt [och låta dem veta:] 'Jag skall injaga skräck i förnekarnas hjärtan. - [Troende!] Låt nu [svärden] vina över [deras] huvuden och händer!'" (8:12)
  "Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten." (9:29)
  "DÅ NI möter förnekarna [i strid], låt [svärden] falla över deras huvuden till dess ni har tvingat dem på knä; tag därefter [de överlevande] till fånga. Sedan [kommer den tid] då ni skall ge dem fria, godvilligt eller mot lösen, för att kriget skall lägga av sina bördor." (47:4)

  SvaraRadera
 6. Accept Islamic Terror as the New Normal? - Nonie Darwish

  by Nonie Darwish

  Islamic jihad has always counted on people in conquered lands eventually to yield, give up and accept terrorism as part of life, similar to natural disasters, earthquakes and floods.
  * "The use of terror under this doctrine [Targhib wal tarhib, "luring and terrorizing"] is a legitimate sharia obligation." — Salman Al Awda, mainstream Muslim sheikh, on the Al Jazeera television show "Sharia and Life".
  * Part of the tarhib or "terrorizing" side of this doctrine is to make a cruel example of those who do not comply with the requirements of Islam. That is the reason Muslim countries such as Saudi Arabia and Iran, and entities such as ISIS, intentionally hold ceremonial public beheadings, floggings, and amputation of limbs.
  * Islamic jihad has always counted on people in conquered lands eventually to yield, give up and accept terrorism as part of life, similar to natural disasters, earthquakes and floods.
  After terror attacks, we often hear from Western media and politicians that we must accept terrorist attacks as the "new normal."

  For Western citizens, this phrase is dangerous

  SvaraRadera
 7. Sveriges nationaldag infördes 1983. Innan hette det Svenska flaggans dag vilket lät mindre nationalistiskt. Att hylla en blågul flagga var ju inte lika farligt och det var ytterst få (om ens någon) som firade Svenska flaggans dag. De "rasister" och "nazister" (t.ex. Palme, Fälldin, Bildt, Ullsten) som införde nationaldagen trodde säkert att det skulle bli en festhögtid och inte en extra Almedalsdag fylld av politisk propaganda och agitation mot just denna högtidsdags främsta syfte.
  Nationaldagsfirandet fick ju inte riktig fart varken på 80- eller 90-talet. Herr och fru medelsvensson visste helt enkelt inte hur man firar sitt land och den fredsskadade svensken finner ingen anledning till att fira landets existens. T.ex. fira att de svenska "krigarkonungarna" Gustav II Adolf och Karl XII räddade Sverige från att försvinna från världskartan.
  Vi är ännu ljusår från t.ex. Norges och Frankrikes nationaldagsfirande. "Firandet" av Pride & HBTQ-lobbyn är däremot mycket mer spektakulärt och ett MÅSTE för alla som "är med sin tid"...
  PK-zombiernas och kommunist-patraskets rädsla för att Nationaldagen ska bli för nationalistisk är helt obefogad och tar sig rent paranoida former när de hyllar allt som är osvenskt för att motverka "nationalistiska & främlingsfientliga strömningar".

  Så varför avskaffar inte Sjuklövern nationaldagen och istället inför "blandkulturens dag" eller "muslimernas dag" (någon verklig mångfald eller mångkultur är det ju inte frågan om eftersom det till ca 75-90 % handlar om att muslimsk folkvandring till Sverige och islamisering. Ett flertal nya moskeer byggs varje år men inte en enda ny synagoga eller hinduiskt tempel eller någon buddha-staty.
  Att hylla blandkultur och samtidigt förneka och försöka kväsa all svensk kultur är också ett otroligt hyckleri. Vad ska islam blandas med i Sverige om man inte inte ens erkänner att det finns en svensk kultur att blanda det med? Är det det ytterst lilla judiska och romska inslaget i Sverige som ska utgöra den andra blandkulturella delen? Kanske får även samerna vara med på ett litet hörn i den blandkulturella mixen men det ändrar inte mycket på det faktumet att blandkultur=islamisering och folkutbyte.

  SvaraRadera